Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na Francuskiej 20:36, 31 mar 2013

Do góry
No i niestety śnieg dotarł też do mnie Szkoda tylko, że zima pomyliła święta. Na Boże Narodzenie- 0 cm a na Wielkanoc 10 cm rano, a teraz 30 cm śniegu i ciągle pada!
Wczoraj świeciło piękne słoneczko prawie przez cały dzień

a tak wygląda dzień dzisiejszy

aż mój M włączył światełka

Phalaeopsis choruje, pomocy! 20:14, 31 mar 2013

Do góry
Witam To mój pierwszy post na tym forum. Poszukuje pomocy gdyż nie wiem co się dzieje z moimi storczykami, mam nadzieję, że ktoś z was będzie mógł mi pomóc ponieważ nie chce ich stracić 1,5 tygodnia temu kupiłem sobie pięknego Phalaeopsisa, to już piąty z mojej kolekcji. Miał się świetnie, mnóstwo pączków, piękne kwiaty i zdrowe liście. Po jakiś dwóch dniach zaczęły mu zasychać i opadać pączki. Szczerze mówiąc nie byłem zdziwiony gdyż chyba właśnie tak storczyki reagują na zmianę środowiska ;/ Wszystkie pięć kwiatów mi tak zareagowało i przyznam, że w niektórych przypadkach czekam już nawet pół roku na jakąkolwiek oznakę, że nadchodzi kwitnienie ale nic nie ma

Oprócz tego że wypuszczają nowe liście, z pędami nic się nie dzieje, ani ich nie przedłużają ani też nie zasuszają, czy wie ktoś może co robić aby jakoś je sprowokować do jakiego ruchu? Ten najnowszy obecnie wygląda tak - na pierwszym obrazku, jednak to nie to mnie w nim najbardziej niepokoi, w ciągu kilku dni z jego liśćmi zaczął się dziać istny koszmar efekt widać na drugim zdjęciu, nie mam pojęcia co to może być, może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc? Od jego kupna minęło bardzo mało czasu a z żadnym innym storczykiem mi się nigdy tak nie stało dlatego wątpię aby to była moja wina , ale być może się mylę.

Czy ten Falek jest już spisany na straty? Na końcach liści też zaczyna się dziać coś niedobrego - przedstawione na trzecim obrazku. Bardzo mnie też niepokoi to, że podczas dzisiejszego "przeglądu" moich okazów dostrzegłem coś podobnego na innym z moich kwiatów, tego mam już od grudnia, na pierwszy rzut oka wygląda jak gdyby nigdy nic- czwarty obrazek, jednak bo bliższym przyjrzeniu się dostrzegłem coś takiego - piąty obrazek, wygląda to bardzo podobnie do tego czegoś co pojawiło się na liściach poprzedniego kwiatu. Czy to coś może być zaraźliwe? Nie chce aby reszta moich Phalaeopsisów także zachorowała Bardzo proszę o pomoc i to w miarę szybką gdyż to coś rozwija się z kosmiczną prędkością (

Poniżej zamieszczam fotografie:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:13, 31 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Dla wszystkich wraz ze swiatecznymi pozdrowieniami tort bezowo-kawowy Smacznego

Bociek zapodawaj przepis. Jeśli takie proste jak czekoladowo-kawowo-jogurtowe to zrobie
Chyba przez Ciebie zaznę piec chleb... Zresztą co robić innego skoro dostawa śniegu równieź u mnie...
Mój 4 arowy azyl... 20:09, 31 mar 2013

Do góry
Iryski pumila mają się dobrze, niektóre zakwitły

Wystartował też śniedek Saundersa

Mój kawałek raju II 20:07, 31 mar 2013

Do góry
A to masz do kompletu i mego bałwana, też większy ode mnie o głowę.. czytam, że sneigu nie masz, wiec by Ci przykro nie było, że u innych jest ,a u Ciebie nie ma...... miejscami mam go powyżej kolan....... a nawet powyżej dziurek w nosie...
Marzy mi się Siedlisko.... 20:06, 31 mar 2013

Do góry
Dziękuję za piękne życzenia i tyle wiosny na zdjęciach. Wszystkim gościom życzę zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych i spokojnych powrotów do domów, bo pogoda nas nie rozpieszcza.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:56, 31 mar 2013

Do góry
Danuś... w styczniu powiedziałabym, że jest pięknie..
Dziś napiszę, że jest ohydnie......... nawet Biała Dama straszy w Twoim dworze..... u nas dziś deszcz.. w piątek tak też sypało. M rozpaczał, że jak zasypie to go nie odbiorę do domu na święta......
Bogdzia podpowiedziała, że program od Ciebie ma możliwość robienia gifów...więc zrobiłam i ja, na pocieszenie zostawiam... mój pierwszy...

Ogród na 300 metrach kwadratowych 19:48, 31 mar 2013

Do góry
Bogdziu, Bogusiu, dziękuję za życzenia. Ja daję życzenia u siebie, mam nadzieję, że wszysscy sobie życzymy błogosławieństw Bożych w ten dzień Zmartwychwstania.
Weroniko, psotnico. Ja szukam swego wątku gdzieś w okolicach 10 strony, a znalazłam na pierwszej. dziękuję za życzenia z pełną wzajemnością.
Szukałam wątku bo chce wrzucić dwa zdjęcia. Może niezbyt wyraźne, ale to z komórki i przy niezbyt sprzyjających warunkach świetlnych robione.
Grób Pański w Kościele na Kamionku. Mnie zachwycił i wzruszył.

Witajcie w Wyżełkowie 19:48, 31 mar 2013

Do góry
A na pocieszenie, wbrew śnieżycy za oknem przedstawim Wam pewnego jegomościa, któremu śnieżyca nie straszna. Pan Pomidor Wielkanocny

Życzenia na Wielkanoc 2013 19:47, 31 mar 2013

Do góry
To i ja zostawiam życzenia dla wszystkich Ogrodowiczan, tych, do których często zaglądam, i tych, których dopiero odwiedzę.

Cycas revoluta 19:24, 31 mar 2013

Do góry
Witajcie

Mojemu cykasowi (na zdjęciu) brakuje chyba jakiegoś składnika, ale nie wiem jakiego. Ma kilka żółtych liści, jeden z nich (na zdjęciu) ma na końcu wysuszone listki, a inny jest żółty tylko w tym miejscu, w którym był zasłonięty przez inny liść).

Kupiłam go jakiś rok temu i ładnie rósł. Podlewałam go raz na tydzień (w bardzo małych ilościach), nigdy go regularnie nie nawoziłam (tylko na początku kilka razy drożdżami, zgodnie z poradą jakiegoś znajomego, ale pojawiły się w ziemi jakieś żyjątka, więc szybko przestałam i żyjątka zniknęły ). Może jednak potrzebuje nawozu, ale nie mam pojęcia jakiego - chodzi mi o skład, jaki skład nawozu byłby najlepszy?, albo może jest jakiś lepszy sposób? (bo słyszałam, że cykasa nie powinno się za dużo nawozić).

Stoi w pokoju słabo nasłonecznionym (mam wszystkie okna w mieszkaniu od wschodu). Niestety stał dość blisko kaloryfera. Stał dokładnie tam gdzie wszystkie moje juki, ale juki wyszły z tej zimy bez szwanku a cykas nie

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

Ania

Poznajemy ptaki 19:21, 31 mar 2013

Do góry
Ciąg dalszy.

Poznajemy ptaki 19:15, 31 mar 2013

Do góry
Witajcie Świątecznie, dla wszyskick ptasiarów wszystkiego co najlepsze i słoneczka przede wszystkim. Wczoraj była sobota i wolny czas spędziłem na bagnach koło Okanagan. Było super wcale nie chciało mi się jechać do domu, cieplutko słońce zachodzące przepięknie, po prostu bajka. Ptków miałem sporo do focenia, szczególnie red winged Blackbird jest piękny było ich tam durzo aż mnie już głowa bolała od ich jazgotu, strasznie krzyczały na mnie, najpierw się bały ale byłem w paint stroju i siadłem po turecku statyw ustawiłem aby mieć przed okiem i siedzałem ze 20 min i zaczęło się wcale się nie bały przychodziły na 4 m. Obok biegały przepióry karolińskie, bardzo ładne mają piórka na głowie, Bernikle, kaczki, bazanty, dzięcoły rdzawe. Fajne towarzysto miałem. Pokażę teraz z okazji Wielkanocy trochę świątecznego drobiu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:15, 31 mar 2013

Do góry
Danus wysylam wiosenke do Was,tfu tfu na paskudna zime
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 31 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Za moim oknem uczta wielkanocna .. ale biesiadników coraz mniej..... pada deszcz... co widać na obrazku..... ale dalej biało..

Jak ty to zrobiłaś? Cudnie Ci wyszło
Życzenia na Wielkanoc 2013 19:07, 31 mar 2013

Do góry
Wszystkiego najcieplejszego na Wielkanoc życzę

Ogrodowe zacisze 19:06, 31 mar 2013

Do góry
Marysiu - wszystkiego najcieplejszego na Wielkanoc życzę

Pszczelarnia 19:06, 31 mar 2013

Do góry
Pogodnych i radosnych Świąt Wielkiejnocy

widok na mój ogród dziś rano - bałwankowi zostało już tylko jedno oko i guzik - to znak WIOSNA idzie
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 19:05, 31 mar 2013

Do góry
Pogodnych i radosnych Świąt Wielkiejnocy

widok na mój ogród dziś rano - bałwankowi zostało już tylko jedno oko i guzik - to znak WIOSNA idzie
Tu odpoczywam 19:04, 31 mar 2013

Do góry
Grażynko - wszystkiego najcieplejszego na Wielkanoc życzę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies