Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Margo 08:30, 08 paź 2014

Podziwiam ilości cebul w Twoim ogrodzie. A efekt na wiosnę tak piękny, ze i ja się zaraziłam i kupuję
Pozdrawiam
martaibartek 09:26, 08 paź 2014

edit doczytałam
GabiK 12:23, 08 paź 2014

Ana, a jak Ci tak częściowo zaczną słabiej kwitnąć tecebulowe, to wymieniasz patrząc na zdjęcia, czy zostawiasz, aż cały kawałek rabaty przestanie kwitnąć? Mnie jakoś ta logistyka przeraża.
malkul 13:09, 08 paź 2014

GabiK napisał(a)
Ana, a jak Ci tak częściowo zaczną słabiej kwitnąć tecebulowe, to wymieniasz patrząc na zdjęcia, czy zostawiasz, aż cały kawałek rabaty przestanie kwitnąć? Mnie jakoś ta logistyka przeraża.

Podpinam sie pod pytanie

ps. a które z cebulowych ubisz najbardziej?
Iwk4 15:23, 09 paź 2014

Ana, masz może Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana"? Czy on szybko rośnie?" wysoko, czy płożąc się ?
Margarete 15:55, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)

no właśnie widzisz... pamiętam jak posadziłam pierwsze 100 tulipanów i myślałam o ludu 100szt , a jak wyszły to szału nie było... tzn było ładnie ale wcale nie wyglądało że tam jest 100cebulek. 1000cebul brzmi WOW ale jak rozejdzie się to po ogrodzie to szału nie ma
Mam naprawdę dużo cebulowych i zgrzeszyłabym gdybym powiedziała, że ich nie widać, ale gdybym powiedziała że na rabacie koło stożków jest 400 cebul to robi wrażenie, ale jak już się na to spojrzy to nie widać TEJ ilości...

Nie grzesz kobieto, nie grzesz..."szału nie ma".......własnie że jest szał cebulowych u ciebie, szał i show (jak kto woli ! ) ....innego takiego cebulowo-nasyconego ogrodu na ogrodowisku nie ma, choc cebul prawie wszędzie jest duzo....

A z tym nakręcaniem do cebulowych to prawda, jak sobie przypomne te twoje łany to od razu mam wieksza ocote żeby dokupic i sadzic, sadzic, sadzic....
Buziaki !
ana_art 20:08, 09 paź 2014

GabiK napisał(a)
robie dokładnie tak jak mówisz. Jeśli widzę, że przestaja kwitnąć wykopuje. Tak właśnie było przy stożkach gdzie nie zakwitły angelique.
ana_art 20:09, 09 paź 2014

malkul napisał(a)

Podpinam sie pod pytanie

ps. a które z cebulowych ubisz najbardziej?

a to trudne pytanie... i chyba nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć, chyba wszystkie mi się podobają
ana_art 20:13, 09 paź 2014

Iwk4 napisał(a)
Ana, masz może Cyprysik groszkowy "Filifera Aurea Nana"? Czy on szybko rośnie?" wysoko, czy płożąc się ?
mam, rośnie wolno i nisko. Bardzo je lubię aaa i można je przycinać
ana_art 20:18, 09 paź 2014

Margarete napisał(a)

Nie grzesz kobieto, nie grzesz..."szału nie ma".......własnie że jest szał cebulowych u ciebie, szał i show (jak kto woli ! ) ....innego takiego cebulowo-nasyconego ogrodu na ogrodowisku nie ma, choc cebul prawie wszędzie jest duzo....

A z tym nakręcaniem do cebulowych to prawda, jak sobie przypomne te twoje łany to od razu mam wieksza ocote żeby dokupic i sadzic, sadzic, sadzic....
Buziaki !
no przecież napisałam
Mam naprawdę dużo cebulowych i zgrzeszyłabym gdybym powiedziała, że ich nie widać, ale gdybym powiedziała że na rabacie koło stożków jest 400 cebul to robi wrażenie, ale jak już się na to spojrzy to nie widać TEJ ilości...

a najgorsze jest to że nie lubię ich sadzić dzisiaj posadziłam 550 małych cebulek na rabacie zawijasowej...