Kupiłam wczoraj u p Czepłuchy dwa rh,niezauważyłam ,że nie maja karteczki z nazwa ,jest tylko pasek i jest napisane na nim Rhodendron hubrydum ,prosze o pomoc w identyfikacji moich rh
Troszkę zdjęć Dzisiaj co nieco podziałałem, miałem robić wianek i nie znalazłem podkładu w odpowiedniej cenie - jutro zajdę po jeden co go rozsądnie wycenili.....Przesadziłem moje żurawkowe pottfory tutaj Jednak wejdą tu jeszcze tylko 2 kulki
Dla zobrazowania wielkości ich liści zdjęcie z metrem
laurowiśnie pieknie odbijają
dziś cięłam kule, berberys nozycami zwykłymi, bo inaczej takie poszarpane listki, a forsycje akumulatorowymi i dobrałam się do jałowca i bukszpanów, raptem 10 podcięłam, po powrocie wrócę do tego koniecznie
Nowozakupione Fantastica mają świetne srebrzyste przyrosty
I jeden zagadkowy, bo jeszcze nigdy nie kwitł i nazwa nieznana. Będzie fiolecik.
Rh kupione jako Percy Wiseman, ale na pewno nimi nie były mają bardzo duże przyrosty. Podejrzewane są o bycie Cunnghamkami,ale moje ubiegłoroczne nie mają aż takich przyrostów.
Teraz rh dla Bogdzi. To mój Album Novum, ale w tym roku jest zaróżowiony. Niestety zdjęcia rozbielają kolor. W rzeczywistości cały krzak robi wrażenie delikatnie różowego.
Kwitnie też Brigitte - aż 3 kwiatami. Tu też aparat nieco przekłamuje i rozjaśnia kwiaty.