Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:48, 05 maj 2013

Do góry
Spodobała mi się, ale nie kupiłam sasanki pięknej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:45, 05 maj 2013

Do góry
Zakupiłam miodunki 'Mejeste'

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:44, 05 maj 2013

Do góry
Cyprys przy wodzie i lustro odbija słońce i rozjaśnia ścianę

Czarno-biało

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:43, 05 maj 2013

Do góry
Narcyz 'Thalia'

Pienna trzmielina przezimowała w donicy pod dachem

Hortensja o 32 kwiatach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:42, 05 maj 2013

Do góry
Miłorzęby pękają

Stewarcja kameliowata

Śliwa wiśniowa

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:40, 05 maj 2013

Do góry
Drugi (od Szmita) też

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:39, 05 maj 2013

Do góry

Klon palmowy przezimował bez okrycia

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:37, 05 maj 2013

Do góry
Obiecane młode listki na bukach, miłorzębach i innych drzewach

Buki

Ogród Nebel 14:33, 05 maj 2013

Do góry
Aniu dzięki za odwiedziny i jeszcze raz pozdrawiam.
Zbyszku - co do hortesji, to może na początek zdjęcie.

W tym tygodniu posadzono mi wiśnię Kanzana. I chcę zagospodarować i przebudować ten cały plac od wiśni do żywopłotu. O jednej hortesji nie ma mowy
Dlatego zanim zacznę kupować,chciałabym zrobić to z głową, no i przede wszystkim żeby było już ładnie.
Miesjce jest zaciszne, trochę słoneczne, ale jak zostanie rozprowadzone podlewanie, a do tego dobrany odpowiedni gatunek, to na pewno będe się nimi starannie opiekować
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:11, 05 maj 2013

Do góry
I takie tam.. jak zwykle...

Cieszę sie, że paprocie przetrwały, bo coś w zeszłym roku padły szybko

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:09, 05 maj 2013

Do góry
I floksikowo zaczyna szaleć... Przełęcz floksikowa robi sie tak jak nazwa zobowiązuje

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:07, 05 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Badzo Ci dziękuję za to zdjęcie .
Własnie kombinuję jak wsród swoich kamieni wkomponować kwiatki, ale czytałam artykuł Danusi o ogrodach alpejskich i trochę mnie 'odstaszyło' to ,że te rośliny wymagają zbyt dużo pracy przy pielęgnacji. Mam spory ogród, w którym pracuję sama - praktycznie, bo wprawdzie mąż chętnie służy mi siłą roboczą, ale poza tym na ogrodnictwie zna się jeszcze mniej niż ja . Więc teraz jak coś planuję to również pod kątem, ile pracy i czasu w przyszłości przy pielęgnacji będę potrzebowała.
Dlatego pisałam, że przeczytam wątek, bo wiem już z mojego doświadczenia, że mogę znależć mnóstwo potrzbnych mi informacji i wcale nie trzeba dopytywać.
Jeszcze jedno jak patrze na zdjęcia, różnica między północną a południową Polską w tym roku jest ogromna. Mojej lawendzie daleko do tego by tak wyglądała.
Miłej niedzieli

Tylko lawenda na murkach przetrwała ładnie, aż szkoda było przycinać.... ta w gruncie praktycznie nie istnieje... ale faktem jest, że u nas ciągle najcieplej....

Mój maż tylko trawę kosi..... reszta też na mojej głowie... a ogród mam dużo większy i wiem jak to jest by to utrzymać ... dlatego u mnie idealnie nigdy nie będzie.. nie ma szans. Ale lubię kwatki i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.. wiec chociaż zęby mi zgrzytają na miejsca zaniedbane... to godzę się z tym .... doba ma 24 godziny... za to mam co oglądać.. a fotki da sie wykadrować tak by to co brzydkie wyciąć

Sasanka dostaje puchate kotki.. uwielbiam je

Wszystko o czym ... Marzysz 14:07, 05 maj 2013

Do góry
Gratulki Kasienko
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 05 maj 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Nie czytam z dokładnością co do jednego milimetra.Na wszelki wypadek trzymaj się Ania.Kwiatki to nie koniec świata nie wiem co u syna ...?
Masz i tak pięknie,piękniście !!!
Buziak,tulę.

Ja też już nigdzie nie jestem na bieżąco..... trza to jakoś przeżyć .. ale niezapominajkowo - nie zapominam

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:50, 05 maj 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Aneczko, cofnelam sie, zeby nadrobic. Zurawki pieknie Ci przezimowaly i juz jakie wielkie. Moje zolte ledwo sie zbieraja, chyba musze bacikiem pogonic I clematis kwitnie, szok, moje jakies takie niezebrane, dopiero listki wypuszczaja, do kwiatow daleko. Tulipany i iryski cudne i jakie ilosci.

Grad narobil strasznych spustoszen. Wspolczuje przezyc synowi, o stratach nie wspomne. Wiem co ludzi czuli, jaka okropna jest bezsilnosc, kiedy nie mozesz w zaden sposob wplynac na to co sie dzieje. U nas 4 lata temu zerwala wichura kilka dachowek, ktore spadajac tlukly kolejne A z nieba nam sie lalo prosto do domu. Nigdy tego nie zapomne...

Anek, trzym sie

Bocius fajnie żeś przyleciała i do mnie
Ten clematis dostałam jako gratis do zakupów.. miałąm sobie wybrać jakiś.. wiec zdałam się na panią.. i dała mi taki co kwitnie najwcześniej.... jeszcze na nim kartka z nazwą powinna wisieć.. potem poczytam jaki to
I żabka dla bociusia.. tylko nie zjedz... ale te co w nocy hałasują to możesz zjeść..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:47, 05 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, te azalie masz niesamowite. Szoda że NN
Szaleństwo kwiatowe - irysy uwielbiam też
Rzeczywiście u Ciebie klimat wyjątkowy.
Miłej niedzieli

Ula Tobie też miłej niedzieli.. . moja pracująca Ale rano wstałam i kilka wiader zielska z kilku miejsc wydłubałam... od razu zrobiło się lepiej..... Po deszczach chwasty cieszą się jak guuuupie

Azalia to chyba Princess Anne

I jak lubisz iryski to dziś zakwitł kolejny kolor

Duży ogród i brak pomysłów 13:45, 05 maj 2013

Do góry
Bello , a nie przychylasz się do sugestii Netki by zrobić szerszą rabatę pod świerkami np tak? Nie będzie problemu z odśnieżaniem..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:44, 05 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A mi się schrzaniło nawadnianie.... W czasie nieobecności 6 m3 wody mi się wylało.... Dlatego woda stoi w dole ogrodu....
Jutro rano bedziemy szukać przyczyny, na razie woda odcięta.... Zraszacze się o 23 włączyły, dobrze, że M był na zewnątrz...

Ja rok temu to przerabiałam... tylko ilość kubików wody która poszła....... była większa Niedbalstwo wykonujących instalację..... uszczelka źle sie założyła i woda szła przez ponad rok pod chałupę... dziurę jak jaskinię mi wymyło pod chałupą ..

I dzisiejszy kfiatuszek..

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:42, 05 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:34, 05 maj 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
U mnie zimno i leje trzeci dzień, ale gradu nie było. Zdjęcie samochodu przerażające. Twoja wiosna najpiękniejsza, a te różowe tulipki jak marzenie.

Tra la, la, la..... świeci słońce....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies