Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:30, 05 cze 2015

Do góry
Paweł ja swoje evergoldy codziennie skubie ręcznie, ale nie wytrzymuję psychicznie dłużej niż 5 minut myślę, że tym tempem skończę za dwa tygodnie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:27, 05 cze 2015

Do góry
Gosiu jak jest przerwa w czerwcu to koniecznie musisz dosadzić róże, bodziszki, szałwie i ostróżki, ale te przecież masz i to bardzo ładne Ty na pewno zmieścisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:21, 05 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Do czego to doszło... ja taki wielki przeciwnik róż dzisiaj się nimi zachwycam

Pierwsza Queen of Sweeden mnie zachwyciła

Wcale się nie dziwię że się nią zachwycasz, jest piękna. Super zestawienie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:21, 05 cze 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 05 cze 2015

Do góry
Do czego to doszło... ja taki wielki przeciwnik róż dzisiaj się nimi zachwycam

Pierwsza Queen of Sweeden mnie zachwyciła

Kolor idealny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:09, 05 cze 2015

Do góry
Violu to nie jest śmieszne jak zobaczyłem ten kolor to krew zawrzała bo już byłem przygotowany na telefon z reklamacją chociaż mój William w pąki też jakiś blady, więc kto wie może telefon będzie. Róża zaraz w pełni rozkwitu

Agato kto by tam mankamenty pokazywał trzeba sprytnie ukrywać
Moja codzienność - ogród Oli 21:47, 05 cze 2015

Do góry
No i znowu nowości owiane tajemnicą ale lepiej się czeka na nowe fotki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:06, 05 cze 2015

Do góry
Bogusiu te sadzone w tym roku ciąłem zaraz po posadzeniu, aby nadać im kształt i też po cięciu zrobiły się troszkę brązowe, końce pozasychały itd, ale trzeba się w tym oku pomęczyć, było troszkę za późno na takie cięcie, ale w przyszłym roku się odwdzięczą, zobaczysz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:00, 05 cze 2015

Do góry
Ludwiko też lubię tą rabate nie tylko ze względu na wyglą, ale także z powodu tego jak powstała Bukszpanów ja jeszcze nie tnę bo troszkę za wcześnie, tnę dopiero jak przyrosty zaczynają robic się ciemno zielone.
Hakone w bukszpanach od Dawna ma Danusia i zawsze mi się to podobało i w jednym miejscu już tak mam. Bardzo dobry wybór, a trawki szybko urosną

Kasiu ty już mnie nie uprzedzaj jak obecna sytuacja pozwoli mi na daleką wprawę w wakacje, których ja poniekąd już mieć nie będę, a przynajmniej chciałbym nie mieć, to się wybiorę

Zszywko bardzo mi miło

Bogusiu popatrz na te bukszpany i pomyśl, że w zeszłym roku też ładne nie były i też miały sporo brązowego, a teraz aż mnie zaskoczyły ilością i gęstością przyrostów. Moje tegoroczne też są brązowe i z bliska nie wyglądają za ciekawie, ale wiem, że w przyszłym roku się to zmieni
Lifting starego ogródka 07:47, 05 cze 2015

Do góry
Nie jestem pewien bo jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, ale ewidentnie wygląda mi to na mszyce, w takim wypadku masz rozwiązania ekologiczne jak gnojówka z pokrzywy, ale tu trzeba poczekać, aż się zrobi. Gdzieś był te przepis na domowy środek na mszyce, ale nie pamiętam gdzie. No i oczywiście pozostają jakieś środki chemiczne typu Mospilan, Decis lub inny na mszyce, których jest sporo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:34, 05 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ah ta Munstead Wood, ciekaw jestem jak wygląda na żywo

Wg mnie lepiej niz na zdjeciach, jest tak niewiarygodnie aksamitna , że az trudno uwierzyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:35, 04 cze 2015

Do góry
Luki Dziękuję! Na pewno zajżę do Madżenki

Piwonie masz niesamowite, a ta róża powala. Co do reszty ogrodu to pewnie nie będę orginalana bo jest cudowny

Dziękuję i życzę miłego weekendu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:31, 04 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja tradycyjnie pomarudzę bo jest sporo mankamentów, ale już sam nie zwracam na to uwagi bo inne rzeczy cieszą o wiele bardziej, a te mankamenty się po prostu poprawi W tym roku jestem zadowolony i stwierdzam, że zeszłoroczne rewolucje się opłaciły, a ciekaw jestem jaki efekt będzie z trawami bo te sadzone pod koniec roku baaardzo kiepsko się zbierają.
Oczywiście moja furtka jest szeroko otwarta i zawsze zapraszam gdy tylko będzie okazja

Z zaproszenia chętnie skorzystam, ale najpierw Ty odwiedź mnie . Tylko uprzedzam, że mój ogródek składa się głównie z mankamentów, więc żadnego WOW nie będzie .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:26, 04 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Aaaaale mi się ten obrazek podoba...

A ja dzisiaj pierwszy raz cięłam swoje bukszpany... Idealne nie są, ale też chyba nie ma tragedii.

Pisałeś o hakone all gold. Ja ją sobie razem z hortensjami na necie zamówiłam. Do rabaty z bukszpanami właśnie (czyli nie jest tak źle z moim poczuciem koncepcji ogrodowej) Ale takie boroki mi przyszły, że ich nie pokazuję nawet narazie... :/
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:10, 04 cze 2015

Do góry
Ah ta Munstead Wood, ciekaw jestem jak wygląda na żywo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 04 cze 2015

Do góry
Reniu nie wszystkie trawy u mnie ładne, ale na te starsze narzekać nie mam co, ale ich akurat nie pokazałem Rozplenice też mi ładnie ruszyły, ale ich też nie widać.

Paweł młodym wycinam kwiaty, aby lepiej się rozrastały, ale takiemu wielkoludowi na pewno nie wytnę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:57, 04 cze 2015

Do góry
Kasiu ja tradycyjnie pomarudzę bo jest sporo mankamentów, ale już sam nie zwracam na to uwagi bo inne rzeczy cieszą o wiele bardziej, a te mankamenty się po prostu poprawi W tym roku jestem zadowolony i stwierdzam, że zeszłoroczne rewolucje się opłaciły, a ciekaw jestem jaki efekt będzie z trawami bo te sadzone pod koniec roku baaardzo kiepsko się zbierają.
Oczywiście moja furtka jest szeroko otwarta i zawsze zapraszam gdy tylko będzie okazja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 04 cze 2015

Do góry
Paweł hosta cudnie się wpasowała i przy okazji jest wielka

Reniu dokładnie to taki wypłowiały łosoś ale docelowy kolor jest idealny
To ja polecam Gunsmoke mocno bardzo, jako jedyna rośnie u mnie już w ilości 15 sztuk i to z jednej sadzonki, a sporo poszło do ciotek i sąsiadki
Jedna z moich naj naj naj

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 04 cze 2015

Do góry

Ostatnie tchnienie rh i azalii
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 04 cze 2015

Do góry

Hakonechloea All Gold ładnie by świeciła w bukszpanach, do przemyślenia na przyszłość

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies