Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:17, 13 maj 2013

Do góry
magnolie....

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:17, 13 maj 2013

Do góry
konwalie zakwitną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:16, 13 maj 2013

Do góry
rzodkiewka z rukolą
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:15, 13 maj 2013

Do góry
tulipanki....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:15, 13 maj 2013

Do góry
skrzynia czeka na pomidorki

sa tu rzodkiewka, rukola, sałata dębolisna, cebulka siedmiolatka, aksamitki i cebulka dymka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 13 maj 2013

Do góry

w truskawkach:
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:10, 13 maj 2013

Do góry
kolejne kwitnące roślinki ....

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 13 maj 2013

Do góry
czosnkie sadzone jesienią

nie wiem czemu one takie małe u was oglądałam to już główki się usmiechają
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:06, 13 maj 2013

Do góry
porzeczki i agrsty. mój synek zaciera juz łapki

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:06, 13 maj 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Śliczna ta jabłoń ona jest szczepiona na pniu?

Basiu ta jabłonka z góry na dół ma gałązki...
nie jest szczepiona ,

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:05, 13 maj 2013

Do góry

kolejowa na podwojnym gazie

Ślicnie i nastrojowo. Bardzo podoba mi się to zdjęcie.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:03, 13 maj 2013

Do góry
Taras stan na dziś. jeszcze trochę robty zostało, pozamykać przy schodach, dociąć brzegi, pozamykać boki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 13 maj 2013

Do góry
Hosty wyłażą

Mój mały skrawek ziemi 10:55, 13 maj 2013

Do góry
Witaj Ewo faktycznie fajny pomysł może coś wymyślę z nimi .

Dzień pochmurny
tawuła gold już kwitnie

azalia również

mój nowy nabytek
Mój 4 arowy azyl... 10:49, 13 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jeśli pytasz o moją, to tak, na wszystkich zdjęciach ten odcień się powtarza i taki jest w rzeczywistości. To zdjęcie z 2011 r.

a w Wizytówce też fotka jest, zobacz: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1499-wizytowka-moj-4-arowy-azyl

Basiu, wczoraj widziałam koło jakiegoś domku przed płotem kwitnący łan bergenii. Pięknie to wyglądało. U mnie też kwitła, uważam że kwiaty bergenii są piękne. W ogóle lubię bergenię, mam nadzieję że w tym roku lepiej się rozrośnie.
Ogród Dominiki 10:41, 13 maj 2013

Do góry
Domi napisał(a)
[img size=640x427]

Dominiko żywopłot na tym zdjęciu to z czego jest?
Mój ogród 10:37, 13 maj 2013

Do góry
A to moje zdjęcia ze spaceru z ostatniego pobytu i mojego spaceru.

Gdzieś w Polsce.....
Weronika Przetacznik napisała że nasza Polska jest piękna, ja też tak uważam.

To zdjęcie robione prawie wieczorem.

Nasz przydomowy ogródek 10:37, 13 maj 2013

Do góry
Haniu, Tengel, Joanko, Danusiu, Sebku, Alinko, Agatko, Aniu, Ewo, Mariusz jak się cieszę że zaglądacie.
Zapach piwonii jest obłędny. Kto je ma to wie i warto się nimi zaopiekować aby pocieszyć oczy choć na chwilę. Niestety nie znamy jej nazwy. Dostała Krysia malutką sadzonkę kilka lat temu od koleżanki.
A wszystko się zaczęło od wycieczki Krysi na Ukrainę. Po powrocie nie mogła się naopowiadać jakie piękne okazy tej rośliny tam rosną.
Co do tej rabatki z tawułami i trawą- to już w tamtym tygodniu przesunąłem tawuły o 10 cm bliżej chodnika. Niech tak będzie. Jak będzie ciasno to żurawki ścieśnię. Jest najnowsza rabatka ( ta z kancikami he he he) gotowa przyjąć wszelkie nadmiary i z podziału roślin też. Pozdrowienia dla wszystkich.

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 10:28, 13 maj 2013

Do góry
Madziu, dzięki za uwagi. Ja nie wiem dlaczego ja tę ścieżkę jakoś tak dziwnie poprowadziłam Ale w sumie chodziło o jakiś zarys podziału tej działki, więc w tej kwestii chyba się zgadzamy Grill w tym miejscu, które zaznaczyłaś odpada. Tam jest wyjście z domu, planowane jest zadaszenie tej wnęki, ale z pewnością nie grill. Poza tym bardzo blisko sąsiadów, tuż przy oknach ich salonu i choć zazwyczaj grillujemy z nimi, to jednak w razie imprezy bez nich, nie chciałabym im zakłócać spokoju.
O żywopłocie w tym miejscu też myślałam i wymyśliłam, żeby go zrobić z borówek amerykańskich. Dzieci o nich marzą, a ja latem fortunę na nie wydaję Czy to dobry pomysł?
Podsumowując, ścieżka i żywopłot podzieliła nam działkę na 3 części. Pierwsza to warzywniak, której chyba póki co ruszać nie będę. Poza jakimiś kosmetycznymi zmianami, np. co zamiast kory pod tuje, bo sąsiad z boku ma rząd leszczyny i ja wiosną podsypuję tuje korą, a jesienią ją wygrabiam razem z liśćmi leszczyny i naszej gruszki, co mnie doprowadza do szału.
A teraz dwie pozostałe części. Ta zaraz przy warzywniaku jest częścią najbardziej nasłonecznioną. Myślałam o placu zabaw dla dzieci otoczonym smacznymi roślinkami do zjedzenia. Ale podejrzewam, że latem upał będzie ich stamtąd skutecznie odstraszał. Do tego ze względu na drzewa owocowe i jak im jeszcze dosadzę innych krzaczków smakowitych, nie odgonią się od zwierzaków fruwających mało sympatycznych. Ogromne szerszenie na jabłonce to właściwie już jest norma. Dlatego to chyba jednak nie jest dobre miejsce dla dzieci. A jak sobie tam altankę postawimy, to sobie bardzo mocno warzywniak zacienimy No i jakby się nie ruszyć, to d... z tyłu
Mój ogród 10:28, 13 maj 2013

Do góry
Nareszcie mam chwilę, żeby usiąść przy komputerze i wejść na Ogrodowisko. Na działce jeszcze nie byłam, ale chyba wszystko jakoś tam przeżyje bo wiem, że tam solidnie padało. Jedziemy w piątek i to na dwa tygodnie, M bierze urlop. Na pewno wzeszły ogórki i inne warzywa, będzie co pielić, trawa będzie po "pachy" Ma będzie adaptował w domku górę i chcemy zrobić tam mały pokoik, żeby zyskać dodatkowe miejsce do spania.
Zdjęć nowych nie mam, ale pokaże jeszcze z ostatniego pobytu.

Jedyny pierwiosnek, który u mnie rośnie. Teraz posadziłam znowu trzy, które były w domu i zobaczymy co z niego będzie. Ten jak przekwitnie rozsadzę i zrobię z niego chociaż dwa, będzie większa kępka.

No i jeszcze tulipanki, które już pewnie przekwitły. Mnie się podoba ich biały kolor z kremowym paskiem na środku płatka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies