Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy Ogród :) 21:22, 29 kwi 2013

Do góry

Ogródkowy zawrót glowy 21:20, 29 kwi 2013

Do góry
Dziękuje za miłe powitanie tak to właśnie jest jak w tym artykule wiosa nadeszła człowiek spragniony roślin wszystk takie kolorowe i się kupuje i kupuje a jak juz [rzywieze do domu to w zasadzie do niczego nie pasuje

A więc CD mojej opowieści .. ogród ma ok 4 lat poczatki były takie to byl jakoś 2008/2009

rety jak mnie wtedy cieszył ten kawałek teraz jak patrze to śmiać mi się chce

Kondziowy Ogród :) 21:18, 29 kwi 2013

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 21:16, 29 kwi 2013

Do góry
Gabrysiu znalazłam dziś zdjęcie tych powojników ale nie są tu takie duże jak były potem bo to zdjęcie z pierwszego ich roku (były sadzone prawie jesienią rok wcześniej). Zdjęcie kiepskie bo nie umiem chyba dobrze zeskanowac ale jakieś pojęcie daje.Może jeszcze znaję z późniejszych lat.

Mój jesienny ogród 21:14, 29 kwi 2013

Do góry
Robercie, to zdjęcie z magnolią i następne z forsycją, piękności, ze strumieniem tajemnicze, wszystkie ciekawe.
U mnie przekwitła przylaszczka, kwitną sasanki, chcą kwitnąć tulipany i magnolia. Pozdrawiam.

Kondziowy Ogród :) 21:14, 29 kwi 2013

Do góry
i dalej hi hi hi

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 29 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj sadziłam te brunery :

Ogrodomania Oli 21:11, 29 kwi 2013

Do góry
Gratuluję serdecznie pierwszej setki Olu i wyjątkowego ogrodu, który nigdy mi się nie znudzi Jest boski Uwielbiam Twój ogród, ale chyba już to pisałam Pozdrawiam serdecznie

I piękne tulipki z Keukenhof dla Ciebie

Kondziowy Ogród :) 21:11, 29 kwi 2013

Do góry
Kilka fotek hi hi hi hi

Moje małe zakupy hi hi hi

kupiłem storczyka między innymi
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 29 kwi 2013

Do góry
Od powierzchni kosza.
Żaby jak najbardziej pożyteczne, tylko tego sobie do oka nie wpuść, u mnie byl, ale udało sie go wykurzyć.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:05, 29 kwi 2013

Do góry
Dziś w końcu spryskałam rośliny przeciwko mszycom i innym paskudztwom-) Był spokojny, bezwietrzny, a przede wszystkim bezdeszczowy wieczór, pszczoły poszły spać, więc można było bezpiecznie pryskać Jutro ciąg dalszy, jak pogoda pozwoli

I udało mi się kupić biologiczny preparat przeciwko pędrakom z firmy Target. Może uda mi się uratować chociaż część żurawek

Miłego wieczoru I pozdrawiam serdecznie Agę K, Dianę, Evchen, Moniikę i Irenkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:02, 29 kwi 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Woda czysta jak na tę porę, chyba używasz filtra, u mnie na posadzie wszystko naturalnie prowadzone, bez dodatkowych urządzeń, bez kolczyków, to i woda jeszcze brudna, bo rośliny dopiero startują.
Oczerety 'Zabrinus' masz już okazałe, no i bóbr szykuje się do kwitnienia, jest o nim nawet temat https://www.ogrodowisko.pl/watek/2559-bobrek-trojlistkowy-menyanthes-trifoliata .
Sangwinaria , bardzo fajna

Latam trochę z sitem.. i wybieram syf z dna...... pompa też chodzi, ale co ona biedna może
Odkurzacz kupiłam, ale by go uzyc trzeba długiego węża dokupić,,, wiec czeka na lepsze czasy.. ale czytałam że kijanki jak zrobią sie małę żabki to mi oczko raz dwa wyczyszczą do połysku Wiec chyba odkurzać nie będę.. poczekam, az się zażabkują i pójdą sobie ...
Acha te 80 cm dla lili to liczy się od powierzchni kosza??? Czy odspodu kosza??

Tulipanowiec ma liscie .. i koniec na dziś....... przegięłam..

Mój 4 arowy azyl... 21:00, 29 kwi 2013

Do góry
Umordowałam się dzisiaj na działce, oj umordowałam! Wykarczowałam dwie stare czerwone porzeczki. Schorowane były i tylko miejsce zajmowały Teraz mam gdzie posadzić dalie! I właśnie je posadziłam!
Pogoda była cudna; cieplutko, trochę słońca, trochę chmur. Mnóstwo zdjęć zrobiłam, a najfajniejsze poskrzypkom w intymnej pozie

Rabata od nowa 20:57, 29 kwi 2013

Do góry
Wszyscy działają w swoich ogrodach, a ja przy swojej rabacie.

Teraz ona wygląda tak (tego kamienia oczywiście nie będzie)

Może ktoś fachowym okiem spojrzy i doradzi co dalej.

Ten żółty cyprysik oczywiście zostanie zabrany, a w tym miejscu chciałam dać sośnicę - bo tylko z tej strony domu ma optymalne warunki.
Myślałam też, że może ta kosodrzewina "pumilo" mogłaby zostać? Tylko nie wiem co posadzić między kosodrzewiną, a bukszpanami?
Następne pytanie, to czy może jednak mój żywopłot ze szmaragdów pociągną dalej aż do świerka, nie patrząc na to co sąsiad ma za płotem?

W rzucie wygląda to tak

1 - świerk
D - chyba w tym miejscu dobrze byłoby dosadzić jeszcze jeden bukszpan?
5 - sośnica
7-pumilo
żółty pas - trzmielina (mam jej sporo w różnych miejscach w ogrodzie)
między bukszpanami np czerwone żurawki, tylko jakie wytrzymają tu cały dzień na słońcu?

Dodam jeszcze, że tylko jeden z tych średnich bukszpanów był kupiony, a pozostałe wyhodowałam sama.

Pozdrawiam wiosennie

Krystyna
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 29 kwi 2013

Do góry
Iza ... mam kupę zaległości w pracy..... i muszę też na łopacie pojeździć.. w końcu muszę skończyć Twoją alejkę z klonami

Hanuś.. przyroda nadgoni........ u mnie mało nóg sobie od tego gonienia nie połamie..... nadgoniła przyroda te 2 tygodnie opóźnienia... i już jest praktycznie tak jak rok temu... Marek wiedzę, że to też pozatwierdza

Ostatnie fotki i uciekam z forum, bo za długo mi dziś zeszło...

Piwonia drzewiasta.. nieokrywana.. zyje

Bałaganiasty przedogródek na który mam śliczny projekt od Danusi..... musi chwilkę poczekać, ale co sie odwlecze to nie uciecze...... przerobię go

Zamiłowanie do bałaganu..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:50, 29 kwi 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zapomniałam otulipaniona napisać, że ta serduszka to coś niesamowitego ... że kfffiatek może mieć taaaki kształt !!! ... cud

Fajne są bo rosną w cieniu. i na słońcu ..tzn i na słońcu a potem zanikają i mogą inne chabazie je zasłonić ..
Ciemiernik cuchnący

Werbena z nasionek od Danusi I dużo mikrusków jeszce wzeszło..

Brunera jakaś taka beznadziejna

Bratki samosiejki

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:47, 29 kwi 2013

Do góry
Ostrokrzew.... przycięty w tym roku do bardziej zwartej bryły...

A z tego powodu kupiłam larvan, lancę doglebową i idę na wojnę, jutro powinnam dostać broń ekologiczną ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 29 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie jeszcze nie zaczęły kwitnąc, a u Ciebie to można sobie wpisywac codziennie to samo ,,Ale masz cudnie"

U mnie przekwitnie. będę chodzić do Ciebie...... bo tak szybko przekwita, że szok...

Elite zaczyna kwitnąc...

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:44, 29 kwi 2013

Do góry
Moja wisionka Kiku coś tam odmówiła współpracy.. po prawej ostrokrzew...

Znalazłam całe 2 kwiatki...

A powinno być tak

Rajski ogród Ani 20:38, 29 kwi 2013

Do góry
kostrzewa sina

a tej nie pamiętam

konwalie

trawa mozga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies