Trzymam kciuki za realizację planów. Przebudowywać rodzinny ogród trudno, bo trafiają się pamiątki roślinne, których żal wyrzucić,a do koncepcji nowej nie bardzo pasują. Tym bardziej będę kibicować!
Ściskam serdecznie.
Ewuś...cos Ci pokażę....i chciałam powiedzieć, że talent masz na skalę światową, a napewno europejską...jak tylko zobaczyłam tą kulę, to od razu o Tobie pomyślałam (zdjęcie usunę)
A tymczasem cichaczem wieczorkiem mój drugi rodek , ten dopiero co kupiony na nową rabatę ciężko wyrwaną trawniczkowi też zakwitł ., oto mój cunninghams ...dadammm
No właśnie panowie nie mieli niwelatora
Wczoraj zasypywali rury które mają naturalny spadek - sprawdzali poziomicą
Dzisiaj będą robić te gorsze miejsca - i tu będę ich pilnować!!!!
Danusiu nie wymieniałam firmy, tylko wspomniałam że czytałam dużo w internecie i że chcę żeby było zrobione tak jak na zdjęciach które widziałam - ale im ich nie pokazywałam.
Wypytałam pana czy mieli tego typu problemy i wiem że sporadycznie robili odwodnienia
Nie wiem czy ich problem nie przerósł.
Mąż jest załamany.............
I tak im powiedziałam.
Że nie chcemy mieć rozkopywanej działki za rok, że chcemy mieć zrobione dobrze, tak żeby wszystko działało bez zarzutów
poza tym chciałabym zapytać jak praca była wyceniona, co podawali w kosztorysie, bo jeśli to nie było ujęte, to pewnie trzeba doliczyć dodatkowe materiały.
I tu wstyd przyznać - pan podał tylko ogólną - wstrętnie zaokrągloną cenę , bez wymieniania szczegółowych kosztów
Napiszę na priva.
Ale uparłam się na włóknine dookoła rur - mimo że pan mówił że nie jest to konieczne
Powiedział że jeśli dookoła jest glina to nic nie powinno wpadać do rur, a ja że chcę zrobić wszystko żeby to działało
Ewa pień migdałka jest bardzo gruby ma ponad 10cm więc mu przysługuje tak jak drzewom owocowym, zwłaszcza że 2-3 lata temu zauważyłem u niego drobne pęknięcia kory
Ania jak kupowałem bałem się że to co odbija to podkładka a stare gałązki z jednym kwiatkiem były prawie martwe -ten jeden kwiatek zadecydował
Rabata posprzątana, gotowa na rośliny Zakupiłam tutaj 40 traw, ale nie bardzo mogę się przekonac. Nie chcę tutaj za duzo roślin. Tylko tak symbolicznie. Trawa jak widac jeszcze straszna,ale myślałam, że po plesni sniegowej wcale nie powstanie. Dokarmiliśmy ją Yara Mira trzy dni temu. Powinna byc lepsza za tydzień. Mam taka nadzieję