Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 21:54, 27 maj 2013

Eve napisał(a)
Witaj Anuś
melduję, że jestem na bieżąco, piękne zdjęcia, pięknych roślinek! U mnie też już pączki na różach, jeszcze tydzień i powinny być kwiaty na niektórych ,tymczasem kwitną w donicach Ghita i Graham Thomas
Twoje zdjęcia to poezja

Ewuś, dzięki *.
Ghitę sobie wiosną kupiłam, mam nadzieję, że warto było. Graham, jak co roku, pomimo łagodnej zimy przymarł mi sporo , marnie u mnie rośnie. Muszę zobaczyć Twoje okazy Ewuniu .

EPODLAS napisał(a)
Aniu i znowu muszę cie pochwalić. Bardzo fajne zdjęcia.

Dziękuję Bożenko .

Joaska napisał(a)

No to jestem uspokojona, narazie walczyłam z mszycami potraktowałam płynem do mycia naczyń, walka została przeze mnie wygrana

I oby tak dalej Joasiu .

gusiarz napisał(a)
Aniu - przejrzałam pismo obrazkowe, poczytałam o piwonii - pozdrawiam Cię gorąco Cuudne robisz foteczki... wspaniałe

Dzięęęki , cmokam ciepło :***

Rench napisał(a)
Aniu,czy mogę pryskać róże na mszycę jesli jest tylko 10-13°C
A jesli już,to za jednym zamachem można wymieszać na mszyce i czarną plamistość ?
Gdzies tak słyszałam,ale nigdy nie robiłam.

Renatko, jeżeli temp. jest powyżej 5 st możesz robić wszystkie opryski, byle nie w pełnym słońcu i nie podczas deszczu. Robiąc oprysk na plamistość nie ma sensu robić oprysku na mszyce, dolej do takiego preparatu octu i płynu do naczyń i będzie po sprawie.

Magda70 napisał(a)
jak zwykle piknie....
A kicia wymiata

Madziu, dzięki .
AniaDS 22:01, 27 maj 2013

Gosiniak napisał(a)
A ja powtórzę za innymi bo słów mi brakuje- zdjęcia niesamowite, kiedy ja się takich naumiem

Oj tam, oj tam , bo się zarumienię .

Kindzia napisał(a)
Macham

Ja też .

Ewcia88 napisał(a)
Śliczna kicia,no bo fotki to wiadomo melduję ,że nowa róża zakupiona-hybrid tea fioletowa tak bynajmniej było na metce, pączek pęka więc zobaczymy pozdrawiam

O , aż ciekawa jestem co to za różyczka .

Celina napisał(a)
Witaj Aniu

Witaj Celinko .

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Aniu, ładne fotki. kicia super, moje kotki też ze mną przebywają w ogrodzie i "plewią" grządki. Pozdrawiam serdecznie

Faktycznie, kotki lubią plewić najwyraźniej . Ta też chodzi koło mnie i z przyjemnością robi mi porządki na rabatkach, najlepiej jej wychodzi leżenie na tym, co najwartościowsze wśród bylin. Róż nie tyka, bo pewnie w dupkę urażają kolcami .

MilenaP napisał(a)
Aniu zakwitła mi pierwsza róża pomarszczona!!!! A u Ciebie już coś różanego kwitnie? Pozdrawiam

U mnie nadal nic, a tak bym chciała...

Evchen napisał(a)
Aniu, macham

I ja

grazyna napisał(a)

popcarol napisał(a)
Aniu, nie moge sie doczekac Twoich roz!! U mnie tez jakies beda!
I piwonia tez po raz pierwszy zakwitnie! Wreszcie!!
pozdrawiam serdecznie
Karola

Ciekawa jestem co tam zakwitnie u Ciebie, jeszcze troszkę, jeszcze troszkę .
AniaDS 22:15, 27 maj 2013

reni napisał(a)
Aniu jak tam twoje róże? Bo na moich mszyca...

Na moich na razie mszycy nie ma, bo jak zaatakowały je skoczki, to musiałam szybko zadziałać.. Nie radzę sobie z nimi normalnie, małe zaniedbanie procentuje teraz nie tak jak trzeba.

Kindzia napisał(a)
I melduję: wszystkie róże posadzone, asahi czeka już na wyjazd do Pszczyny, pączuchy mam na wszystkich, prawie(oprócz tych podejrzanych, co na asahi czeka) i jeszcze troszkę i wybuchną!
Pokaż swoje Aniu

Ale będzie się działo .
A czemu Asahi na wyjazd do Pszczyny? .

eliza3 napisał(a)
Gdzie Ania ? Chciałam róże podpatrzeć.
Aniu, pozdrawiam.

Jestem, jestem, u mnie jak zwykle doba za krótka. Sporo się działo i nadal dzieje ostatnio, ech..

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,witaj sobotnio.U mnie od wczoraj leje,nie mozna wystawic nosa nawet na chwile do ogrodu.

Małgosiu, u mnie już tyle dni leje i dalej ma lać, że słów szkoda, róże rosły w oczach, teraz wszystko od tygodnia w letargu..
Zapowiadają dalsze deszcze, zniszczą się pierwsze kwiaty .

nebel napisał(a)
Wpadłam wprawdzie, żeby podpatrzeć jakieś fajne nasadzenia wokół róż, ale i tak zdjęcia super - kicia przeurocza.
Pozdrawiam ciepło zwłaszcza, że na dworze nieciekawie.

Ja równiez pozdrawiam , nasadzenia dopiero rosną, w zasadzie od kilku lat, ale chyba dopiero w tym sezonie będą widoczne, jak powinny .

grembosia napisał(a)
Kicia fajna.
Co z Twoimi różami, prosimy o fotki!
Pozdrawiam

No nic, letarg... letarg mamy

malwes napisał(a)
Aniu, nareszcie trochę ponadrabiałam.
Zdjęcia faktycznie piękne - ja poproszę o więcej
Kicia śliczna. Uwielbiam koty. Niestety nie mam tu swojego, za to kotka sąsiadów na pocieszenia prawie codziennie nas odwiedza - też taki mały miauczący pomocnik ogrodowy z niej.

Kotka sąsiadów, ale pod ręką, więc prawie jak własna . Zaraz poszukam świeżych zdjęć, na szczęście tyle czasu mam, żeby chociaż z aparatem pogonić po ogrodzie .
AniaDS 22:24, 27 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu czy są już pąki w Twoich różach? Chciałam zameldować, że trzy austinki dojadą do mnie w przyszlym tygodniu. Golden celbration cała w pąkach. Czeka jednak aż rh oddadzą jej w władanie ogród.

Pewnie , 80% róż ma pąki, reszta wciąż niemrawie rusza.. I ruszyć nie może .
Pewnie w tym roku już nie zakwitną, bo to raczej róże stare, nie powtarzające, ale to nic.. W tatym roku miałam podobnie z takimi historycznymi, ale młodymi sadzonkami.

JulkAd napisał(a)
Aniu jak Twoje róże?

Na razie są zielone...

abiko napisał(a)
Ja również czekam na Twoje róże. I na swoje też Bo wreszcie wszystkie znaki na ziemi wskazują, że moje pnące, które od dwóch lat nie kwitły obdarzą mnie kwiatami..aż się nie mogę doczekać. Wystarczyło je tylko przygiąć do balustrady poziomo i już.

O właśnie, ja też próbuję tego z każdą różą, którą przygiąć się da, najlepiej na przygięcie zareagowała TWR, wygląda niesamowicie .

aneta230972 napisał(a)
Ja również wpadłam pozachwycać sie różami .

A.. to jeszcze trochę

popcarol napisał(a)
Ja tez czekam na róże Aniu Twoje!! Na moich niektórych są już nieśmiało paczki

Jakby tylko ciepełko wróciło.. to na dniach by się coś pokazało. Ależ już jestem niecierpliwa .
AniaDS 22:29, 27 maj 2013

Nie pamętam, co już było.. więc za powtórki przepraszam jakby co

Zakwitła karagana

i Głóg

i w końcu zakwitła także moja 4letnia azalia

AniaDS 22:30, 27 maj 2013

AniaDS 22:31, 27 maj 2013

AniaDS 22:32, 27 maj 2013

AniaDS 22:32, 27 maj 2013

reni 22:32, 27 maj 2013

zdjęcia zachwycające..pozdrawiam