Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 17:56, 30 maj 2013

grembosia napisał(a)
Ależ piękności!!!

Aniu, co do stylu ogrodu, mam to samo. Ja tylko założyłam sobie tak- przedogródek bardziej formalny, uporządkowany, reprezentacyjny, a na tyłach mogę poszaleć. I tak mam dwa w jednym
Pozdrawiam cieplutko

Grembosiu, dawno u Ciebie nie byłam..... a tak ciągle przypominam, że miało być wesele.. było???
Ogródek masz piękny .. te pergole , ścieżki i wogóle..... mignęło mi nawet któregoś dnia nowe wyposażenie na taras.. śliczne.. ale z braku czasu nie czytałam więcej, wiec i nie pisałam nic

Widok na kałużę...

I lilie tylko próbują nadrabiać kolorami Biegam dziś z doniczkami żółtych lilii ( bo jucz w doniczkach kwitną, mus posadzić) szukam gdzie to wcisnąć, bo nowa rabata to jeszcze termin bardzo odległy.... a M spokojnie się odzywa, że lilie jeszcze sie zmieszczą do oczka wodnego..... hi, hi, hi..dowcipniś ... lilie poszły od róże,a raczej za róże... i to różowe... znów zgrzyt.. ale to tymczasowo

Mala_Mi 18:00, 30 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie burzę, a właściwie chmury sfotografowałaś.

Agnieszko... nie ma co fotografować Kwiatki czekają na słońce

Pomimo zastosowania larvanu.. opuchlaki są....... zauważyłam ugryziony nowy lisć.. wiec wykopałąm wszytkie żurawki spod Franczeski.... znalazłam dwie krewetki... żurawki poszły do podziału.. inne żurawki uszczknęłam do przedszkola... tym sposobem produkuję żurawki do posadzenia pomiędzy bukszpanami (jeden z wariantów).. i przedszkole liczy już z kilkadziesiąt egzemplarzy..... To fragmencik nowego przedszkola

I bedna Franczeska

grembosia 18:04, 30 maj 2013

Wesele na początku sierpnia
Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili.
Mala_Mi 18:04, 30 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Fajnie że w Twoim wątku coś się dzieje
oglądam nowe zmagania ogrodowe i muszę przyznać że podoba mi się trzmielina przed bukszpanami

Trzmielinki posadziłam w zeszłym roku.. i też mi się podoba... tylko ciągle chcą rosnąć d ogóry, a nie w poziomie ..

Na skalniaku wyróżniają się maki.. czerwone Coś kolorowego Wiec pomimo, że mi się rozpychają to mają prawo rośnięcia, za kolor o tej ubogiej porze roku..

Niedobitki orliki

Żurawki krwiste, czy jakoś tak.. kolor maja żarówkowy, ale foto jakieś kiepskie

Mala_Mi 18:08, 30 maj 2013

grembosia napisał(a)
Wesele na początku sierpnia
Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili.

Zajrzę na pewno

Lawendy prawie, prawie...

A ta kępa prawie już I pomyśleć że mówiłąm, że u mnie lawenda nie ma szans na życie.... na skalniaku kolejny rok i ma się coraz lepiej... w tym roku nawet jej nie przycinałam Bo ma ładny pokrój, szkoda mi było W zeszłym roku nie cięłam, tylko wiosną, bo kwitła do przymrozków.... Chyba na skalniaku zaryzykuję zamianę kocimiętki na lawendę

Madzenka 18:09, 30 maj 2013

Aniu a te buszkany nie miały iść na front do rabaty Danusiowej???

Piękne kule i walec zachwyca!!!
Ja bym powsadzala te kule w różnych miejscach Twojego ogrodu, ktore zimą są puste. może byłoby tak troszkę na wzór angielskich ogrodów, niby naturalistyczne a jednak mają wszędzie kule bukszpanowe.
MarekW 18:09, 30 maj 2013

śliczna lawenda
Mala_Mi 18:12, 30 maj 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Aniu...pokaźna ilość bukszpanów,ale będzie pięknie
..a chmury faktycznie wyglądają groźnie!

Gabrysiu.. u Ciebie też już wieki nie byłam... ale ja chyba ostatnio to bywam tylko u siebie.....
Mam coraz mniej czasu.... koszmar jaki..

Acha.. kolor teraz to złocienie różowe...
Te mi się podobają, takei wściekle różowe... czyli oczotegliwe

Dosadziłam w nowym miejscu.. miały być wściekle różowe, a są dwa kolory ..buu

Lilak Miss Kim za to pachnie Prawie jak irga przed domem

Mala_Mi 18:16, 30 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a t buszkany nie miały iść na front do rabaty Danusiowej???

Piękne kule i walec zachwyca!!!
Ja bym powsadzala te kule w różnych miejscach Twojego ogrodu, ktore zimą są puste. może byłoby tak troszkę na wzór angielskich ogrodów, niby naturalistyczne a jednak mają wszędzie kule bukszpanowe.

Danusi projekty co innego przewidują... i na razie frontu nie ruszam, muszę uprzątnąć to co najgorsze. Front brzydki, ale cały........ a tu mam masakrę... jeden skok psa w to błoto z gliny i w domu porażka
Zresztą straszy z każdego miejsca w ogrodzie.... muszę coś z tym zrobić...
A piwonie moje maja dopiero max takie pąki...

Za to wzrostem chcą mnie dogonić Tak do ramion prawie, a niektóre wyżej

Mala_Mi 18:19, 30 maj 2013

MarekW napisał(a)
śliczna lawenda
Zgadzam się Też mi sie podoba Bo wbrew pozorom mi się dużo rzeczy podoba, nawet w moim ogrodzie

Jakieś migawki... by zrobić sztuczny ruch na wątku

Orliki przyglądają sie w wodzie

Pudełeczka coraz większe Jakieś kiepskei te foty wyszły, ale szła burza i było ciemno