a ja ze swojej jestem tak zadowolona , tak fajnie sztywno sie trzymaja łodygi, może będziesz zadowolona nawet jakby była pomyłka , zaraz Ci poszukam zdjęć z tamtego roku ...
Podziwiam wszystkie róże, ale w tej się zakochałam i jeszcze w białej Winchester Cathedral
Życzę Ci wspaniałych i niezapomnianych wrażeń wyjazdowych
Będę oczekiwała powrotu i relacji ze Święta Róż na info
Trzykrotki mam w w 3 kolorach. Niebieskie , jasnoniebieskie i prawie białe. Są u mnie od zeszłego lata i są ogromne, a kupiłam je malutkie. Zamykaja się wieczorem. W pełnym słońcu pieknie rosną. Wyglądają trochę jak kwitnące trawy.
Kasiu na ławeczke zapraszam
Moje gozdziki są wieloletnie i w pierwszym roku były tylko białe, ale zmieniły sie na różowe nie poświęcam im wiele czasu , a lubię je z dzieciństwa.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Miło mi bardzo Marzenko
Mój M twierdzi jednak, że tak zaniedbanego ogrodu nie mieliśmy jeszcze tej wiosny. Przyczyną są ulewy nachodzące nas w tym tygodniu, choć grad nas oszczędził ( w innej części miasta spustoszenie wielkie poczynił).
Dziękuję, to miłe zależalo mi by trochę osłonić fotele na tarasie. Lubię po pracy wypić tam kawę i pogapić się przed siebie
z drugiej strony wygląda tak
od kilku dni walczę z tymi chrząszczami, kóre do tej pory lubiły żółą brzozę (dalej ją lubią) ale eraz przypały im do gustu jeszcze róże. Włażą do środka i wygryzają dziury. Nie wiem czym róże opryskać narazie je eliminuje ręcznie przez zgniatanie. Jak ja nie cierpie tego trzasku grrrrrr
Tak Karola to bodziszek wspaniały. Te które sa na zdjęciu dostałam od Dzidki . Długo ich szukałam i co kupiłam to się okazywalo że był inny, w końcu dostałam i jak to zwykle w życiu bywa jak juz dostałam to spotkałam i kupiłam we Florini (patrzyłam przed chwilą i mają)ale ten kupny rośnie w innym miejscu. Pięknie kwitną i jeszcze muszę dokupic.
Myslę że gapą nie jestes bo trudno zauważyc coś co akurat nie kwitnie kiedy uwagę przyciągają rośliny kwitnące.Na zdjeciu jest powojnik prosty (clematis Rekta) ale ten chyba juz w końcu Ci dałam jak ostatnio byłaś a jeśli nie to chętnie dam - napisz czy masz.Czytałam o przesyłce , cieszę sie bardzo .