Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:17, 08 maj 2013

Do góry
ruszyły solidnie liatrie...i siewki tyci łubina 2. ruszyły moje trawki, będę je dzielić i zmieniać obrzeże w jednym z miejsc

wiciokrzew włoski ruszył 2. róże Graham Thomas, będą przyczepione do deski, bo długie są bardzo i tak je zostawiam

tu do paproci i host przesadzałam złocień Cara Curtis..2. wisteria wspina się po wiązie, jak to zakwitnie będzie bajecznie

nowo sadzone w 2012 wiśnie na pniu i kwitły i żyją, czeka je cięcie...2. orliki zaraz zakwitną, te są najciemniejsze w kolorze fioletu

Liliowo i kolorowo:) 17:14, 08 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Śliczne, jestem w szoku, że tak wcześnie kwitną, na moje jeszcze sobie poczekam.
Tulipanki też masz cudne.
Nigdy nie mów nigdy 17:08, 08 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kasiu ... Ja myślałam ,że ten mms dotarł do Ciebie więc już byś widziała te Twoje nabytki... Ale skoro gdzieś ugrzązł , to już Ci robię fotkę

Właśnie nie dotarł...nawet teraz jeszcze sprawdziłam, czy nie przeoczyłam.

Eleganckie są Już się boję, czy je ciąć będę umiała. Tylko moje mikrusie kulki cięłam...ale ręka mi się będzie trzęsła

Buziole wielkie
Ogród pod lipą z świerkowym żywopłotem 17:05, 08 maj 2013

Do góry
Moja azalia niedługo otworzy kwiatki

Marzy mi się Siedlisko.... 17:03, 08 maj 2013

Do góry
Złapane przed deszczem

Ogród w skali mikro :) 17:03, 08 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
I moi nowi lokatorzy na zielony dach ,,,

A gdzie ten Tówj zielony dach usytuowany jest, poniewaz jakos tylko fragment go zawsze widać...kurcze no fajna sprawa z tym dachem, roślinki wygladają sympatyczne
Nigdy nie mów nigdy 17:02, 08 maj 2013

Do góry
Kasiu ... Ja myślałam ,że ten mms dotarł do Ciebie więc już byś widziała te Twoje nabytki... Ale skoro gdzieś ugrzązł , to już Ci robię fotkę

Gdzieś na końcu świata... 17:00, 08 maj 2013

Do góry
Irenko chwalę cały czas, teraz bardziej ponieważ chcę ciurkadełko Póki co mam prace budowlane na przedogódku ale po zakonczeniu budowy ogrodzenia, chce namówic eM na ciurkadełko w ramach zamaskowania studni

Tak wygląda już po całkowitym zakończeniu

Marzy mi się Siedlisko.... 16:57, 08 maj 2013

Do góry
Pada
Ogród w skali mikro :) 16:57, 08 maj 2013

Do góry
I moi nowi lokatorzy na zielony dach ,,,

Wersja mini mini 16:55, 08 maj 2013

Do góry
Tymczasem....

moje carexy też kwitną

Ogródkowy zawrót glowy 16:51, 08 maj 2013

Do góry

dzisiaj probowałam zrobic dalsza czesc skalniaka

13 jodła balsamiczna nana
14 cyprysik lawsona ktory chyba juz tam rosnie
15 Świerk srebrny Glauca globosa na pniu ktory juz jest
16 żurawki żółte
17 jakies dzwonki czy inne skalniakowe
18 cyprysik groszkowy boulevard ?? nie jestem jego pewna
19 swierk biały conika
20 / 21 niziutkie azalie

jezeli chodzi o teren to jest dosc płaski ten skalniak ze przechodzacy w skarpe z tyłu no ale moge podsypac ewentualnie ziemia troche
Ogród Nebel 16:40, 08 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)

Dzięki Kindzia, za podpowiedż. Zaraz na pewno zobaczę. A tym czasem. Moje dzisiejsze zakupy traw, zrobione oczywiście przez internet. Może, któraś z nich znajdzie swoje miejsce właśnie tam ?

Piękne te trawki ! Szczególnie te ciemne bardzo mi sie podobają pozdrawiam M
Przyjazny ogród 16:35, 08 maj 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
W Polsce nigdzie nie jest daleko . Do najdalej położonych miejscowości rano ruszasz wieczorem jesteś na miejscu.
Arundo donax 'Aureovariega' ciekawe jak przeżyje mi tę zimę.

u mnie przeżyły wszystkie 4 sztuki i już wypuszczają nowe źdźbła
myślę, że są dość wytrzymałe
biegnę po wątku od początku i wyszukuję irysy

a co do piwonii drzewiastych; 2 w tym roku przyrosły 60 cm każda i mają po 1 pąku, uważam to za wielki sukces, bo wsadziłam je rok temu, wielkość była około 20 cm; jedno kłącze też ruszyło i w tej chwili 20 cm, czyli coś się udało
wracam do irysów
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 16:28, 08 maj 2013

Do góry
Poradźcie i mnie teź plizzzz .. Część liści mojego buka wygląda tkanką na zdjęciu poniźej .. Nie widać żadnych szkodników i większość liści jest ok ... Zaznaczam ,że pryskałam promanalem i niczym innym ..

Ogródek Anity 16:04, 08 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Anita poranek i reszta
jak masz zdjęcie migdałka to zrobimy konsylium

Oto nieszczęśnik
Igiełkowy ogródeczek 16:00, 08 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

jestem pod wrażeniem pomysłowości, rewelacja
"Ogród japoński po polsku" 15:51, 08 maj 2013

Do góry
No to znów ja. . Witam i zostawiam kwiatka na przywitanie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:51, 08 maj 2013

Do góry
Rabata ostatnia.
Wymiary to długość-6 m, szer. 90 cm.

Słońce od 12 do 17. 00
Plan nasadzeń mam taki:
1. Hortensja Anabelle pomiędzy jedną a drugą rabatą.
2. Z tyłu Turzyca sztywna odm. żółta Carex elata ''Aurea''
3. Przed turzycą żurawka z żuraweczką jakaś żółta
4. Na samym przodzie Konwalik.
Drzewo liściaste to klon rdzawy podsadzony hostą i obwódka z bukszpanu.
Nie wiem co dać na ten brzydki mur? Nie może być nic ekspansywnego ponieważ nie będę miała możliwości ciąć go od góry.
To koniec moich planów, czekam na wszelkie sugestie a nawet krytykę. Na koniec przepraszam za moje bazgroły ale jestem totalnym beztalenciem plastycznym.
Igiełkowy ogródeczek 15:36, 08 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:

Gosiu skąd taką kratownicę zdobyłaś...u mnie pilnie potrzebna...nadrabiam zaległości, ale pismo obrazkowe obejrzałam i cudnie jest, a do równoległego zawijaska z szafirków lub hiacyntów też swoje ZA dodaję...słonka życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies