Żółte odmiany sa trudne w hodowli, obawiam sie ze możesz miec problemy.Krzaki jak są małe wiadomo że sa mniej atrakcyjne, często nadrabiają zaległości i problemy z okresu doniczkowego, więc ciesz sie tym co jest i czekaj na więcej jak podrośnie , no i dbaj by dobrze się rozwijał.Ogrodnik musi byc cierpliwy, niestety.
To jakoś tak wygląda jakby im ktoś poobcinał pączki. Z takich pąków nic nie bedzie , też do oberwania.Teraz ja mam pytanie . Jak można miec takie paznokcie i pracowac w ogrodzie??To dla mnie największa z ogrodniczych zagadek.
U nas po nocnym deszczu i nawałnicy ochłodziło się trochę To i dobrze, bo wszystko zaczynało szybo przekwitać, a ta chociaż tulipanami dłużej się nacieszę
mam straszny problem z rabatą azaliowo-tawułową. Kupiłam 13 sztuk tawuł Goldflame i dokupiłam 4 azalie, wraz z już wsadzonymi mam łącznie 6 azalii. Teraz takie moje pytanie, czy mogę tawułami podsadzić azalie?? Od wczoraj kombinuje jak to wszystko zgrać ale kurka wodna nie wchodzi mi...
Może ktoś doradzi???
Mój żywopłot tworza cyprysy(?), rosną bardzo szybko i nie choruja. Przyszedł czas aby cyprysy te skrócić, czy prawidłowo będzie jeśli przytnę je na równo na pewnej wysokośc? czy wówczas dolne gałęzie nie bedą obumierać? chciałabym ten zagieg wykoanc w ciągu najblizszych dni - czy to dobry termin.
Widzę Haniu Mgły u mnie nie ma, ale słonka też . Wczoraj była okropna burza i ulewa. M. pojechał rano sprawdzić, czy tunel oparł się naporowi silnego wiatru i czy jeszcze na naszej działce. Przed chwila miałam meldunek, że OK Szkoda, żeby tyle pracy poszło na marne. Wczoraj wsadziliśmy kolejne kilka pomidorów.
Kupiłam jesienią 3 czosnki karatawskie Jeden albo wybrał wolność, albo stał się posiłkiem dla jakiegoś podziemnego potwora
Trochę mi głupio bo zamiast pisać o Twoich pięknych tulipankach, to to co zobaczyłem wprawiło mnie w śmiech a zarazem we wstyd za polską architekturę Ten szereg domków katalogowych i to dodatku wszystkie takie same... woła o pomstę do nieba Dobrze, że taka Marzenka ma wyczucie stylu i smaku
Mam też zagwozdkę.
Na etapie projektowania nie przewidziałam, że podjazd bedzie musiał być wybrukowany do płotu.
W związku z tym w projekcie mam tam piękną rabatę ze stożkami bukszpanowymi, które bardzo mi się podobają.
Na projekcie teraz jest tak:
po lewej od wjazdu kulki - po prawej stożki
Moja korekta, po lewej stożki - po prawej bruk
Oczywiście ŻURAWKI ! ewidentny wpływ Ogordowiska !
Wyobraźcie sobie, że żurawki były raptem po 6 zł/szt. Narazie nie będę ich sadzić na miejsce docelowe, tylko rozmnażać i wsadzę za rok. Ciekawe czy rozmnożą mi się w takich ilościach , jak begonie ????