Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 17:14, 25 mar 2013

Do góry
u mnie zima....zimna zima..... o wiośnie nikt nie słyszał w oklolicy
dzisiaj dojrzałam takie cudo przy garażu ...... b/k

nie cobym się czepiała.... ale jakoś mnie to wkurzać zaczyna !

Kondziowy Ogród :) 17:14, 25 mar 2013

Do góry
Chcesz Kondziu wiosny? no to proszę naciesz oczy kolorami
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:11, 25 mar 2013

Do góry
U nas wciaż dużo śniegu. Mam nadzieję, że do świąt chociaż trochę się rozpuści.

Spotkanie u Tracza 17:09, 25 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fotel, bujawka

Coś dla miłośników leżenia

super ! o takim myślę na taras
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:07, 25 mar 2013

Do góry
....gratulki z okazji pierwszej setki...
...zaraz przylecę jeszcze z kfiatuchem tylko zmienię przeglądarkę....

edytuję bo już mam kfiatucha dla Ciebie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 25 mar 2013

Do góry
Wstawię Ci ptasie małzeństwo. Uśmiechnij sie.

Czyżyki nauczyły się jeśc z ,,butelki".

Buziaczki.

W cieniu - zacieniona 16:43, 25 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bogusiu,masz piękne wysiewy.Ja najbardziej boję sie pikowania,bo to takie delikatne.Co to jest takie rózowe za rozwarem w tle?
Kupiłam jako fitonię...ale nie wiem czy to prawidłowa nazwa...fitonie przecież są zielone...Wydaje mi się,że podobną roślinkę miała Bożenka Epodlas,może ona wie coś więcej...do pikowania trzeba tylko trochę cierpliwości ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:40, 25 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Hi, hi, hi tak było rok temu..... hi, hi, hi....

Aniu -cudownie było. Po co piszesz że zeszłoroczne
Mój kawałek raju II 16:25, 25 mar 2013

Do góry
aniula napisał(a)
Witaj Aniu!
Jeszcze nie ogarnęłam całego wątku, a już mi się u Ciebie bardzo podoba! A trafiłam tu za sprawą kielisznika bluszczowatego - polecałaś go w wątku o powojnikach. Potrzebuję czegoś do obsadzenia płotu z siatki i tak mam przeczucie, że to pnącze mogłoby się sprawdzić. Pisałaś, że masz tą roślinkę więc może mogłabyś coś więcej o niej powiedzieć, albo na zdjęciach pokazać - w googlach przeważnie tylko zdjęcia kwiatów w zbliżeniu są...
Byłabym bardzo wdzięczna!!!

Aniula ja też raczej mam zdjęcia w zbliżeniu, bo zależało mi na kwiatkach, mam dwa kieliszniki kupione w tamtym roku wiosną i kwitły ładnie na tarasie od czerwca do połowy września, ale w tym linku przeczytasz o nim i zobaczysz zdjęcia liści i kwiatów http://www.futuregardens.pl/kielisznik-bluszczowaty-multiplex.html
dobrze by bylo abyś go posadzila z jakimiś powojnikami np.zaczynającym kwitnienie w kwietniu a potem licpcu - sierpniu ładnie by się wymieszały i miałabyś cały czas kwiaty, tu masz link do wcześnie kwitnących, a potem znajdziesz późno kwitnące kielisznik ma kolor kwiatków trochę ciemniejszy od New Dawn http://e-clematis.com/pl/c/Wielkokwiatowe-Wczesnie-Kwitnace/12
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:16, 25 mar 2013

Do góry
Gabrysiu,mam nadzieje,ze to ostatnie podrygi,bo brakuje juz cierpliwości.Sąsiadom,którzy nic nie robia na działkach to wszystko jedno jaka pogoda,ale ja juz od dawno przebieram nogami.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:12, 25 mar 2013

Do góry
Zawitko zawitałam do Ciebie.
Poczytałam - no może nie wszystko, ale sporo. Pismo obrazkowe wyoglądane.
Fiołki malowane przez Ciebie cudowne.

Miałam chwilkę, więc pobawiłam się - może skorzystasz.

Wzięłam pod uwagę żywopłot grabowy jak sugerowały dziewczyny - też jestem za.
Na ścianę przy domy mogłabyś puścić róże pnące na kratkach lub powojniki.

Co do tej wody która spływa zza płotu.
Zastanawiałam się nad wkopaniem bezpośrednio przy płocie rury drenażowej. Od góry przysypana będzie żwirem i powinna zebrać wodę i rozprowadzić głębiej w glebie - rośliny na tym tylko skorzystają.
Ogród zmyślony 16:08, 25 mar 2013

Do góry
myszorek napisał(a)
Witam nowych i stałych bywalców . Dziękuję z odwiedziny.

Reaktywuję się znowu trochę. (...)
Zrobiłam dekoracje wiosenne
Kulę, która miał iść na taras, ale została w domu

Myszorku, baaardzo oryginalna delikatna, swobodna kompozycja. Jesteś baaardzo pomysłowa.
Śnieg ma swoje zalety - robi nam za tablicę do rysunków.
A z czym są żonkile?
Kot wie, co robi - ja tak samo robiłam, będąc dzieckiem, jak mama myła podłogi. Po co przeszkadzać?
Liliowo i kolorowo:) 15:51, 25 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Jak tam Danusiu!
Przeżyliście jakoś wiosenne mrozy?
U nas teraz piękny, słoneczni i niestety, mroźny dzień.

[/quote

Marysiu mrozy sa okropne i w dodatku u nas nie ma sniegu jak popatrzylam dzisiaj na moje wrzosy przykryte igliwiem a po zimie byly zdrowe to teraz sa widac czarne i dzis w dodatku wieje tak silny mrozny wiatr echhh brak słow a co to za piekne sliczne biale kwiatki na tym zdjeciu? klematis?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:31, 25 mar 2013

Do góry
Dajanko,twoje zyczenie rozkazem,tylko nie wiem co na to powie Danusia.Mam nadzieję,że wybaczy nam , to wszystko przez ten stres zimowy.

Co do nazwy hosty to niestety nie wiem jak ona się nazywa.Dostałam ja od koleżanki,która 30 lat temu odziedziczyła dom po dziadku wraz z tym gatunkiem hosty.Pachnie niesamowicie.

Elizo,to czekanie jest najgorsze.Siedzę przy wyjściu na taras i czekam kiedy tego białego bedzie mniej i końca nie widać.

Bozenko,magnolię chcę posadzić w tym kole zamiast forsycji.Nie kwitła mi 2 lata,ostatnio przymarzła i musiałam ją nisko obciąć.Nie bedę jej wyrzucac,bo to grzechem by było,ale gdzieś w kącie ją przesadzę,może namysli sie i po przesadzeniu zakwitnie.Magnolia ma mieć białe kwiaty,ale to marketowa,więc moze być niespodzianka.

Ogród na górce 15:28, 25 mar 2013
Do góry
Aniu, mam nadzieję, że u Ciebie nie wieje tak bardzo mocno, bo na górce byłoby to bardzo dokuczliwe.
Trzymaj się ciepło, może się doczekamy wiosny.
Pozdrawiam

Bajszowe klimaty 15:21, 25 mar 2013

Do góry

Mam pytanie, kto ma tę roślinę w ogrodzie Mandragora officinarum?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:56, 25 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kończą kwitnienie narcyzy, przez nikogo nie oglądane bidulki

A my wczoraj z tej rozpaczy zrobiliśmy sobie koktajl brzoskwiniowy z wermutem, znaczy Witek zrobił, ja nie umiem

Wychodzimy z epoki lodowcowej. Bieli na razie dziękujemy. Kolory piwonii - popieram.
Ogród w skali mikro :) 14:56, 25 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ela czy ty to widziałaś...., ciepełko do nas niedługo zawita, wczoraj to aż nie dowierzałam jak pokazywali te +18, ależ humorek się poprawił od razu.
Co do piaskowania to nigdy nie robiłam....będziesz nas uczyła więc foć wszystko co robisz z trawniczkiem

Nooo widzisz Gośku .. Gdybym Twoją wiadomość przeczytała wcześniej to moja portmonetka by tak nie kwiczała z rozpaczy ... Bo miałam dziś doła zimowego wielkiego jak Rów Mariański noo i postanowiłam ,że się skupię na ozdobnych świątecznych , coby o głupotach nie myśleć .. Noo i tak to się skończyło ..

I moj faworyt ..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:27, 25 mar 2013

Do góry
Radosny pozostał tylko kolejny wianek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies