Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

nebel 07:43, 26 maj 2013

Wpadłam wprawdzie, żeby podpatrzeć jakieś fajne nasadzenia wokół róż, ale i tak zdjęcia super - kicia przeurocza.
Pozdrawiam ciepło zwłaszcza, że na dworze nieciekawie.
grembosia 08:41, 26 maj 2013

Kicia fajna.

Co z Twoimi różami, prosimy o fotki!
Pozdrawiam
malwes 15:55, 26 maj 2013

Aniu, nareszcie trochę ponadrabiałam.
Zdjęcia faktycznie piękne - ja poproszę o więcej
Kicia śliczna. Uwielbiam koty. Niestety nie mam tu swojego, za to kotka sąsiadów na pocieszenia prawie codziennie nas odwiedza - też taki mały miauczący pomocnik ogrodowy z niej.
Madzenka 17:41, 26 maj 2013

Aniu czy są już pąki w Twoich różach? Chciałam zameldować, że trzy austinki dojadą do mnie w przyszlym tygodniu. Golden celbration cała w pąkach. Czeka jednak aż rh oddadzą jej w władanie ogród.
JulkAd 18:07, 26 maj 2013

Aniu jak Twoje róże?
abiko 11:32, 27 maj 2013

Ja również czekam na Twoje róże. I na swoje też Bo wreszcie wszystkie znaki na ziemi wskazują, że moje pnące, które od dwóch lat nie kwitły obdarzą mnie kwiatami..aż się nie mogę doczekać. Wystarczyło je tylko przygiąć do balustrady poziomo i już.
aneta230972 18:34, 27 maj 2013

Ja również wpadłam pozachwycać sie różami .
popcorn 19:18, 27 maj 2013

Ja tez czekam na róże Aniu Twoje!! Na moich niektórych są już nieśmiało paczki
AniaDS 21:53, 27 maj 2013

JulkAd napisał(a)

...po ilu?...ja mam od 3 i chciałam ją już wyciepać, poczekam zatem

W tamtym roku też miałam chwilę zawachania.. ale jeszcze ją zostawiłam. Może się wystraszyła, jak zobaczyła łopatę nad sobą .

AgnieszkaW napisał(a)
Pocieszyłam oczy twoimi cudnymi zdjęciami ogrodu - pięknie masz. Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko .

bociek napisał(a)
Aniu, jakie piekne fotki Niezapominajki urzekajace. I roze szykuja spektakl A futro ma piekne oczy

Futro faktycznie ma spojrzenie niczego sobie , nawet, że polubiłam tego kociaka .
Lubię niezapominajki, te moje są kupne, ciut mają intensywniejszy kolor niż te polne, cieszę się, że się z roku na rok tak ładnie zagęszczają i nawet sobie troszkę kwitną .

barbara_krajewska napisał(a)
A mnie ciekawi przerobiony fragment ogrodu. Jaki on teraz?

Teraz... nie wygląda ciekawie, bardzo liczę na to, że róże i reszta sadzonych tam roślin szybko się rozrośnie, same pustki mam w tym miejscu jak na razie. Jeszcze ciągle brakuje mi szałwii i lawendy, ile bym nie kupiła, to wciąż mam ich za mało . Jak jutro pogoda pozwoli, to będzie fotka .

Przetacznik napisał(a)
Zauroczyły mnie niezapominajki i fioletowe wnętrza tulipanów, a róże widzę już w pączkach czarodziejko różana...

Pąki otworzą się lada dzień.. gdyby nie ten chłód od kilku dni, już pewnie by coś kwitło, a tak.. czekamy ... czekamy....

annawu napisał(a)
Aniu piękna wiosenka u Ciebie a zdjęcia jeszcze piękniejsze.

Dziękuję Aniu .

an_tre napisał(a)
Aniu co słychać na rabatach przed domem

Na razie widoczna tam jest tylko ta kupowana jesienia kocimiętka, reszta mała i skromna , musi nabrać masy .
AniaDS 21:54, 27 maj 2013

Kasiek napisał(a)

Mam piwonie 1, i inne- 2 rok,dostalam od sasiadki,z rozkazem aby nie sadzic jej gleboko Moze w tym tkwi sek? Moje maja pelno pakow i mam nadzieje ze beda pieknie kwitly Gdzies tez slyszalam ze nie lubia czestego przesadzania.Pozdrawiam

O płytkim sadzeniu wiem, ta zwykła piwonia zakwitła mi na drugi rok a ta krzewiasta kazała sporo na siebie czekać. Może była to zbyt młoda sadzonka?

monteverde napisał(a)
Aniu nadrobiłam zaległości, pozdrawiam

Ja również pozdrawiam Aniu .

MilenaP napisał(a)

Aniu skąd ja to znam ostatnio w trójkę, cały dzień pracowaliśmy przy pszenoszeniu sznurków na pranie. Chodziło mi o to żeby były w strefie sadu, a nie ogrodu. Jak to wreszcie zrobiliśmy i o mało duchów nie wyzioneliśmy przy tym, wymyśliłam, że trzeba było je jeszcze głębiej wsunąć do sadu. No i normalna jestem?

Milenko, witaj w klubie .

MilenaP napisał(a)
Aniu jak zwykle piękne zdjęcia

A dziękuję, dziękuję

Edi00 napisał(a)
Aniu, ja przesadzam od dwóch tygodni i końca nie widać
Czekam na Twoje róże (swoich narazie nie mam...) i ich piękne fotki

Edytko, pewnie już wszystko przesadziłaś , muszę zajrzeć do Ciebie, pooglądać .

Anita1978 napisał(a)

Już pączki róż???? Szok!!! U mnie wszystkie róże przeżyły, ale pąków to jeszcze nie ma...
A co do piwonii, to moje w tamtym roku miały jeden kwiat, a w tym roku pąków sporo
Także pośpiech przy spisywaniu rośliny na straty niewskazany

Anitko, u niektórych róże kwitną już od kilku dni, wszystko zależy od tego, w jakim kąciku ogrodu są posadzone (zaciszne i ciepłe na przykład) i jakie odmiany, bo teraz na potęgę już rozkwitają róże gęstokolczaste i dzikie .