Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:49, 06 maj 2013

Do góry
Danusia to napisałam u siebie i chcę byś wiedziała

Danusia... nawet nie wiesz jak sie ciesze, że znalazłaś chwilkę i na moją zbieraninę

Ja Cię wspominam codziennie.. co patrzę na przedogródek, co patrzę na serby.. i na wiele innych rzeczy... a najbardziej kojarzysz mi się z widokiem grujecznika i miłorzębu..... Sam nigdy bym ich nie kupiła i nie posadziła, a teraz jestem zachwycona.. dla niewtajemniczonych, te dwa drzewka to prezent od Danusi przy okazji spotkania Ogrodowiska które było w zeszłym roku.
Ale jak się nie zachwycać ????

W realu piękniejsze Dzięki Danuś

Kraina Czarów w fazie projektów 16:45, 06 maj 2013

Do góry
Na tarasie mały ogródek z ziołami , choć przydałaby się chyba jeszcze trzecia donica

Mini skalniak

oraz moje ulubione stokrotki

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:43, 06 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kolejny po Marzence cudnie kolorowy ogród który cieszy oczy. Pozdrawiam.

Gabrielo komplement z Twoich ust ma dla mnie wagę złota

I jedno z ostatnich tego roku fotek tulipanów ....
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 16:41, 06 maj 2013

Do góry
Witam. Tam gdzie krzewy będą rabaty. Reszta terenu (60m2) jest jak na zdjęciu

Mam plan żeby to nisko skosić, wertykulacja -niestety tylko ręczna, zgabić, następnie ziemią wyrównać-w jednym miejscu bedzie jej centymetr a w innym 5cm, zwałować, posiać trawę, lekko przegrabić, nawóz i dużo wody. Nie wiem czy dobrze myśle? jeśli tak to jeszcze jedno pytanie-czy przed wertykulacją czy też po niej zostawić tą pozostałość po trawie czy może pozbyć sięjej tak jak na tym fragmencie na zdjęciu poniżej?
Kraina Czarów w fazie projektów 16:39, 06 maj 2013

Do góry
Założyłam swój wątek w części dotyczącej projektowania, gdyż ogrodu w zasadzie jeszcze nie mam, a jedynie działkę z domem i drzewami, których posiadaczką stałam się w nie tak odległym czasie. Taaaaaak, drzew jest dużo i są duże, albo powiedziałabym nawet bardzo duże, bo przerastają niejednokrotnie dom. Z jednej strony jest to dla mnie ogromne wyzwanie, gdyż nasadzenia niekoniecznie są takie, jakbym tego sobie życzyła, a z drugiej strony cieszę się, że mam w ogrodzie już dojrzałe okazy, a nie wszystko malutkie, na co trzeba czekać latami

Sporo drzew już usunęliśmy, jeszcze trochę zostało do likwidacji, ale to dopiero po uzyskaniu zezwolenia Prócz drzew na działce w zasadzie nie ma nic więcej, gdyż podczas generalnego remontu prawie wszystko zostało zniszczone

Cieszę się zatem póki co ogródkiem w donicach przy wejściu – przy okazji przedstawiam też najczęstszego użytkownika ogrodu – naszą znajdę Mikę, której potrzeby także muszę uwzględnić, a może nawet przede wszystkim - niestety ma ona ogromne zamiłowanie do sprintów przy siatce

I pojedynczymi okazami w ogrodzie i na tarasie:

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 06 maj 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Ile Ty masz tych tulipanów, ile odmian chyba więcej niż w Holandii

Nie wiem ile w Holandii, ale na pewno w ilości sztuk danego rodzaju mam mniej Chomik-ogordnik musi ograniczać ilości sztuk.. i potem taka krasawica jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:37, 06 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Jednym słowem tulipankowe cudeńka
od samego rana oglądam na ogrodowisku tulipany, najpierw wstawiane przez Marzenkę z podróży holenderskiej a później w waszych ogrodach i co najważniejsze jest tyle odmian i kolorów, że mało co się powtarza a ja tylko wzdycham z zachwytu

U mnie powoli tulipanowo się kończy..... to co kwitnie to kwitnie, a nowych dopiero rozkwitających mam już bardzo mało.... Anuś, u Ciebie też ładne tulipanki i najładniejsze drzewa owocowe .
Ostatki, ale już piwonie wyższe od wysokich tulików (widać po lewej), będzie coś innego

Kraina Czarów w fazie projektów 16:32, 06 maj 2013

Do góry
Przede wszystkim raz jeszcze chciałam powitać wszystkich Ogrodowiczów! Zostałam przyciągnięta do Ogrodowiska jak magnesem, którym jest wiedza i życzliwość tu panująca i zapragnęłam być tu razem z Wami.

Mam na imię Alicja, mieszkam w Krakowie i za swój cel obrałam sobie stworzenie własnej Krainy Czarów. Mam nadzieję, że będziecie mi w tych pasjonujących, aczkolwiek ciężkich chwilach towarzyszyć – będzie mi wówczas bardzo miło. Wasze ogrody dają mi zresztą mega kopa do działania

Wszystkim odwiedzających mój wątek chciałam zadedykować poniższy fragment książki Beaty Pawlikowskiej „Planeta Dobrych Myśli”:

I właśnie to jest wspaniałe w ogrodach
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:24, 06 maj 2013

Do góry
Prace budowlane altany dzisiaj rozpoczęte .....

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:21, 06 maj 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:20, 06 maj 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:19, 06 maj 2013

Do góry
Z dzisiejszego dnia

Nostalgiczny ogródek shabby chic 16:04, 06 maj 2013

Do góry
Wszystkie roślinki cieszą oko Przyszło lato wiosną, celebruję każdy dzień

Dla odmiany czas na zmiany... 15:54, 06 maj 2013

Do góry
następnym ogródem do którego udało nam się dotrzeć to ogród Franciszkański....kiedyś w tym miejscu zakonnicy uprawiali zioła, kwiaty i drzewka owocowe...nad ogrodem widnieje Kościół Matki Bożej Śnieżnej...

...musi tam być przepięknie jak zakwitną róże....

Ogródkowy zawrót glowy 15:51, 06 maj 2013

Do góry
Zrobiłąm sobie dzisiaj taki przykładowy projekt jakby to bez tego skalniaka wyglądało oczywiscie ciężko skarpę zrobic wiec w rzeczywstosciw wygladałoby to pewnie inaczej

po lewej gdzie znak zapytania jeszcze nie wiem bo jest ta nieszczesna studnia

oczywiscie to tylko tak poglądowo bo nie wiem jak inaczej zmienic skalniak, szkoda mi troche kaskady napracowałam się przy niej no ale cóż..

co myslicie o takim rozwiazaniu
?
Rododendronowy ogród II. 15:19, 06 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

[img
Buziaczki dla wszystkich.

Bogdzia - jeśli te dwa też nie oddają jej uroku to ja już nie wiem... Ja JESTEM absolutnie zauroczona... Mam nadzieję, że moja - nie Alexandrina a Picture - też kiedyś będzie taka cudna. A Aleksandrinę widziałam w sobotę w castoramie, aż mnie łapka swędziała, ale... no nie wszystko można mieć
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:18, 06 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Miodunka wyraźnie uśmiecha się do nowego właściciela

A nowy właściciel wyraźnie uśmiecha się do miodunki
Liliowo i kolorowo:) 15:01, 06 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
JUz kwitnie czerwony rh i rozbijają się azalie

Gdie Ty mieszkasz że masz już w takim stadium rośliny. Podgrzewałaś je? A znasz nazwe tego rh? bo wygląda jak Baden Baden ale one nie rosna takie wysokie.
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 15:00, 06 maj 2013

Do góry
Rękę Ronina Matko i córko - Magja Powitam różanecznikiem Mam nadzieję, że zdrowy

Kobieto, zajrzyj choć czasem, chociaż raz na tydzień, myślałam że się wyprowadziłaś za morza, dziecko urodziłaś czy cóś?

Dla odmiany czas na zmiany... 15:00, 06 maj 2013

Do góry
c.d

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies