Żeliwna, ładna, ale zimna. Do siedzenia trzeba koniecznie coś położyć.
Ja na razie uszyłam sama coś takiego.
Następnym razem jak będę robiła już wiem jak mam uszyć, aby ładniej wyglądało. Nie miałam po prostu większego kawałka gąbki
Bardzo późną jesienią zakupiłam w sprzedaży wysyłkowej cebulowe.
Posadziłam byle jak, pomieszane i na szybko - teraz wschodzą pięknie, chyba trochę za gęsto ale pierwsze, własne - cieszą oko jak nic na świecie.
Pierwszy rzut
Zmiana koloru
Miały być niebieskie ale i tak mi się podobają
I jeszcze te wielkie
Witam i bardzo pilnie proszę o pomoc! Co jest moim bukszpanom? Dodam że duży stożkowy bukszpan i małe sadzonki były kupowane w innym miejscu i czasie ale chyba małe zaraziły się czymś od dużego. Jak im pomóc?
Już raz wycinałam chore gałązki u bukszpanu-stożka i pryskałam Topsinem. Nawoziłam też nawozem w płynie Substral. Nie wiem co mam jeszcze zrobić nie chcę żeby moje 'maluchy' padły
Ewa,no wiesz, czym Ty się przejmujesz, ja znam dobrze tylko to co mam w swoim ogrodzie Jakbyś mi pokazała wiśnię piłkowaną to na pewno bym jej nie rozpoznała i nie nazwała
Ja wybitnie zapachowa jestem, więc głównie nosem się kieruję wybierając rośliny Szkoda, że RH nie pachną, bo spełniałyby w 100% moje oczekiwania.
Ale moja azalia pontyjska ma 3 pąki kwiatowe więc czekam z utęsknieniem, to jej pierwsze kwitnienie mam nadzieję, że zapach mnie nie rozczaruje
pachnąca różyczka dla Ciebie nie tegoroczna oczywiście, a;e już wkrótce...
O, Dominika do mnie wpadła! Domi, to ja napiszę co mnie boli, może jeszcze zaglądniesz. Nie umiem poradzić sobie czasem z moim aparatem. Na przykład nie umiem zrobić ładnego zdjęcia kaczeńcom. Mam z zeszłego roku z automatu i są lepsze niż z lustrzanki. Jakaś sierotka jestem. Wczoraj próbowałam na różnych ustawieniach i kiszka, niewiele zdziałałam. Porównaj i podpowiedz co źle robię. Czy to światło za jaskrawe, czy ten żółty taki trudny? Dwa pierwsze z lustrzanki.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny już pokazuję co nieco z dzisiejszego ranka. U mnie po zimie strat właściwie nie ma, najbardziej bałam się o róże ale widzę że przezimowały wszystkie, natomiast iglaki szczególnie świerk serbski nana i conica bardzo im dużo igieł zbrązowiało i tradycyjnie Skyrockety powyginane we wszystkie strony świata.
Na początek bardzo energetycznie
.