Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 10:48, 19 mar 2013

Do góry
Witaj Gosiu dziś obejrzałam twoją wizytówkę jaka perfekcja wszystko ładnie dopracowane kamienie równiutko ułożone a nazwa "igiełkowy ogródeczek" pasuje jak ulał tylko nie narzekaj na małą działkę bo ja mam tylko 7 ara i co mam powiedzieć ale na razie jakoś udaje mi się jeszcze wygospodarować miejsce kosztem trawnika to dla ciebie [img bold text
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:47, 19 mar 2013

Do góry
Irenko, jak za biało to proszę bardzo ! ku pokrzepieniu serc i przegnaniu bezlitosnej zimy !!!

oby do wiosny......
Pszczelarnia 10:47, 19 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mam prośbę o pomoc projektową:
widzicie na tym zdjęciu taki stolik kamienny na kurzej stopce (murowałam sama, dodam od razu). Wtedy miałam wizję, że będzie do siedzenia ale nie jest. Służy do dekoracji sezonowych głównie. Stolik sobie a kształt rabaty sobie. Czy usunąć ten stolik czy też zaokrąglić rabatę do niego i od niego, 2 półkola i czym obsadzić stolik?
W tej chwili próbuję dać mu obrosnąć bluszczem.

Za stolikiem pod domem po prawej rośnie irga ale i jej czas powiedzieć "do widzenia"

Proponuję aby stolik był do dekoracji doniczkowo-konewkowych.

Włączyć stolik w rabatę półkolem i dać mu w stopce futerko z Hakonechloa All Gold, żeby złociła się i rozjaśniało widoki.

Albo, kółko z ciętego bukszpanu - wersja ostrzejsza.

Tylko... czy nie jest ten stolik zbytnio oddalony od rabaty? Tutaj jakoś tego nie bardzo widać. Ile jest na drugą stronę na dom odległość?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:41, 19 mar 2013

Do góry
Gonię, te śniegowe chmury precz, ale one ciężko naładowane, za bardzo nie dają się nawracać pod wiatr! To może poproszę drzewa, żeby mi pomogły! A sio!

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:29, 19 mar 2013

Do góry
jeden myśli że jest jaskółką...

a tu ducha udaje - niewidzialny będę miał większe szanse......

W cieniu - zacieniona 10:29, 19 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Patrzę i podziwiam Twoje doniczkowe hektary. Teraz doszły jeszcze róże, piękne , zdrowe i dorodne. Faktycznie to masz już ogród w domu w doniczkach.Ogromne ilości masz tych roslinek.Pozdrawiam Bogusiu.
Róże dokupiłam,bo w ubiegłym roku zima trochę wykosiła...a co będzie teraz też nie wiadomo...no i były tanie,nie będzie żal jak coś nie będzie tak jak chcę.Czekają mnie jeszcze wiosenne zakupy clematisowe...ale dopiero w maju.Dziękuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:28, 19 mar 2013

Do góry
Kot wyszedł szukać wiosny i też jej nie znalazł.

Wszędzie śnieg.

Ale ja byłam sprytniejsza i wiedziałam gdzie się schowała, jeszcze bardzo nieśmiała ale jest.

Idę kochani grzać kości, zajrzę do Was później.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:22, 19 mar 2013

Do góry
Ja się zimy nie boję i nawet zapas drzewa mam w drewutni, ale wystarczy już tych białych krajobrazów i moje roślinki zaczynają dusić się pod śniegiem.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:18, 19 mar 2013

Do góry
dzisiejsze fotki, dostawiałam dodatkową stołówkę - muszę zmienić bo mi nie pasuje do ptaków na fotkach
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:18, 19 mar 2013

Do góry
Witajcie dziewczyny.
Irenko robie wszystko, by do świąt stanąć na nogach. Tym bardziej, że między 8 a 12 kwietnia wyruszam w Twoje strony. Nie odpuszczę sobie.
Jolu, ten śnieg mnie dzisiaj zaskoczył. Pomyslicie, że jestem wariatka ale ciepło się ubrałam i musiałam zrobić kilka fotek tej zimy przed przyjściem wiosny. Oczywiście o wyjeżdzie do Dawida będziemy rozmawiać dużo później.

A to dzisiejszy ogród

Nasze kaktusy 10:13, 19 mar 2013

Do góry
Witam!
Pomocy mam kłopot z kaktusem ma jakieś plamy co to jest?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:02, 19 mar 2013

Do góry
Wyczytałam wszystko, marchewki nie chcesz, duszę w drewnie widzisz, jak wygałganiona olejem, a zlot do zdzierania, hym, cięzka praca!
tym środkiem kiedyś z drewnianych okien usuwałam olejne farby i z drzwi też, aby drewno uzyskac i zrobić cudne okna, zajęło mi to tyle czasu, ale zrobiłam! a pote po tej cięzkiej orce sprzedałam mieszkanie i na wieś się przeprowadziłam!
Iza, będę bielic oprócz donic moje dekoracje, opatrzł mi sie kolor, ale co wyjdzie nie wiem!
spotaknie sie szykuje, że udane będzie, to pewne
i gratki juz wstawiam, bo zaraz uciekam od kompa, bo nici z planów będą! a fugi do mycia i odnowy czekają!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:01, 19 mar 2013

Do góry
trochę koloru, za biało jak dla mnie!!
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 10:01, 19 mar 2013

Do góry

Tydzień temu kupiłam sobie w sklepie spożywczym kilka doniczek z hiacyntami, szafirkami i stokrotkami. Poukładałam je w koszyku i obłożyłam mchem, żeby nie było tak widać plastikowych doniczek. Podlałam Magiczną Siłą i rosną jak na drożdżach. Taka kompozycja wnosi do domu cudowny powiew wiosny, nawet jeśli za oknem śnieg i mróz.

Koszt: kilkanaście złotych oraz długi spacer z psem w poszukiwaniu mchu. Wrażenia bezcenne ....
Nigdy nie mów nigdy 10:01, 19 mar 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Kasiu - dzięki za chęci podanie cennika z R., lecz nie zamierzam od nich nic brać , może jesienią

Ściskam

Właśnie mi się Grażynko przypomniało o tej ofercie dla Ciebie...i dlatego znowu tu jestem...ale już wszystko wiem

Dziękuję za motylka Buziolki
Planowanie w Wyżełkowie 10:01, 19 mar 2013

Do góry
Jeśli chodzi o planowanie to ja także nie jestem w tym dobra ciągle coś przesadzam a róże, lawenda i powojnik to na razie jest u mnie sprawdzony plan ładnie wygląda i pięknie pachnie możesz też sobie posiać maciejkę gdzieś z boku nie jest ładna ale cudnie pachnie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:53, 19 mar 2013

Do góry

Jaki ładny serdelek
Aga, uśmiech na twarz i będzie dobrze. Nie piiiiiiiiiiskaj. Zima jest już w odwrocie. Nie ma z nami szans!
Nigdy nie mów nigdy 09:50, 19 mar 2013

Do góry

Kasiu - dzięki za chęci podanie cennika z R., lecz nie zamierzam od nich nic brać , może jesienią

Ściskam
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:48, 19 mar 2013

Do góry
a przygotowanie tego miejsca (zdj. powyżej) wyglądało mniej więcej tak
miejscami blacha dziurkowana , miejscami siatka plastikowa, boki też różnie ważne żeby krety sąsiada nie buszowały w młodych paprociach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies