Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

frezja 09:32, 29 kwi 2016

Luki napisał(a)

Widoczki piekne zapodajesz. Widzę nawadnianie, czy to takie zwykłe kropelkowe ? szukam rozwiązania. Skąd czerpiesz wodę do niego ?
Borbetka 10:02, 29 kwi 2016

Przeczytałam tu tekst w sam raz. Dość mam już tej pogody - cyt., ja też. Mróz też u mnie był dziś w nocy, po raz enty.
Nallar 10:04, 29 kwi 2016

To ten sam przedogródek który widziałam? nie do wiary, wygląda teraz zupełnie inaczej.
Wcale się nie dziwię że dziewczyny chcą podpatrywać Twoje nasadzenia.
U mnie przymrozek też narozrabiał.
Gosiek33 10:04, 29 kwi 2016

Luki napisał(a)

Gosiek nie powiem też mi się podoba. Do pełni szczęścia potrzeba mi wzruszenia ziemi na całości, ale mnóstwo siewek wszelakich jest i walczę z sobą... ciekawe jak długo wytrzymam

A myślałam, że tylko ja tak mam. Jak moja mama przyjedzie i dopnie się do grządek to wszystkie nadzieje znikną. Jest tak zimno, że niewiele co się rozwija, rano nawet tulipany mają zwieszone główki
Gosiaczek1 10:28, 29 kwi 2016

czy ja mogłabym tylko przypomnieć się, dziękuję
malgorzata_s... 10:29, 29 kwi 2016

Klasa z tymi bukszpanami
ren133 10:36, 29 kwi 2016

Luki napisał(a)

No i na koniec standardowy widoczek, tutaj tylko kilka żurawek do wymiany, reszta ok

Ładniutka ta rabata A można więcej zdjęć właśnie tego fragmentu Twojego ogrodu?
Luki 22:05, 29 kwi 2016

Kamilo bylinowa łysa w sumie niespełna dwa miesiące, jak przeciągnę cięcie traw i bylin to krócej

Kasiu w przedogródku był misz masz krzewów sadzonych dawno i poupychanych liliowców z liliami. Teraz lilie będę też górować nad resztą, ale nie w takim ścisku. Na efekt niestety będzie trzeba poczekać do przyszłego roku bo cebule bardzo osłabione po przesadzeniu.
Sadzonki boskie, gdyby człowiek wiedział zabrałby więcej i kulki z nich zrobił, ale ja i tak zrobiłem z nich więcej niż planowałem

Luki 22:15, 29 kwi 2016

Ewo frezjo, tak to są linie kroplujące, wszystkie rury doprowadzające wodę do rabat są zakopane i spotykają się w skrzynce z zaworami obok studni. Instalację mam zrobioną tak, że wodą może być miejska lub ze studni, na przyszłość planuję założyć jeszcze sterownik i zautomatyzować wszystko

Moniko patrząc na prognozy to chyba ostatnie podrygi tej zimnicy w nocy i oby to się im spełniło. Cudów w dzień i upałów nie wymagam, byle noce były troszkę cieplejsze.

Ewo praktycznie wszystkie krzewy wywaliłem lub oddałem, żurawki wysadziłem, zostały lilie i liliowce, doszły bukszpany z innych miejsc w ogrodzie, kupiony żywopłocik i wsio
Przymrozki... ja się już nawet nie irytuję bo przekroczę wszystkie normy.

Gosiek mnie łapki bardzo świerzbią dlatego bezpieczniejsze są rabaty z korą, ale tam gdzie tyle bylin mija się to z celem. U mnie tulipany są malutkie bo za zimno jest.

Gosiaczek pamiętam, mam wątek otwarty

Małgosiu troszkę nieciekawy dom się odkrył, ale w końcu mnie to nie przeszkadza, ogólnie jest o wiele czyściej i przestronniej

Reniu jeżeli jest chęć oglądania dziurawego trawnika w wersji tragicznej, mogę zrobić więcej zdjęć
Bogdzia 22:18, 29 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Powiem Ci tak : nie poznałabym teraz Twojego przedogródka Zawsze mi się kojarzy z wysokimi do nieba liliami i ogólnie buszem
A teraz przejrzyście i bardzo czytelnie Ale chyba taka przemiana bardziej pasuje do Twojego poukładanego stylu.

Fajne te sadzonki, nie?

Też tak myslę.