Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 12:56, 28 kwi 2013

Do góry
Przechowalnik

Żywopłot świerkowy a w oddali ustawione serby

Serby za altaną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:56, 28 kwi 2013

Do góry
Żurawki Georgia Peach

Bylinówek nie poznałem - tak ruszyły po deszczu Pewnie to ostatnie zdjęcie w tym stanie, bo jak upoluję w szkółce to co mam na liście będzie.....rewolucja

Jasnota

Jeżeli te siewki są tym co myślę to jestem uratowany I co najlepsze są ich tysiące

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:54, 28 kwi 2013

Do góry
Dzieki Basiu, ze zajrzałaś - też na taka mi wygląda... wczoraj przeszukiwałam net w poszukiwaniu podobnego zdjęcia i nadal nie wiem co to za potworek... zastanawia mnie tylko to, że znalazłam je jak na razie w przy bukszpanach...

Wczoraj była pięęękna pogoda !!! O czwartej po południu było w cieniu 27 st !!!!! Toż to lato !!!!

Tulipanki - codziennie coraz nowsze rozkwitają, niby 300 ale widzę ze spokojnie można dosadzić więcej.

Początki w Kruklandii 12:53, 28 kwi 2013

Do góry
Tak wygląda z korą...nic nie widać
Ogród do kwadratu 12:53, 28 kwi 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Kupiłam taką donicę i planuję jeszcze posadzić w niej powojnik przy wschodniej ścianie. Powojnik będzie się piął po stalowych linkach... strona wschodnia. Macie jakieś doświadczenie w uprawie powojników? Dadzą radę rosnąć w takich warunkach?? Podpowiedzcie proszę jakąś odmianę, która dłuuugo i obficie kwitnie. Kolor fiolecik lub róż - elewacja domu prawie biała więc musi się odcinać

Czadowa donica! Zdradzisz na prive gdzie kupiłaś?
Polecam powojniki Multi Blue, Blue Angel. Multi Blue polecala Asc i świetnie się sprawował. Mam jeszcze trzecią odmianę ale musze psradzić w ogrodzie. Dosadziłam do nich białe pełne o lekkim odcieniu fioletu. Czekam na ekspolzję kwaitó w tym roku.
Czy na wystawie wschodniej nie będzie zbyt mało słońca.
W donicy dadzą radę tylko trzeba je nawozić i czy jest szansa na przeniesienie donicy na zimę do garaźy?

Gratulacje dla M za mega fajną ławkę!

Doczytałam, że donica z obi... U nas takich gpfajnych przecieranych nie było....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:51, 28 kwi 2013

Do góry
Kwitnie forsycja - kiedyś był to krzak, ale próbuję z niej zrobić drzewo - korona na razie marna, ale kiedyś pewnie będzie piękna

Trzmieliny ruszyły

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:49, 28 kwi 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:48, 28 kwi 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:46, 28 kwi 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:45, 28 kwi 2013

Do góry
Wszystkim, którzy trzymali za mnie kciuki dziękuję z całego serca - opłacało się, bo mamy 3 miejsce Tym samym dołączyłem do grona 9 najbardziej przedsiębiorczych uczniów w Polsce Dzisiaj podobno mamy być w Panoramie
Ogród po dwóch dniach mojej nieobecności wygląda jakby mnie nie było co najmniej tydzień - wiosna nadrabia zaległości Zrobiłem trochę zdjęć przed wyjazdem - podczas burzy

Ogród Wandzi 12:43, 28 kwi 2013

Do góry

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 12:43, 28 kwi 2013

Do góry
Oj w Kotlinie ukrytych jest pewnie sporo pięknych ogrodów. Ostatnio mieliśmy przyjemność odwiedzić jeden w Jugowie. Po prostu bajka !
No ale jeśli się ma dom pod TAKIM drzewem, to inaczej być nie może

A u nas wiosna wreszcie, więc czasu brak na wszystko.
głodek

mieszkańcy oczka też już się uaktywnili- zarówno ci stali (żółwie i ryby), jak i ci tymczasowi (ropuchy)

Ogród zmyślony 12:41, 28 kwi 2013

Do góry
Tarasik- jeszcze nie malowany, chciałbym taki spatynowany na jasną szarość. Mąż kupił olej, ale w ciemnym szarym kolorze - jak dachówka, ale próbna deska wyszła jakaś zamazana. Suma sumarum temat koloru ciągle otwarty.

Wrzośce pięknie kwitną.

niektóre werbeny zdaje się, że przezimowały

Tyle razy czytałam, że lawenda nie odbija od zdrewniałych gałązek. Może te nie są jeszcze zdrewniałe?
Co roku tnę ją radykalnie, co kończy się wielkimi bąblami na kciukach, bo nożyczkami pracuje mi się jednak najwygodniej, a lawenda odbija.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:33, 28 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Bociuś .., gratulacje spożnione z okazji kolejnej setki oraz życzonka kolejnych , równie żartobliwych i poprawiających humor

Dzieki Elu
Ogród zmyślony 12:29, 28 kwi 2013

Do góry

wszystko płynie, mały koszmarek

wilczomlecz, bardzo go polubiłam

Pod bukami pokusiłam się o pomarańcz, rudości i biel bodziszka i zawilców japońskich. Taka rabata trochę od czapy.
ogrodoweimpresjejolki 12:25, 28 kwi 2013

Do góry
A u mnie wreszcie popadało i nie jest zbyt zimno. W prognozach długoterminowych nie zapowiadają przymrozków. Chyba będę wysadzać resztę dalii i siewki jednorocznych

jotka napisał(a)
Hurrra! Chłodno, ale świeci słoneczko

Na skalniaku już kolorowo

Lubię te skalnice Arendsa Saxifraga x arendsii za ich obfite kwitnienie i różnorodność barw, bo mogą być różowe, białe oraz czerwone w odcieniach.
Ogród zmyślony 12:25, 28 kwi 2013

Do góry
powiększamy warzywniak

buki kolumnowe mam zamiast luster i wody, kto wie, kiedy będą środki na ścianę wodną

Liliowo i kolorowo:) 12:23, 28 kwi 2013

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:23, 28 kwi 2013

Do góry
Anita pryskałem niedawno Promanalem (owocowe też) jeszcze możesz tym lub innym zawierającym olej parafinowy (poczytaj w sieci)
a w sezonie przy okazji pryskania owocowych na robala i grzyba zawsze zawadzam o iglaki

Ela na mały areał to takie

sosna oścista (wolno rośnie i można ciekawie formować) i świerk Pusch -karłowy wiosną ma czerwone szyszeczki

Początki w Kruklandii 12:22, 28 kwi 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Trawnik po wertykulacji może i równiejszy...ale placki posikowe trza uzupełnić

Pusto trochę u mnie

Zdjęcia robione z domu, bo nosa się wystawić nie chciało

Justynko, jak to się wszystko rozrośnie to będzie pięknie kwiatów kwitnących dosadzisz i będzie miód malina. Buziaki zostawiam i lecę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies