Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 20:28, 16 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj Krystynko,
choć spóźnione ale nie mniej szczere życzenia imieninowe i ode mnie przyjmij droga solenizantko!
Powodzenia w dokonaniach zawodowych, szczęścia i zdrowia w życiu prywatnym oraz realizacji marzeń.

Podejrzałam wczoraj u ciebie na wątku informacje o bukszpanach, dziś pobiegłam do Nomi i :

Zakupki zrobione. Dzięki za info !

Margaret podobno w Lidlu tez sa 6-paki w tej cenie ,ale moje maja inna metke ,moze to inna odmiana?
Rododendronowy ogród II. 20:25, 16 mar 2013

Do góry
I jeszcze kwiczoł ostatnio bardzo ze mną zaprzyjaźniony, nie ucieka nawet jak otwieram okno by przegonic kota.

Rododendronowy ogród II. 20:22, 16 mar 2013

Do góry
Ania dziś nawklejała swoich ptaszków to ja może chociaż szczygły wkleję choc już je u Dajanki pokazywałam ale niech i u mnie bedą .Jak na zdjęciach widac objadały się nasinami jeżówek.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:22, 16 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witam kolejnych nowych gości zaglądających do mojego wątku : Keri i Gosiniak
Kibicujcie, kibicujcie i trzymajcie kciuki za zmiany !
A ja dziś po zasięgnięciu informacji na OGRODOWISKU popędziłam do Nomi i kupiłam 2 sześciopaki bukszpanów do moich przyszłych rabat. Były po niecałe 22 zł więc myślę ze niedrogo, chociaż są malutkie, napisane że 18 cm ale to chyba razem z doniczką.
Oto one :

Margaret ja tez te bukszpany kupiłam w Nomi w Pabianicach pozdrawiam prawie sasiadkę
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 16 mar 2013

Do góry
hosta internetowa w garażu chyba przesadza - widać ta wiosnę czuje

te już obstalowały budkę i się nie przejmują

a tu pod tym nawałem śniegu kwitły już krokusy botaniczne -już po nich - ciekawe czy przebiśniegi wytrzymają

a to to smo miejsce z 8 marca też tego roku

Hirutkowy raj:)) 20:20, 16 mar 2013

Do góry
Witaj Krystynko,
choć spóźnione ale nie mniej szczere życzenia imieninowe i ode mnie przyjmij droga solenizantko!
Powodzenia w dokonaniach zawodowych, szczęścia i zdrowia w życiu prywatnym oraz realizacji marzeń.

Podejrzałam wczoraj u ciebie na wątku informacje o bukszpanach, dziś pobiegłam do Nomi i :

Zakupki zrobione. Dzięki za info !
W cieniu - zacieniona 20:18, 16 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia przekaż Z, a na tę okoliczność wypijcie szampana zagryzając truskaweczkami

a jakie nazwy maja te róże i jakie kolory?
Dziękujemy...świętujemy jutro.
Aniu,co do róż to tylko fotka z kolorem,co wyjdzie to zobaczymy...Nie sadzę drogich róż,wiesz u mnie zdarzają się czasem chciejstwa i z tego powodu sadzę to co mam.Przynajmniej nie przyciągam.Sąsiadka w ubiegłym roku kupiła nową,drogą sadzonkę hortensji i miała tylko jeden dzień...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:16, 16 mar 2013

Do góry
Kasiu/ Kindziu, naprawdę widać ale juz koło 18 było zimno i jak robiłam zdjęcia, cała ręka mi zmarzła!
ale na ławce dla zasady usiadłam i wiosne podziwiałam orliki sa jak widać wytrzymałe, więc sie nie martw

Zetka, ja się cieszę, że ty juz odkopana i juz niedługo u ciebie wiosnę będę podziwiac, masz u siebie tak pięknie

Kasiu, u mnie też częśc miejsc zmrozone i ze sniegiem, a część sucha i mogłam nawet plewić, ale miałam radochę!

piwonie drzewiaste ruszyły na całegojedna jest biała a druga fioletowa
ale was pomęczę fotami!!

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:14, 16 mar 2013

Do góry
tu w poziomie

ładnie się niebo przeglądało w ogrodzie - jakby ktoś nie wiedział - zdjęcie z dziś

jeszcze nie przyciełam pięciorników

pod tą wierzbką rosną kauffmana tulipany - miały pączki i nie wiem czy się nie zniszczą - zobaczymy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:13, 16 mar 2013

Do góry
Krysiu, bo dziś był piekny dzień

Ula, zagladaj, bo chyba juz codziennie coś wiosennego będzie niezmordowany bratek u mnie kwitnie cały czas, mimo mrozu i anomalii

Agnieszka, ten nacisk na lenia biegnę do ciebie

kalmia w pąkach i trawki juz sie zielenią

tulipany mam rozsiane wszędzie, nie pamiętałam, ze je tam posadziłam!...ambrowiec ma wielkie pąki!

W cieniu - zacieniona 20:10, 16 mar 2013

Do góry
Bogusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia przekaż Z, a na tę okoliczność wypijcie szampana zagryzając truskaweczkami

a jakie nazwy maja te róże i jakie kolory?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:09, 16 mar 2013

Do góry
No i oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam sobie trochę wiosny do mojego koszyczka do sypialni, na przekór pogodzie za oknem - mówimy zimie a kysz, a kysz :
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:09, 16 mar 2013

Do góry
moje błękine niebo z dziś i prawie bez mrozu a teraz -6

stokrotki co już stały do wsadzenia do doniczki

układ pionowy

Lobelia 20:09, 16 mar 2013

Do góry
Kiniu...jeszcze chwilę i będzie do pikowania...moje trzy kolory...już wypikowane.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:07, 16 mar 2013

Do góry
Witam kolejnych nowych gości zaglądających do mojego wątku : Keri i Gosiniak
Kibicujcie, kibicujcie i trzymajcie kciuki za zmiany !
A ja dziś po zasięgnięciu informacji na OGRODOWISKU popędziłam do Nomi i kupiłam 2 sześciopaki bukszpanów do moich przyszłych rabat. Były po niecałe 22 zł więc myślę ze niedrogo, chociaż są malutkie, napisane że 18 cm ale to chyba razem z doniczką.
Oto one :
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:07, 16 mar 2013

Do góry
Z ogródka przyniosłam dzisiaj gałązek rajskiej jabłonki - troszkę ją przyciachałam - i zrobiłam sobie "bukiet"

tydzień temu też przyniosłam i dzisiaj puszczają fajne listeczki :

jakoś tak szkoda było mi tak po prostu wyrzucić
Rododendronowy ogród II. 20:02, 16 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Bogdziu wstyd mi okrutnie...widuję Cię tu i tam i obiecuję sobie, że koniecznie już muszę i do Ciebie dotrzeć i...wprawdzie byłam, ale śladu nawet nie zostawiłam...zatem dzisiaj zaznaczam swoją obecność i idę do początku Twojego wątku...wybacz, ale już tylko pismo obrazkowe ogarnę...ogród masz wspaniały, marzenie chyba wszystkich, żeby rh w naszych ogrodach tak cudnie kwitły jak u Ciebie. Poświęcać im musisz sporo czasu, bo pięknie Ci się odwdzięczają. Pozdrawiam, już prawie wieczornie Julita

Julitko wszyscy mamy ten problem ze nie nadążamy za pędzącymi wątkami i chyba nie ma już takiej osoby która zna wszystkie wątki. Obejrzyj moją wizytówke i wystarczy,co prawda tam sa zdjęcia sprzed trzech (chyba) lat ale daje jakieś pojęcie o ogrodzie , bo przejrzec nawet tylko pismo obrazkowe w prawie 2000 stron to mozna paśc. Miło mi że mimo wszysko zajrzałaś do mnie i serdecznie Cię pozdrawiam.
Mój kawałek raju II 19:58, 16 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
..ale bogato...Aniu,ta różyczka też ma mszyce...może z ziemią?

na zimnej sali trzymałam , aż się dziwię, bo na tarasie nie miały, róże popryskałam, a powojnika nie bo....
zobaczyłam, że po nim chodzi biedronka, jutro zobaczę czy dużo zjadła
Pokażę nasz ogród 19:57, 16 mar 2013

Do góry
Gosia, wklejam zdjęcia w swoim wątku, żeby Ci nie zaśmiecać. Efekt pozbycia się drzew owocowych (były posadzone w całym trawniku - w sumie chyba 7 szt: jabłonie, grusza, wiśnia, czereśnia, brzoskwinia. Dostęp światła i brak opadających i gnijących w trawie owoców (szczególnie pestkowych) uratował nasz trawnik:

a owoce i tak były marne i robaczywe.
To jest to samo miejsce, tylko widziane z dwóch stron
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies