Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:53, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

O ja cieeee !!!
To jest bergenia, tu na pierwszym planie, tak?
Cudna! Nie miałam pojecia ze ona tak ładnie się przebarwia jesienią - śliczny obrazek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:53, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Na dobry początek kupiłam sobie już taki cisowy stożek ( jak te trzy w tle) bardzo mi się u Ciebie spodobały

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:52, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli liczyć wszystkie cebulowe to dużo... wsadzonych krokusów zapewne jest conajmniej 2 tyś

A co potem? Bo nie wykopujesz cebulowych prawda? Z roku na rok będą słabiej kwitnąć i sadzenie od początku? Kilka tysięcy cebul?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:50, 09 paź 2014

Do góry
malgra napisał(a)

Cudnie!!! Więcej, więcej, please!!!
Czy te trawki to gracillimusy??? A przy kostce też trawę odcinasz łopatką (nie wiem jak nazywa się to narzędzie) bo taka piękna, równiutka.

pod ścianą domu od lewej gracilimusy a obok variegatus. Trawnik po całości (kancik) przycinam nożem/łopatką do trawnika
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 09 paź 2014

Do góry
malgra napisał(a)
Pragnę się przywitać, bo moje podczytywanie O. zaczęłam od Twojego wątku i podglądania Twojego ogrodu. Cudnego!!! Podziwiam Cię, że na wszystko znajdujesz czas, na Ogród i forum. Zawsze gotowa do pomocy i szczerze wszystko wyjaśniająca (nawet na powtarzające się pytania). Wątek praktycznie cały przeczytany. Bardzo mi pomógł, na wiele pytań uzyskałam odpowiedzi.
I tak już jakby głupio, ciągle incognito.
Swojego wątku jednak jeszcze nie założyłam, więc nie mam gdzie Cię zaprosić, ale mam nadzieję, że już wkrótce to mi się uda i wtedy będziemy u siebie bywać,
pozdrawiam b.serdecznie!!! i ciągle czekam na kolejne zdjęcia. MAM NIEDOSYT!!!
witaj

miłe to co piszesz, tak po prostu, zwyczajnie... Zakładaj wątek będę bywać jeśli czas mi pozwoli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 09 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 09 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:39, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jesień dnia dzisiejszego...

Cudnie!!! Więcej, więcej, please!!!
Czy te trawki to gracillimusy??? A przy kostce też trawę odcinasz łopatką (nie wiem jak nazywa się to narzędzie) bo taka piękna, równiutka.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 09 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 09 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:35, 09 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:33, 09 paź 2014

Do góry
Jesień dnia dzisiejszego...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:18, 09 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Nie grzesz kobieto, nie grzesz..."szału nie ma".......własnie że jest szał cebulowych u ciebie, szał i show (jak kto woli ! ) ....innego takiego cebulowo-nasyconego ogrodu na ogrodowisku nie ma, choc cebul prawie wszędzie jest duzo....

A z tym nakręcaniem do cebulowych to prawda, jak sobie przypomne te twoje łany to od razu mam wieksza ocote żeby dokupic i sadzic, sadzic, sadzic....
Buziaki !
no przecież napisałam
Mam naprawdę dużo cebulowych i zgrzeszyłabym gdybym powiedziała, że ich nie widać, ale gdybym powiedziała że na rabacie koło stożków jest 400 cebul to robi wrażenie, ale jak już się na to spojrzy to nie widać TEJ ilości...

a najgorsze jest to że nie lubię ich sadzić dzisiaj posadziłam 550 małych cebulek na rabacie zawijasowej...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:13, 09 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, masz może Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana"? Czy on szybko rośnie?" wysoko, czy płożąc się ?
mam, rośnie wolno i nisko. Bardzo je lubię aaa i można je przycinać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:09, 09 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Podpinam sie pod pytanie

ps. a które z cebulowych ubisz najbardziej?

a to trudne pytanie... i chyba nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć, chyba wszystkie mi się podobają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:08, 09 paź 2014

Do góry
GabiK napisał(a)
Ana, a jak Ci tak częściowo zaczną słabiej kwitnąć tecebulowe, to wymieniasz patrząc na zdjęcia, czy zostawiasz, aż cały kawałek rabaty przestanie kwitnąć? Mnie jakoś ta logistyka przeraża.
robie dokładnie tak jak mówisz. Jeśli widzę, że przestaja kwitnąć wykopuje. Tak właśnie było przy stożkach gdzie nie zakwitły angelique.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:55, 09 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

no właśnie widzisz... pamiętam jak posadziłam pierwsze 100 tulipanów i myślałam o ludu 100szt , a jak wyszły to szału nie było... tzn było ładnie ale wcale nie wyglądało że tam jest 100cebulek. 1000cebul brzmi WOW ale jak rozejdzie się to po ogrodzie to szału nie ma
Mam naprawdę dużo cebulowych i zgrzeszyłabym gdybym powiedziała, że ich nie widać, ale gdybym powiedziała że na rabacie koło stożków jest 400 cebul to robi wrażenie, ale jak już się na to spojrzy to nie widać TEJ ilości...

Nie grzesz kobieto, nie grzesz..."szału nie ma".......własnie że jest szał cebulowych u ciebie, szał i show (jak kto woli ! ) ....innego takiego cebulowo-nasyconego ogrodu na ogrodowisku nie ma, choc cebul prawie wszędzie jest duzo....

A z tym nakręcaniem do cebulowych to prawda, jak sobie przypomne te twoje łany to od razu mam wieksza ocote żeby dokupic i sadzic, sadzic, sadzic....
Buziaki !
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 08 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

uśmiałam się szczerze

Śmiej się śmiej... zmarszczek dostaniesz.

W zeszłym roku posadziłam do ziemi urwane kawałki runianki, ta co sie próbowała rozleźć po ogrodzie, odcięte pędy wierzchołkowe w domu zimą moczyłam w wodzie w celu ukorzenienia... .. rośnie każda bez różnicy, runiankę daje sie mnożyć

Tak wygląda po niecałym roku

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 08 paź 2014

Do góry
kokoszkowo widzę pod każdym względem.... a ten łan gracków w przyszłym roku...już to widzę. A i dalej namawiam Cię na hakone
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 07 paź 2014

Do góry
Dorotowisko napisał(a)
Anetko ja dziś zaczęłam sadzenie cebulek tulipanów. Mąż kupił mi 2 kg w Lidku. Myślałam, że to tak wiele, a ledwie kawałeczek obsadziłam. Zamówienie na kolejne już złożyłam. Producenci cebulek powinni Ci dywidendy płacić, bo nielicho podkręcasz im zbyt.

no właśnie widzisz... pamiętam jak posadziłam pierwsze 100 tulipanów i myślałam o ludu 100szt , a jak wyszły to szału nie było... tzn było ładnie ale wcale nie wyglądało że tam jest 100cebulek. 1000cebul brzmi WOW ale jak rozejdzie się to po ogrodzie to szału nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies