Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 13:04, 05 kwi 2013

Do góry
...to nie jest przetacznik...to wielosił...piękny...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 13:04, 05 kwi 2013

Do góry
akanta napisał(a)
Ale masz dużo skrzydlatych gości Danusiu,jak przystało na czarodziejskie miejsce.Z pewnością się odwdzięczą ...to dobra inwestycja .A jaka przyjemność z patrzenia ! Pozdrawiam....liścik wysłałam na EDa...a co ci tu zostawić.....może wspomnienie ...zielono mi.....

Wiatam cię Aniu kochana Własnie takiej łąki ,zieleni i tych kwiatuszków w trawce mi brak .Na pokrzepienie serca mam na pulpicie przepiekny kawałek swojego przyszłego ogrodu. Ktos wystawił dom z ogrodem do sprzedazy kiedy tam weszłam oniemiałam z wrazenia a ze to tereny blisko mnie to nawet dopasowany ten ogród idealnie do moich marzeń .Jestes nareszcie! to znaczy że wiosna czy tez lato juz blisko .To prawda ze te moje ptaszki umilały mi zycie przez cała zimę One nie mają ochoty ode mnie odejśc ,chyba im dobrze Juz sie nawet mnie nie boją Znają mój kazdy ruch, kiedy wychodzę z wiaderkiem wiedzą że będzie wyżerka Ich spiew i cwierkanie słyszę nawet przy zamknietych oknach tyle ich siedzi na drzewach .Dziekuje za kawałek twego raju ,poczułam sie bardzo blisko ,wiesz czego Ściskam !
Holandia, Ogród w Appeltern 13:00, 05 kwi 2013

Do góry

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:59, 05 kwi 2013

Do góry
Chcę przywitać się z wszystkimi użytkownikami tego Forum i pokazać, co mnie do Was sprowadza

Mam niewielką działkę, jest nadal w fazie zagospodarowywania, bo mam ja od dwóch lat. Dwa sezony - jak wiadomo - to za mało by powstał ogród, ale robię wszystko by kiedyś tak było. Wiele się już nauczyłam, ale nadal ogrodnictwo to wielka tajemnica i zawsze szukam wiedzy u innych, bardziej doświadczonych ogrodników.

W moim wątku postaram się pokazać od czego zaczęłam, jak stawiałam pierwsze kroki, jaki mam plan tworzonego ogrodu, jak wyglądał w kolejnych etapach rozwoju.

Na początek zdjęcie ogólne z lata 2012, a więc już w drugim sezonie ogrodowych działań.

Nostalgiczny ogródek shabby chic 12:52, 05 kwi 2013

Do góry
Witaj! Raj na ziemi jak się czyta i ogląda Twó wątekNostalgiczne, bajeczne miejsce no i dowód, że są jeszcze dobrzy ludzie na tym zwariowanym świecie Konie są piękne i jak dobrze, ze znalazły sie u tak dobrych ludzi. Podziwiam i gratuluje odwagi Jak się ogląda Twój wątek to ma się wrazenie jakby czas zatrzymał się w miejscu no i ta piękna przyroda wokół, aż chce się tam być A te roślinki to są niezapominajki Pozdrawiam i będe tu zaglądac bo tu się odpoczywa
W cieniu - zacieniona 12:49, 05 kwi 2013

Do góry
Oki zobaczyłam kosmos i kobeę a na której stronie cleome? a ten najwyższy mój kosmos mogę już ciapnąć też?
Holandia, Ogród w Appeltern 12:48, 05 kwi 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 12:47, 05 kwi 2013

Do góry
Dziękuję Wszystkim za wizytę i gratulacje z okazji napisania zbyt wielu stron , ale macie w tym swój udział. więc to nie tylko moja wina.W podziękowaniu jak zwykle ostatnio gifika Wam dedykuje.

Działeczka koło Muzeum 12:44, 05 kwi 2013

Do góry
Oto i altanka w pełnej "krasie"

Z tyłu hydrant.

Altanka zostanie wktótce rozebrana przez żądnego czynu małżonka i zastąpiona mniej urokliwym ale mającym krótszy przebieg domkiem z casto kupionym w duuuużej przecenie.

Na razie domek stoi na wystawce, pogoda nie pozwala nam go przenieść. Mam nadzieję że wkrótce pojawi się relacja z montażu.
Holandia, Ogród w Appeltern 12:43, 05 kwi 2013

Do góry

Mapka Holandii i na środku ledwo widoczna czerwona kropka zaznaczajaca ogród....

W cieniu - zacieniona 12:41, 05 kwi 2013

Do góry
...uszczknięta kleome...po trzech dniach...wypuszcz a rozgałęzione liski i dołem też się rozkrzewia...zobaczymy co z niej będzie.
W cieniu - zacieniona 12:40, 05 kwi 2013

Do góry
...uszczknięty cosmos...
Mój kawałek raju II 12:37, 05 kwi 2013

Do góry
Aniu...jeszcze za mała,za drugi właściwym listkiem...zostaw sobie kilka niewyciętych,będą się piąć wyżej i zobaczysz różnicę.Zrobiłam tak z kilkoma cleome,po 3 dniach już wypuszczają z boków nowe przyrosty...zaraz u siebie wstawię fotkę.
Nie jest za niska donica?Przydałaby się wyższa,aż do przylistków
Ogród ogrodniczki 12:28, 05 kwi 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Jeszcze sesja zdjęciowa z tego roku wiosną.[img
size=640x425]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/25/259682/original.JPG[/img]

A tu skarpa nad strumieniem jesienią

Ale u Ciebie pieknie, szczególnie te schodki mnie ujęły
Holandia, Ogród w Appeltern 12:26, 05 kwi 2013

Do góry

Działeczka koło Muzeum 12:22, 05 kwi 2013

Do góry
Historia naszej działki jest dość prosta - jako przymusowi mieszkańcy dość przyjemnego, lecz jednak blokowiska, związani z naszym mieszkaniem na kolejne 30 lat kredytem, postanowiliśmy wraz z Czcigodnym Małżonkiem rozejrzeć się za jakimś miejscem, w którym możnaby przyjemnie i pożytecznie spędzać czas z naszymi dzieciaczkami (lat prawie 6 i prawie rok). Jako że jesteśmy ludźmi czynu, poczyniliśmy niezwłocznie pierwsze kroki w celu realizacji planu.

Krok pierwszy czyli poszukiwanie odpowiedniego miejsca (i taniego) - okazał się łatwy i trudny zarazem. Nagle odkryliśmy ze zdziwieniem ile w naszym mieście jest ogródków działkowych! Niestety ceny jak i stan działek odbiegały od naszych założeń czyli działka tania lecz bez zarastajacych ją po pas krzaczorów, ze stałym dostępem do wody i z prądem.

Szkoda, że nie mogę przekazać Wam miny jednego z prezesów ogódków, którego zmobilizowaliśmy do łażenia z nami w lutym w śniegu po kolana po teranach ogródkowych

W końcu kupiliśmy działkę od osoby prywatnej - od Pani która użytkowała ją wraz z mężem w celach rekreacyjno-konsumpcyjnych. Oczywiście konsumowała uprawiane owoce i warzywa, nie działkę

Oto i ona z lotu ptaka:

Północ oczywiście na górze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 05 kwi 2013

Do góry
Sylwiu - W celach poglądowych
Holandia, Ogród w Appeltern 12:10, 05 kwi 2013

Do góry

Kolorowe rabaty 12:09, 05 kwi 2013

Do góry
Już za chwileczkę już za momencik ...)))))))))))))
Pozdrawiam serdecznie i cyniowo

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 12:01, 05 kwi 2013

Do góry
magdziam napisał(a)

I bardzo podoba mi się ta "budowla" z cegieł To jest grill, wędzarnia, piec?? Czy wszystko na raz... a może jeszcze coś. Super.
W ogóle masz pole do planowania, i wykonywania. Powodzenia życzę i sił
Dzięki za wizytę u mnie, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies