Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 22:59, 01 cze 2013

Moja ulubiona piwonia nie możne rozwinąć pąków z powodu deszczu. Biała, która nie gubi płatków po przekwitnięciu. Przechwycona z działki mamy 10 lat temu, przywędrowała z mojego poprzedniego ogródka i ani jednego sezonu nie odpuściła kwitnienia.

Madzenka 23:04, 01 cze 2013

aga_pe napisał(a)

Raz na wozie, raz ........nawozem .....i w tym cały sekret. Wczoraj zakupiłam 5 l. Ale mi teraz wszystko wybuja

Bez nawozów nie ma plonów
monitka 23:06, 01 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wpadłam do ogrodu, wypełiłam połwe z chwastów, nabiłam na patyczki 100 ślimaków i jeszcze je potrułam dursbanem... Zjadły mi w jedne dzień cała hortensję variegatę, zżerają trytomy, laurowiśnie i wszystkie inne z odobnymi liśćmi...
Zajrzę co u Was i jeszcze muszę doniczkowe kupione na giełdzie posadzić....

U mnie to samo ...ale krew mnie zalała jak zobaczylam dzisiaj że mi omłociły magnolię...Od jutra wojna!

Też mam problem z wchodzeniem już myśłałam że jakąś blokadę na mnie zastawiłaś ale okazuje się że nie tylko ja mam problem
Rench 23:23, 01 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Moja ulubiona piwonia nie możne rozwinąć pąków z powodu deszczu. Biała, która nie gubi płatków po przekwitnięciu. Przechwycona z działki mamy 10 lat temu, przywędrowała z mojego poprzedniego ogródka i ani jednego sezonu nie odpuściła kwitnienia.

Lepiej żeby nie zakwitła jeszcze,bo deszcz ją sponiewiera,jak moje.
Pozdrawiam Madżen
ana_art 23:32, 01 cze 2013

Powojniki bardzo ładne, wyglądaja niezwykle szlachetnie Dzisiaj kupiłam 3 takie zwykłe w porównaniu do Twoich... Piwonie skoleji zawsze kojarza mi się z dniem matki. Babcia miała takie gigantyczne krzaki, zawsze kwitły na dzień matki. Zastanawiam się jak Ty to zrobilaś, ze 'upchnelaś' u siebie taką ilość różnorodnych roślin. Mam całą liste chciejstw tylko miejsca mi brakuję...
Madzenka 00:24, 02 cze 2013

Aniu ogrody są z gumy
Ta biala piwonia jest późną odmianą a w tym roku wyjątkowo jest opóźniona
Madzenka 00:26, 02 cze 2013

monitka napisał(a)

U mnie to samo ...ale krew mnie zalała jak zobaczylam dzisiaj że mi omłociły magnolię...Od jutra wojna!

Też mam problem z wchodzeniem już myśłałam że jakąś blokadę na mnie zastawiłaś ale okazuje się że nie tylko ja mam problem

Tylko jak skutecznie walczyć ze ślimakami skoro mam ciekawskiego psa.... Proszku nie mogę użyć....
marzena 01:39, 02 cze 2013

Marzena, ja też mam problem z otwieraniem Twojego wątku, może admin pomoże ?
piękne powojniki , u mnie dopiero zaczynają bardzo powoli...
a piwonie też tylko w pąkach...
pozdrawiam
bociek 08:12, 02 cze 2013

A ja wchodze i se bezkarnie laze Powojnik Multi Blue - kcem natentychmiast Juz u Ani asc zachorowalam na niego, a teraz to juz smiertelnie choruje na niego
Piwonii zazdraszczam, u mojej tesciowej krzaki nie maja nawet pol paka Wczoraj troszke pokropilo, ale w nocy dolalo. A teraz pochmurno. o kitu z taka pogoda

Buziam Madzen
Anita1978 08:13, 02 cze 2013

Powojniki cudne! U mnie też powoli zaczynają kwitnienie
A piwonie też mam białe, ale dopiero w tym roku będą kwitły pierwszy raz...nie mogę się doczekać!
U mnie pada, jak u wszystkich, więc posyłam