Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:40, 21 maj 2013

Do góry
kaliny
ta przewiesza się na moją stronę to chyba moja ?

a ta już moja lubię ją

łubin też lubie

a te chabry nie wiem skąd się wzięły - pod sosnami gdzie jest sucho się gromadzą
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:38, 21 maj 2013

Do góry
Smok w ogrodzie! Mieszka w tujach.

Stokrotki przed drzwiami

Łabędzie na niebie

BB 23:36, 21 maj 2013

Do góry
Już rozumiem, dlaczego Władza Zębata zakochana po czubek grabii w hostach

a mnie zauroczyła tawuła Aga, skuś się
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:36, 21 maj 2013

Do góry
wszystkim życzę miłego tygodnia i sympatycznego czasu w ogrodzie

z tyłu powojnik nowy i czekam na kwitnienie / żółte listki i granatowe kwiatki - ma byc/

nowa urocza hostka

pierwiosnki zaczynają kwitnienie

trochę ostry kolor
Ranczo Edy 23:36, 21 maj 2013

Do góry
kwiatowo kolorowo
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:35, 21 maj 2013

Do góry
kontrolnie wpadłam sprawdzić co się dzieje.. wzdychnęłam ciężko, bo ... ja chcę do Was iść. . a walczę z tym czy spać czy czytać.... Wygrywa rozsądek..

Jarzębiny mam 3..... Dla kwiczołków Dwie zwisające nasze, czerwone i jedną taką inną, ale też o czerwonych owocach.. szwedzka??????

Ale nasze najładniejsze...

Jurajski Ogród 23:34, 21 maj 2013

Do góry
śródziemnomorskie klimaty w Jurajskim Ogrodzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:32, 21 maj 2013

Do góry
Krzysiu mówiłeś że jesteś na 190 stronie a ja jeszcze do 180 nie doszłam
pozdrawiam Was i dla Was kilka fotek

Żywopłotki cisowe. 23:31, 21 maj 2013

Do góry
Pierwszy zakwitł 17 maja.

Małe azalie japońskie po kilku latach pierwszy raz zakwitły, w tym roku zima im sprzyjała.

Wielkokwiatowa

Następne po trzech dniach rozwijają się.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:28, 21 maj 2013

Do góry
buk ma listki dopiero od kilku dni

a to mój upragniony żeleźniak - trochę przypomina pokrzywę, ale jego liście ładnie pachną

a to kuklik leśny - zainteresował Panią Anię Slomczyńską

a tu już sobie pozwolę lecieć w kulki
Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 23:28, 21 maj 2013

Do góry
Poza frontowymi rabaty zasuwam z ziemią na boku działki. Robota ciężka i do obrzydzenia nudna, ale zagryzam zęby i jeżdżę... rozsypuję, ubijam, grabie i równam i już pierwsze efekty są widoczne. Pomalutku metr po metrze idę do przodu. Ziemi poszło dwie wywrotki i kolejna czeka w gotowości. Niestety odzywają się moje problemy zdrowotne i muszę normować wysiłek, Na całe szczęście oprócz rozwożenia ziemi jest też mnóstwo innych zajęć, przy których odpoczywam, więc zawsze jest odskocznia i regeneracja. Zdjęcia pokażę jak skończę. Mam dla Was jeszcze kilka solówek.

Chciałoby się więcej i więcej, ale czasu ciągle mało.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 21 maj 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
pozdrówka

Nie żartuj, że on na golasa jest.... no niby ma okulary.......
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:24, 21 maj 2013

Do góry
Pytalas sie co to za powojnik,to Rubens,u siebie na watku napisalam o nim i o Mayleen,tez pieknotce
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:23, 21 maj 2013

Do góry
zakwitły moje boginie, zapach jest wyjątkowy

pojawila się też pierwsza róża

BB 23:21, 21 maj 2013

Do góry
biżuteria ogrodowa .. najpiękniejsza jaką znam

pełna harmonia.. kropla w kroplę ...
Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 23:19, 21 maj 2013

Do góry
Powracam po pierwszych bojach z rabatami przy kostce. Na razie maluchy, ale po kilku tygodniach widać jak wystrzeliły w górę. Codziennie podziwiam nowe przyrosty i sprawia mi to ogromną przyjemność.

Względem projektu wykusz nieco odmieniony. Kilka bukszpanów zostało pominiętych. Pojawiły się dwie różnokolorowe tawuły i pieris. Zrezygnowaliśmy z jałowca który miał stać z prawej strony, bo wyszło dla niego za mało miejsca oraz z świerka o niemieckiej nazwie - jakoś nie był nam dany. Poza tym brakuje tylko czosnków, ale do tematu wrócimy na zimę i za rok je pokażę.

Na froncie też kilka zmian. Pojawiły się lawendy. Z jednej strony doszła azalia i kwiatek darowany w szkółce, ale nazwy nie pamiętam, muszę następnym razem sprawdzić. Na razie na tle kory chowają się berberysy, ale już wszystkie obrastają w listki i zaczynają się ładnie prezentować. W łezce migdałem, skalnica i wrzośce. Te zmiany były uwarunkowane mniejszymi rozmiarami rabaty, niż w projekcie, ale i tak nam się podobają
Ogród do odświeżenia 23:19, 21 maj 2013

Do góry
Gratki na 200... i nie dawaj barwinka do róż...... bo ci wlezie na róże i je stłamsi... cięzko to potem wydrzeć z róży i walka z dzikimi kotami, Ty podrapana, róże połamane a barwinek się śmieje w nos bo i tak odrośnie.... Posadź lepiej jakie bodziszki.. bezproblemowe, ładne, możesz róże okopczykować ... potem rozgarniesz a bylinki dadzą radę.... radzą sobie nawet w cieniu wiec jak je róże przycisną to nie zginą, najwyżej kwiatków będzie mniej....
Bodziszki czerwone.... mam biały (wyższy jest) i malinowy... albo jakiś inny byle nie za wysoki...

Od razu masz kwiatuszka na gratki...
BB 23:16, 21 maj 2013

Do góry
młodsza siostra Limki?....
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 23:15, 21 maj 2013

Do góry
Dzięki dziewczyny .
Nasze tuje aureospicata .

Już posadzone a na pierwszym planie tulipanowiec od Dajanki .

Kupiliśmy jeszcze: 10 krzaczków borówki amer. , 5X jagoda kamczacka i 5x malina.

Ogród warzywno-jagodowy powoli się zagęszcza. Ale po tych kilku dniach pracy jestem wykończona. Niestety organizm nie przyzwyczajony do takiego wysiłku plus rozkładająca mnie alergia zrobiły swoje. A w czwartek kolejna już ostatnia dostawa tuj. Zamówiłam tez 100 szt. sadzonek truskawek i poziomki, które posadzę pod borówkami. Czeka mnie jeszcze przygotowanie ziemi pod paprykę,ogórki, sałatę i zioła. Niby glebogryzrka była w ruchu ale mimo wszystko każdy centymetr ziemi musi przejść przez moje ręce.Ciężka praca ale bardzo mnie cieszy.
Pozdrawiam serdecznie .
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 23:12, 21 maj 2013

Do góry
andziulka napisał(a)
Dziś kupilam taką bylinkę. Nie było nazwy. Kto pomoże mi w jej identyfikacji?

Wygląda jak bodziszek z kwiatka, ale przekwitły nie ma charakterystycznego dzióbka, liście też ma mało wcięte....
Ja znam to co u mnie rośnie .. i to nie zawsze
Jest wątek o rozpoznawaniu roślin, może tam wrzuć... warto wiedzieć co jest i czy zimuje, bo ładny

22 czerwca może będę koło Ciebie.. mam wesele.... Tylko na 100% nie wiem czy pojadę, bo wszytko zależy od ..... i tu długa litania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies