Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Azyl Amatora

Ogród - Azyl Amatora

Robertop 23:11, 05 cze 2013

I Jaśminowiec wonny 'Variegatus' i nawet w tym roku zakwitnie (zdjęcie sprzed dwóch tygodni):
Debra 23:14, 05 cze 2013

Piękny Variegatus - jaśminowce to zdaje się w ogóle kochane krzewy
Rosną jak głupie, kwitną w pierwszym roku po posadzeniu, na nic nie choruja, sadzić, sadzić jaśminowce i nie mylić z jaśminem !
Prawda Robercie ?
Robertop 23:29, 05 cze 2013

Debra napisał(a)
Piękny Variegatus - jaśminowce to zdaje się w ogóle kochane krzewy
Rosną jak głupie, kwitną w pierwszym roku po posadzeniu, na nic nie choruja, sadzić, sadzić jaśminowce i nie mylić z jaśminem !
Prawda Robercie ?

Najprawdziwsza prawda
Debra 23:39, 05 cze 2013

Robercie, a jak postępy w budowie nowego ogrodu?
Robertop 00:08, 06 cze 2013

Debra napisał(a)
Robercie, a jak postępy w budowie nowego ogrodu?

Debra, projekt zaakceptowany (to najważniejsze). Do końca lipca będą skończone (mam nadzieje) roboty murarskie (taras, tynki, ogrodzenie, itp). Kompletuję (na kartce) rośliny. Dużo czytam, oglądam, odwiedzam szkółki. Pierwsze zakupy pewnie w sierpniu
Robie to wszystko po pracy (lubię ten nawał przyjemnych spraw). Mam tylko mało czasu na czytanie Forum, Podziwiam Was jak Wy ogarniacie tyle wątków Ja mam tylko w nocy na to czas. Staram się być na bieżąco u Wszystkich odwiedzających.
hanka_andrus 00:41, 06 cze 2013

A ja dziś spasowałam,cały dzień do ogarnięcia, to nie na moje zdrowie. Ale do Ciebie jeszcze wdepnęłam.
Dobrze, że znalazłeś coś na po południowy czas do roboty. Przy okazji wiele się uczysz.
Ja swoją przygodę z kwiatkami i ogrodem zaczęłam w wieku 38 lat. I ten fiś już mi zostanie do końca.
Tawułę / ta co chciałeś/ mam dla Ciebie!
Spokojnej nocy!
regli 10:22, 06 cze 2013

Witaj Ogródek fajny i ze zmianami, a to lubię podglądać. Wędzarnia super. Moje marzenie. No i straszliwie ciekawa jestem realizacji ogrodu znajomych.
Debra 10:31, 06 cze 2013

Robertop napisał(a)

Debra, projekt zaakceptowany (to najważniejsze). Do końca lipca będą skończone (mam nadzieje) roboty murarskie (taras, tynki, ogrodzenie, itp). Kompletuję (na kartce) rośliny. Dużo czytam, oglądam, odwiedzam szkółki. Pierwsze zakupy pewnie w sierpniu
Robie to wszystko po pracy (lubię ten nawał przyjemnych spraw). Mam tylko mało czasu na czytanie Forum, Podziwiam Was jak Wy ogarniacie tyle wątków Ja mam tylko w nocy na to czas. Staram się być na bieżąco u Wszystkich odwiedzających.

Robercie, zgadza się, taki nawał przyjemnych spraw jest zdecydowanie przyjemny
A forum - tym się nie przejmuj, ustaw go w kolejce priorytetów na dalekim miejscu - są wazniejsze sprawy, chociaz tak poczytać i pooglądać ogródki też jest fajnie.
Miłej pracy i planów na sierpień
madzielena 17:31, 06 cze 2013

Witaj Robercie u Ciebie
Wpadam z rewizytą, choć już u Ciebie potajemnie byłam nie raz.
Widzę, że masz kostkowe obrzeża rabat - są dość wysoko ułożone, nie przeszkadza Ci to przy koszeniu?

Bardzo podoba mi się Twój jaśminowiec z białymi brzegami.

U mnie w mieście jest tylko problem z dostępnością niektórych roślin - zazwyczaj szkółki oferują co rok to samo. Obawiam się, że z tym jaśminowcem będzie podobnie

Pozdrawiam serdecznie!
Robertop 22:41, 09 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
A ja dziś spasowałam,cały dzień do ogarnięcia, to nie na moje zdrowie. Ale do Ciebie jeszcze wdepnęłam.
Dobrze, że znalazłeś coś na po południowy czas do roboty. Przy okazji wiele się uczysz.
Ja swoją przygodę z kwiatkami i ogrodem zaczęłam w wieku 38 lat. I ten fiś już mi zostanie do końca.
Tawułę / ta co chciałeś/ mam dla Ciebie!
Spokojnej nocy!

Haniu, Po Tawułę upomnę się przy okazji jakiegoś spotkania. U Ciebie będzie jej dobrze. A właśnie, jak dzisiejsze spotkanie?