Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hippeastrum - Amarylis 18:21, 16 mar 2013

Do góry
...czerwony wypuścił w tym roku drugą łodyżkę z kwiatami...trzecia się pokazuje...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:21, 16 mar 2013

Do góry
Irenko czekam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 16 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jak jeszcze do mnie zaglądacie to przedstawię kolejnych gości... śmieliśmy się, że z całego miasta do nas przylatuję, ale mam dziś stwierdziła, że raczej z województwa...

Z bliska widać, jak ciekawe i barwne mają upierzenie. Piękne zdjęcia
A co z czereśniami jak dojrzeją?
Paprocie ogrodowe 18:09, 16 mar 2013

Do góry
a to moja pierwsza "nieuczesana"

Dryopteris afinis (narecznica mocna) Cristata the King

Hippeastrum - Amarylis 18:02, 16 mar 2013

Do góry
Piękne Wasze okazy. Moje 2 aktualnie kwitną, a 2 są w pąkach. Nie znam ich nazwy, bo cebule wybierałam w sklepie z paczki, gdzie była mieszanka.

Rododendronowy ogród II. 17:59, 16 mar 2013

Do góry
Bogdziu wstyd mi okrutnie...widuję Cię tu i tam i obiecuję sobie, że koniecznie już muszę i do Ciebie dotrzeć i...wprawdzie byłam, ale śladu nawet nie zostawiłam...zatem dzisiaj zaznaczam swoją obecność i idę do początku Twojego wątku...wybacz, ale już tylko pismo obrazkowe ogarnę...ogród masz wspaniały, marzenie chyba wszystkich, żeby rh w naszych ogrodach tak cudnie kwitły jak u Ciebie. Poświęcać im musisz sporo czasu, bo pięknie Ci się odwdzięczają. Pozdrawiam, już prawie wieczornie Julita
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:44, 16 mar 2013

Do góry
Aga, to masz jeszcze takie wzorki

Wiało strasznie - ale dziś już piękne słońce świeciło cały dzień, aż w czy od tej bieli oczy bolały..
Liliowo i kolorowo:) 17:40, 16 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Tak im Marta śpiewam, że rosna do takich rozmiarów))

Co za rozmach, niesamowite... ten śpiew to nie tylko doniosły i długotrwały ale i piękny być musi...
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:37, 16 mar 2013

Do góry

No i teraz już wiesz po co był ten śnieg i wiatr, jak inaczej mogłoby powstac to czarowne zdjęcie? Pięknie!

W radio Ladies utwory od wielu miesięcy się powtarzają, co mi akurat nie przeszkadza, bo się przywiązuję do poznanych melodii, i przyjemność mi to sprawia...
Gabisiowy ogród...początki....:-) 17:27, 16 mar 2013

Do góry
Przepraszam,że tak tu co chwilę wpadam na jakiś pomysł,ale teraz sobie pomyślałam,że może lepiej zostawić tuje a świerki posadzić z lewej strony wjazdu,co kawałek,w stronę garażu,aż do rabaty brzozowej,nie ciąć ich,tylko pozwolić sobie rosnąć,czyli tu:

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:27, 16 mar 2013

Do góry
I aktualnie roztrząsana rabata - cisów nie widać...

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:25, 16 mar 2013

Do góry
Dziewczyny, zasypało mnie
Zostałam odcięta od świata rzeczywistego i wirtualnego.

Pamiętacie jak obiecałam, ze już nie będzie białych zdjęć?
Ale taka zima w środku marca rzadko się zdarza.

Moje wczorajsze stopy - w tle stożki bukszpana, prawie ich nie widać...

A to rabata z brzozami - wszystko pod grubaśną kołdrą...

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 17:18, 16 mar 2013

Do góry
Ana napisał(a)

Wersal to ja mogę sobie na pocztówkach pooglądać, palacowe klimaty nie dla mnie, ja marzę o takim wiejskim starym francuskim domu, z historią, starym drewnem, skrzypiacymi drzwiami, chłodnym murem w upalne dni...I Ty to wszystko masz (no, może nie drzwi) , och zazdroszczę. ale nie czuj się Kochana w żadnym wypadku zobligowana do pokazywania domu od srodka jeśli to jest krępujace. to już jest Twoja prywatność i absolutnie nie chciałabym jej naruszać...może czasem wtrąć jakiś malutki detalik, bez szerszej perspektywy...

Witam. I słusznie,W Wersalu nie zachwyciła mnie nawet tzw "mała architektura "
Poznajemy ptaki 17:15, 16 mar 2013

Do góry
Saxon, dziękuję, Tych ptaków nigdy u mnie nie było. Przylatują kosy, sójki, sikorki i wróble. Dzisiaj zawitały bardzo głodne szpaki, które przepędziły całe towarzystwo i same ucztowały.Miałam dla nich tylko płatki owsiane, ale i tak im smakowały.Wszystko przykryte grubą warstwą śniegu więc zmuszone są korzystać z tego co dostaną.

Powojnik - Clematis 16:45, 16 mar 2013

Do góry
alinak napisał(a)
chcę przypomnieć że wszystkie powojniki późno kwitnące można na wiosnę przyciąć nawet do 30 cm-młode i 60 cm starsze nad ziemią . rozkrzewią się ładnie .
natomiast te wcześnie kwitnące przycinać tylko suche i przemarzłe pędy albo w ogóle .
chcę też uświadomić tym co zaczynają z powojnikami że pozornie suche łodygi puszczają pąki i czekajmy z cięciem tych pozornie suchych pędów do pełnej wiosny

wcześnie kwitnące - KAKIO I PILLU

Alinko ! A co zrobić jak stare liście nie opadły tylko suche wiszą na pedach... Starałam sie je wygrzebać ale np Krakowiak ma takie delikatne pędy i takie u mnie poskręcane że sie rwą jak próbuje te liście usunąć .. Strasznie mnie to martwi! Zreszta liście ma tez Lech Wałęsa , polish spiryt i Gipsy Queen i Ks. Diana tyle ze one maja grupsze pędy i jakoś delikatnie mi sie udaje je usuwać powoli. Czy to normalne ze liście nie spadają same? Muszę je wszystkie wyskrobać? Zawsze tak robię ale tyle z tym roboty!! A Krakowiaka mam pierwszy rok więc nie mam z nim doświadczeń z poprzednich zim

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:31, 16 mar 2013

Do góry
A tego gościa ktoś zna? Brodacz na cienkich nóżkach. Mam wrażenie, że daleko nie dojdzie, bo mu się połamią te niteczki.

Paprocie ogrodowe 16:27, 16 mar 2013

Do góry
Danusia
i żeby nie było pustego przebiegu
paprotnik szczecinkozębny Cristatum ........................i narecznica samcza Crispa Cristata

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:12, 16 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Trznadli nie rozpoznaję, czyżyki są malutkie......ale pozostałych gości z foto znam
W cieniu - zacieniona 16:04, 16 mar 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu najlepsze życzenia od nas dla Twojego Z

Dziękujemy...
Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:02, 16 mar 2013

Do góry
Pytałam Was też jakiś czas temu o sąsiedztwo - mam od frontu posadzone tuje na przemian ze świerkiem i martwię się czy nie za gęsto.
Miało być szczelnie i gęsto,chciałam ciąć na pewnej wysokości i tuje i świerki.
Tuje to Szmaragdy,a świerki są takie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies