Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:50, 09 paź 2014

malgra napisał(a)

Cudnie!!! Więcej, więcej, please!!!
Czy te trawki to gracillimusy??? A przy kostce też trawę odcinasz łopatką (nie wiem jak nazywa się to narzędzie) bo taka piękna, równiutka.

pod ścianą domu od lewej gracilimusy a obok variegatus. Trawnik po całości (kancik) przycinam nożem/łopatką do trawnika
MiraR 20:52, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)

jeśli liczyć wszystkie cebulowe to dużo... wsadzonych krokusów zapewne jest conajmniej 2 tyś

A co potem? Bo nie wykopujesz cebulowych prawda? Z roku na rok będą słabiej kwitnąć i sadzenie od początku? Kilka tysięcy cebul?
Kasia73 20:53, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)

Na dobry początek kupiłam sobie już taki cisowy stożek ( jak te trzy w tle) bardzo mi się u Ciebie spodobały

butterfly 20:53, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)

O ja cieeee !!!
To jest bergenia, tu na pierwszym planie, tak?
Cudna! Nie miałam pojecia ze ona tak ładnie się przebarwia jesienią - śliczny obrazek
ana_art 20:58, 09 paź 2014

Mira napisał(a)

A co potem? Bo nie wykopujesz cebulowych prawda? Z roku na rok będą słabiej kwitnąć i sadzenie od początku? Kilka tysięcy cebul?
z krokusami, szafirkami, irysami jest o tyle fajnie, że one się namnażają i z roku na rok kwitną bardziej obficie, tulipany na odwrót tulipany jak słabną wykopuje. Nie potrafię powiedzieć ile mam na dzisiaj cebul w ziemi ale na pewno duuużo
ana_art 20:59, 09 paź 2014

Kasia73 napisał(a)

Na dobry początek kupiłam sobie już taki cisowy stożek ( jak te trzy w tle) bardzo mi się u Ciebie spodobały

o to będziesz zadowolona bo cisy są długowieczne i piękne!
ana_art 21:01, 09 paź 2014

butterfly napisał(a)

O ja cieeee !!!
To jest bergenia, tu na pierwszym planie, tak?
Cudna! Nie miałam pojecia ze ona tak ładnie się przebarwia jesienią - śliczny obrazek
tak to bergenia, jutro zrobię fotkę bergenii na froncie. One sa niesamowite przez cały rok
MiraR 21:05, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)
z krokusami, szafirkami, irysami jest o tyle fajnie, że one się namnażają i z roku na rok kwitną bardziej obficie, tulipany na odwrót tulipany jak słabną wykopuje. Nie potrafię powiedzieć ile mam na dzisiaj cebul w ziemi ale na pewno duuużo

Namnażają się ale trzeba je oddzielić "od matki" bo z roku na rok są mniejsze kwiaty,przynajmniej u mnie tak jest A te przybyszowe sadzę po wymianie ziemi w tym samym miejscu lub w innym już bez wymiany ziemi.
malgra 21:06, 09 paź 2014

ana_art napisał(a)

pod ścianą domu od lewej gracilimusy a obok variegatus. Trawnik po całości (kancik) przycinam nożem/łopatką do trawnika

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź,
Ana, jesteś niesamowitą, cudowną Kobitką! Twój ogród jesienią też piękny. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie co do zimy, bo nie wierzę, że jest inaczej. U Ciebie wszystkie pory roku malownicze i cieszące oczy.
Pozdrawiam serdecznie
beata_kulesza 21:08, 09 paź 2014

kurcze, chwilę mnie nie było a Ana tyle fotek napstrykała.
Aniu Twój mariken już cały żółty a mój zielony. Ciekawe dlaczego on tak różnie się przebarwia
A poza tym bajkowo