Plany na 2017r
obowiązkowe:
dokończyć front!
realne:
dokończyć grujecznikowa iognistą(1,2,3,8,9 na planie)
troszkę mniej realne ..
zrobić placyk z ogniskiem i ławkami
ścieżka z płyt do placyku
jeszcze mniej realne
rabaty środkowe z klonami ginnala i trawami
rabaty narożne (4,5,6)
to był równiez rok planowania w konkursie na wątek z największa ilością projektów w paint mogłabym być w czołówce
oto tylko nieliczne...
WSZYSTKIM projektującym wraz ze mną dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prace ogrodowe skupiły się głownie wokół rabaty przy tarasie
postanowiliśmy polozyc palisadki i podnieść rabatę
i powoli powstawała w bólach moja różanka
Podsumowując rok 2016 pod wzgledem ogrodowym muszę przyznać że byl to niezwykle miły rok, tak naprawdę mój pierwszy pełny sezon w ogrodzie.. Na szczęście dzięki urlopowi macierzyńskiemu miałam dużo czasu na ogród i na forum.
To na co chciałam zwrócić uwagę to Wasza życzliwość otrzymalam wiele roślin od przyjazdych duszyczek
Krysia Krys, Jankosia, Kasya, Mała Mi, Bogdzia, Bozga, Luki,Renia - dziękuję Wam jeszcze raz
To był również rok zakupów
grujeczniki, jablonki Royality i świdośliwy
Nie wiem kiedy zakwitają, one w tym roku będą mieć już dwa lata, wyglądają tak, że raczej w tym roku nie zakwitną, więc pewnie 4 lata to właściwa odpowiedź. One są cały czas w gruncie, część rozsadziłam, mam nadzieję, że te mrozy przetrzymają
Mam mało czasu dostępu do archiwalnych zdjęć i kompa, ale znalazłam dzięki przychylności syna...parę chwil...czyli kilka
wiosennych fotek z tulipanami...mało focę przedogródek, bo cenzura trzyma
Kwiecień 2016, to ta rabata po lewej, stożki bukszpanowe też posadziłam
Aganiu przylecialam od Mirki pinokiowej napisz proszę gdzie znajde fotki tej rabaty o której u niej piszesz z kulkami i różami okrywowymi?
w wolnej chwili muszę zapoznać się z Twoim wątkiem!
moze te 3 nigry wystarczą? rabata ma 13m a nigry sadzimy co 2,5-3m
może ustaw sobie poglądowo jakieś 3 wiadra i zrób wokól nich okrąg srednicy 3m i może okaże się ze nie zmieści się już nic między nigre a świerka. a narazie tą lukę zakryjesz wysokimi trawami. jak rysowałaś ten projekt w gardenpuzzle to rzut z góry jak Ci wyszedł? w dobrej odleglosci masz te nigry?