Nasiona dotarły i okazuje się, że ten opis pojawił się już na etapie producenta.
W żadnym atlasie ani źródle internetowym nie znalezłem dziewanny o takiej nazwie. Istnieje ona jedynie w ofercie dwóch polskich producentów, którzy ilustrują swoje opakowania gatunkami dwóch różnych gatunków roślin Trzeba będzie zamówić jeszcze raz, gdzie indziej.
Kurczczki - z tym wątkiem to nie taka prosta sprawa - ziemię mam, ale nie ogród. Na razie tylko balkon i trochę zdjęć z podglądania roślin i ogrodów innych. Chociaż przez małą chwilę miałam kawałek ogródka w Danii (2 lata)
A widoki z okna cudne
Jakis czas temu pisalam Wam, ze golebie grzywacze maja gniazdo, ktore moge obserwowac Jakis czas temu wylegly sie dwa mlode pisklaki. Juz sa spore i matka je zostawia na dluzej. Niedlugo bedzie lekcja latania
Przyjechał gość wpadł do ogrodu zabuszował wśród roślinek, bardzo miły to był dzień i Ewa przywiozła słońce, które jeszcze teraz świeci była kawka i ciasto, nawet nie wiem kiedy zleciały te godziny były też prezenty za które bardzo dziękuję Ewa do następnego stół czeka, ogród też
Jola co to ja tu czytam - uwięziona - trzymaj się przesyłam dobre moce - co prawda ja też uwięziona ale w domu bo mnie wirus żołądkowy dopadł i dziś ze smutkiem w oczach patrzyłam na słoneczny dzień w ogrodzie - ale Basia ma rację wieje to leje...szacun dla naczelnego ogrodnika
tak bym Ci chciała umilić ten czas więc coś co mi uśmiech wywołuje i ten zapach / choć jak widzisz po prysznicu ktorego niezbyt lubią/