Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 18:01, 01 cze 2013

dajana napisał(a)
Weroniko melduję pięknie że floksy mi sie rozrastają każdego dnia są coraz mocniejsze Nawet kwiatuszki już są.Za kilka dni zrobię im zdjęcie Zmieniłam im nazwę u mnie to sa Weronki Znajoma powiedziała że nie zna takich kwiatków a ja jej na to że ma okazję poznać nowy gatunek floksów żeński .bo płci męskiej to ja mam nadmiar Pozdrawiamcię serdecznie

Dajanko, może polubisz floksy jak ja. Jak trzeba będzie dosłać, daj znać, albo wpadnij, jak Ci będzie po drodze. A z rumiankiem do oczu, to pieskom też nie można przemywać. Ja próbowałam i weterynarz mnie uświadomił.
Pokazuj Twój domek z rosnącym ogrodem. Pozdrawiam.
Na dworze pada i pada.
Ja pokażę moje kwitnienie w domu, fiołków afrykańskich i grudnika (i to w maju).

weronika77 20:55, 01 cze 2013

reni napisał(a)
Weroniko pięknie..u ciebie jeszcze bzy, a u mnie już przekwitają..pozdrawiam

U mnie wszystko później, też bzy.
Dzisiaj coś tam przycięłam (bukszpaniki), przesadziłam astry, i w taką pogodę to tylko na Ogrodowisku można posiedzieć, bo nic się nie chce, i nic nie cieszy.

Odrobinę cieszy ta piwonia.

Zakwitła najwcześniejsza weigela, chyba nie pokazywałam jeszcze.

Przycięty żywopłocik z bukszpaników.
barbara_kraj... 00:31, 02 cze 2013

weronika77 napisał(a)

Zakwitła najwcześniejsza weigela, chyba nie pokazywałam jeszcze.
.

Weroniko, czy ta krzewuszka ma z natury taki kształt, czy jest systematycznie cięta?
Mathildis 00:39, 02 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Weroniko, czy ta krzewuszka ma z natury taki kształt, czy jest systematycznie cięta?

Też się nad tym zastanawiałam patrząc na to zdjęcie. Moje niestety tak nie wyglądają
monteverde 00:41, 02 cze 2013

Cuda, cudeńka, ślicznie, inkarwilla odkąd mi wymarzła nie sadzę, miałam białą i różową pozdrawiam
zbigniew_gazda 05:23, 02 cze 2013

Weroniko wpadłem do Ciebie z samiutkiego rana. Och jak lubię kolorowo w ogrodzie. Ślicznie wszystko kwitnie. Pozdrawiam.
weronika77 19:34, 02 cze 2013

Basiu i Mathildis, krzewuszki moje są systematycznie cięte, muszę je trzymać krótko by mogły żyć inne w ich towarzystwie. W tym roku tylko cięłam suche patyczki, ale jak wypuszczą długie pędy, to do cięcia.

Margerytki jeszcze raz, bo lubię.
weronika77 19:41, 02 cze 2013

monteverde napisał(a)
Cuda, cudeńka, ślicznie, inkarwilla odkąd mi wymarzła nie sadzę, miałam białą i różową pozdrawiam

Aniu, też był moment, że spisałam ją na straty, ale skoro się przypomniała i ładnie rośnie, to nawet cieszy.

Zakwita też nieśmiało różowa akacja, też była przeznaczona na straty. Przemarzła ale się pozbierała.

weronika77 20:00, 02 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Weroniko wpadłem do Ciebie z samiutkiego rana. Och jak lubię kolorowo w ogrodzie. Ślicznie wszystko kwitnie. Pozdrawiam.

A kto nie śpi o tak wczesnej porze, skowronek Zbyszek. Ja wstaję na MAJĘ dopiero. Dzisiaj pokazała żabę, która pożerała drugą żabę.
W moim oczku aż tak źle nie jest, ale podróż na gapę i wyzysk zarejestrowałam też. Pozdrawiam.

Najpierw klonik i kwitnące irysy, też biała i różowa azalia.

Podróż na gapę.

alinak 20:07, 02 cze 2013

Weroniko co ty robisz że masz takie piękne skalnice ...moje co roku gorsze . czy one wolą słońce czy cień . bo ja już wszystkie stanowiska obleciałam i wszędzie kiepskie .kolorowy ogród wiosną -piekny