Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:29, 01 kwi 2016

Do góry
KATEL
Kasiu nie wiem, bo one sadzone na samym początku przygody z ogrodem w 97r., wtedy nazw nie było, na pewno kwitnie wcześniej niż ten francuski i bardziej obficie, ale za to latem masz róż z francuskiego, nawet nie wiedziałam, że aż tyle tamaryszków jest; od ub.r. mam biały dzięki Edytce, na razie maciupki, zobaczymy jak w tym sezonie się rozrośnie, bo ewidentnie przeżył.
Znalazłam jego nazwę ...to HULSDONK WHITE.
KINDZIA
pierwsza wiosenna burza za nami, szaro i leje, a w zapowiedziach słoneczny i ciepły weekend, czekam bardzo, bo lilie chcę posadzić już wszystkie i nowe piwonie, 2 sztuki; jak drzewiasta miała 2 pąki, to już w tym roku powinna mieć więcej, czekamy zatem.
Dokupię piwonii, ale czekam na takie już z pąkami, są droższe, ale jest gwarancja kwitnienia, ale nie drzewiaste.Gosia miała upały, w krótkim rękawku, tak jeszcze nie miałam

AGATKO
ale was dogrzało
moja wiosna bardzo deszczowa, ale roślinom to jednak służy, więc jakoś przeczekam.
MARZENA
u ciebie też

NAPIA
Agnieszko, to prawda, czas na ogród tylko w weekend, po pracy nic mi sie nie chce, zatem niech nam dogrzeje
i zapachnie piwonią, już niedługo..
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:16, 01 kwi 2016

Do góry
Ale fart, prawie złota rybka, spełni 3 życzenia, to już tych anonsów do prasy nie dawaj
U nas burza w nocy, a teraz czarno i leje, na okragło deszcz, jakoś trzeba wytrzymać, robić nic sie nie da, może jutro będzie lepiej, lilie będę sadzić.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:23, 01 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ty masz chwile zwątpienia czy do łuków nie powrócić a ja mam ich trochę dość , i myślę jak tu je wyprostować, bo mam na pewno kilka wkurzających. Też dążę do ładu w ogrodzie, najbardziej wkurza mnie główny klomb z różami, tam jest ciągły bałagan, bo oprócz róż są na nim piwonie, hortensje i byliny.
eee tam zwątpienie to miałam w ubiegłym roku jak Juźka swoje łuki planowała no ładne są, nie powiem że mnie nie kręcą takie ogrody ale chyba tylko mogę je podziwiać
z różami to też mam bałagan, kupowałam każdą inną pod wpływem chwili, posadzone wszystkie w kupie, więc kolorowo jest. Jesienią dosadziłam jeszcze te 15 gratisów to jak się przyjęły to będzie już całkowity jarmark aaa i jeszcze wsadziłam w nie lilie bo nie miałam gdzie upchnąć
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:22, 01 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Moja szklarnia ma 4x8m.. albo 4x6m, eMa nie ma wiec nie mam się jak zapytać
Rododendronowy ogród II. 08:01, 01 kwi 2016

Do góry
eda napisał(a)

A cha dzięki bo mam okazje jutro kupić może się skuszę poczytam w necie o nich spokojnej nocy

To piękne lilie , kupuj.
Rododendronowy ogród II. 23:07, 31 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lilie drzewiaste to co innego niz martagony. One rosna duże i pięknie pachna to grupa nazywana orienpedami.

A cha dzięki bo mam okazje jutro kupić może się skuszę poczytam w necie o nich spokojnej nocy
Rododendronowy ogród II. 21:09, 31 mar 2016

Do góry
eda napisał(a)

A cha to ciekawe bo wiesz dziś się natknęłam czy to lilie drzewiaste ? bardzo mi się podobają bo mam trójsklepkę taką ich miniaturkę czyli tam gdzie chciałam je wsadzić to nie bardzo bo będzie na słońcu Buziaki

Lilie drzewiaste to co innego niz martagony. One rosna duże i pięknie pachna to grupa nazywana orienpedami.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:40, 31 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to można już wsadzić lilie - dobrze, że doczytałam

Ja swoje posadziłam, tylko trzeba pamiętać,,żeby kiełki były zasłonięte ziemią
Rododendronowy ogród II. 19:37, 31 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dlaczego przy płotach, raczej w lesnym środowisku ale nie za bardzo zacienionym.Zobacz cenę i gatunki w Lilypol-u.Wykopywac co kila lat się powinno bo uciekaja do ziemi ale ja wykopuję dosc często jak widzę ze cebulki maja dwa pędy to wykopuję i dzielę.

A cha to ciekawe bo wiesz dziś się natknęłam czy to lilie drzewiaste ? bardzo mi się podobają bo mam trójsklepkę taką ich miniaturkę czyli tam gdzie chciałam je wsadzić to nie bardzo bo będzie na słońcu Buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 19:32, 31 mar 2016

Do góry
Aniu macham
Moje lilie też już z ziemi wychodzą Więc chyba wiosna
Moja działka na Dębowym Lesie 19:31, 31 mar 2016

Do góry
to można już wsadzić lilie - dobrze, że doczytałam
Moja działka na Dębowym Lesie 19:28, 31 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania można wsadzać już lilie? W garażu leżą, dobrze wyglądają, ale może już czas je posadzić?

Lilie zaczynają już z ziemi wychodzić.Więc można.
Ja w ubiegłym roku tak zrobiłam i było dobrze.
To i teraz tak robię.Swoje posadziłam do gruntu.Ale jak maja kiełki to przysypać trzeba ziemią przysypać ,żeby nie zmarzły.
Do raju daleko - u Ewy 18:40, 31 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Ewa jak tam Twoje pączki na magnolii ?rosna troszke czy nie?moje jakies takie małe sa..

Rosną cały czas Nie oglądaj codziennie, może co 3 dni, to zauważysz różnicę

Przeszukałam swój wątek, żeby znaleźć nazwy irysków i krokusów. Nie znalazłam
Ale przy okazji znalazłam spis tulipanów, które kupiłam jesienią (tylko gdzie je posadziłam? Okaże się wiosną ) i informację, że kupiłam 3 lilie drzewiaste Pritty Womann. Tylko kto mi powie, gdzie je posadziłam ???
Coś jeszcze, coś więcej... 17:18, 31 mar 2016

Do góry
I lilie czuby wystawiły, ciekawe czy zakwitną, skoro różowe poszły w pobliżu róży Madame Plantier.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:59, 31 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zostaw, sadzone niedawno muszą się najpierw ukorzenić. Pustynniki sadzi się na jesień i to wcześnie, a te są sadzone wiosną.. Mogą wyleźć nawet za rok.

Ojej...to zostawię, tylko obym nie wykopała tabliczek, bo zniszcze, jak coś z rewolucji mi wpadnie do głowy, choc juz zmęczona jestem.
W końcu róże na łuki zamówiłam, myślałąm że poczekam, a oni juz wysłali, za szybko, bo lilie czekają
Moja działka na Dębowym Lesie 15:44, 31 mar 2016

Do góry
Ania można wsadzać już lilie? W garażu leżą, dobrze wyglądają, ale może już czas je posadzić?
Co i jak? Nowicjuszka 14:27, 31 mar 2016

Do góry
Lawendowo -szałwiowa rabata wygląda ok.
Ja jeszcze lilie powtykałabym
Przycinasz lawendę??Ja wczoraj przycięłam swoje
Ogród z łezką II 14:26, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Macie tam super miejsce, więc aż tak tęskno choc wam do emerytury nie jest
Coraz cieplej, coraz kolorowiej, w weekend lilie juz wszystkie sadzę i dalię podgonię

Dopiero od Ciebie wróciłam...ale masz wiosnę zaawansowaną!!!

Wiesz Irciu, że lubię pracować, to emerytury jak zmiłowania nie czekam. Przyzwyczailiśmy się już do tych przejazdów tam i z powrotem. Zresztą znam dwie osoby z mojego najbliższego otoczenia, które też tak jeżdżą, to dla mnie naturalna stała się taka sytuacja.
Tylko dłuższej doby w weekend potrzebuję i cudownego środka unicestwiającego ból nóg i kręgosłupa

Możesz sadzić lilie, już nic im nie będzie. Moje dalie same się podganiają...rosną jak dzikusy w garażu...
Ogród z łezką II 14:19, 31 mar 2016

Do góry
Macie tam super miejsce, więc aż tak tęskno choc wam do emerytury nie jest
Coraz cieplej, coraz kolorowiej, w weekend lilie juz wszystkie sadzę i dalię podgonię
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:43, 31 mar 2016

Do góry
Haniu ,cicho u mnie bo zajmuję się wnuczką ,bo młodzi się urządzają i przenoszą na piętro...
ale wiosna już dosyć głośna,słychać ptactwo .zazieleniła się trawa ,rośliny rosną .Lilie to chyba w tym roku oszalały,tak wschodzą całymi kępami,aż się ziemia podnosi
Synowa znowu przywiozła nowe zakupy...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies