Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:12, 22 paź 2011

Do góry
Witek postarał się i odnalazł nas w magicznej kuli

Opowiadania o ogrodzie i jego wykonaniu oraz przedstawianie roślin i ich zalet

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:10, 22 paź 2011

Do góry
Dla mnie każda wizyta w cudzym ogrodzie dużo daje, dlatego myślę, że to dobry pomysł

Powitanie na schodach i opowieści o zimowaniu bukszpanów w donicach i ocieplaniu donic.
Ważna informacja: dbamy o przedogródki i front domu. One są najważniejszą częścią ogrodu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:07, 22 paź 2011

Do góry

Dzisiaj odwiedziła mnie grupa osób z kursu Creatora "Projektowanie ogrodów", z przewagą Pań plus jeden Pan

W sumie było ponad 10 osób, w dwóch grupach. Bardzo dużo pytali o rośliny, zakładanie ogrodów, kontakty z klientami, aż byłam zaskoczona. To przyszli projektanci polskich ogrodów.

Ogród przed spotkaniem

Moja działeczka - Grzesiu 21:00, 22 paź 2011

Do góry
Liliowce może się pokrzyżowały i będą nowe odmiany?

A kulkę i te białe kulki pokaż lepiej, nie wstydź się

Czyżbyć zmienił aparat? zdjęcia dużo ładniejsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:50, 22 paź 2011

Do góry
Takie siedzenie cicho bardzo "boli", ja to rozumiem i powiem Ci, że zrób sobie ten kwadracik ogródka małego. I uprawiaj
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:44, 22 paź 2011

Do góry
Witaj Joasiu, działka wyśniona, o takiej rzeczce marzę, ale cóż, ja dla odmiany mam ogród na małej działce,a chciałabym mieć większy.

Nie ma tak dobrze żeby wszystko móc mieć od razu, ale trzeba się tym cieszyć, co jest dostępne.

Można powiedzieć, że Twój czas się rozpoczął. Ogrodowisko nauczy Cię wielu spraw, a na początek, zanim zaczniesz coś robić, poczytaj cykl artykułów, które powinnać przeczytać, aby wiedzieć o czym myśleć i nad czym się zastanowić w temacie planowania i projektowania ogrodu.

Jak zaprojektować i założyć ogród
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:15, 22 paź 2011

Do góry
Możesz zrobić jak Kasia WB - mała rabatka obok budowy i możesz kopać, pielić i przesadzać, ale nikt Ci nie zniszczy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:31, 22 paź 2011

Do góry
To dobry pomysł na wymianę myśli, ale też snucie planów, co będzie, Uspokoisz się dzięki temu i mąż będzie zadowolony. Potem zmienisz nazwę w razie czego. Pokazuj co masz, pisz swój pamiętnik ogrodowy. To pomaga w tęsknocie za ogrodem.
Ogród z lustrem 10:28, 22 paź 2011

Do góry
Do zakończenia muru pod lustro jeszcze jakiś tydzień...mam nadzieję
Ogród zmyślony 10:16, 22 paź 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
a może ognisko zrobimy
o to dobry pomysł jest. Duze ognisko przyszłego lata, dla wielu, wielu ludzi. Sebek będziesz rąbał?

Mamy spalinową piłę, zrobimy to w mig, a potem to już same przyjemności.
Ogród zmyślony 10:14, 22 paź 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
niedobre ludzie

Coś mi się zdaje, że drzew tam nie będzie przez te wszystkie linie co biegną pod spodem, ale z pewnością moja Pani Projektant stanie na głowie i coś fajnego wymysli
Wiecie co mnie teraz czeka? format C:. Już się boję, czy komp to przetrwa

Propozycja świta we w mojej głowie.
Nietypowo :D Balkon... 10:12, 22 paź 2011

Do góry
Gosiak, mus wyciągać wszystko od nowa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 22 paź 2011

Do góry
ewalm napisał(a)
no chyba już umiem

białe - gabiony
zielone - kostki z bukszpanu, niekoniecznie tylko sześciany
pod drzewami - prostokąt obsadzony konwalnikiem (lub kostrzewą, którą wczesniej malkul rozważała)
na wąskim pasku po prawej i obok gabionu po lewej ta sama trawa/turzyca, zależy co malkul wybierze z rozlicznych propozycji

To całkiem niezłe jest, tylko czy gabiony po prawej, albo jeszcze bardziej niesymetrycznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 22 paź 2011

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)
Witam.
Kibicuję Twoim poczynaniom.
Bardzo jestem ciekawa na, która kompozycja będzie ostatecznie realizowana.

Pełne odcinki Mai w ogrodzie można obejrzec tutaj:

http://www.tvnmeteo.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,1,21671,0.html

Niestety nie ma w archiwalnych ogrodu projektantki mody.
Świetny był ten odcinek. Miałam nagranie i oglądałam go kilka razy.
Chyba po jego obejrzeniu ostatecznie zdecydowałam się na rabatę żwirową i uporządkowanie roślin.

Mam jego zdjęcia w artykule, bo tam byłam

Popatrz w tę galerię zdjęciową
Mój ogród pięknieje. 10:06, 22 paź 2011

Do góry
To wcale jedno drugiemu nie przeczy, aby na jednaj rabacie nie było pomieszane zbytnio. Ale front? Owszem może być śródziemnomorski.

Dołóż na rabatach wyspowych kule niekoniecznie z bukszpanu, możesz ciąć berberys w kulki lub tawuły japońskie a nawet wielkie pęcherznice. Cudne kolory będą Czerwone, żółte

No i koniecznie trawy - miskanty i turzyce Carex.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:01, 22 paź 2011

Do góry
Witaj Joasiu, już właściwie nie mogę się doczekać relacji z ogrodu i budowy domu. Zapraszam.
Rok bez ujawniania się ???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:52, 22 paź 2011

Do góry
Patasia napisał(a)
Dzień dobry Danusiu-czy znajdziesz chwilkę i dla mnie? Chodzi mi i mojemu M. o jakieś linki ,porady w sprawie naszego stawiku.Jak możemy go złagodzić-i jakie roślinki posadzić -biorąc pod uwagę wody gruntowe, które są raz wysokie raz niskie i nie zaszkodziły roślinkom ,które można tam zasadzić.Serdecznie pozdrawiam - Katarzyna i Krzysztof.

Odpowiadam w Waszym wątku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:35, 22 paź 2011

Do góry
Lawenda w gruncie? Jak najbardziej przezimuje. Pod warunkiem, że jest to gatunek L.angustifolia.

Ta moja lawenda jest w donicy, którą najlepiej by było zadołować i górę tym kapturem okryć. Ale jak wiadomo, niczego w zasadzie nie okrywam, moja lawenda "pojedzie" do Babci Jasi do gruntu. Jej czas w donicy minął już. Wiosną przytnę i będą wielkie krzaki (mam dwa).
Trociny w ogrodzie 08:32, 22 paź 2011

Do góry
Jagna napisał(a)
ja mam trociny sprzed ok 4 miesięcy. Czy mogę je podsypać w re kwaterę co będą sadzone na wiosnę truskawki?

Do truskawek to jako ściółka, żeby owoce się nie brudziły, a w glebę daj kompost lub inną materię organiczną.
Pogaduchy skowronków 08:29, 22 paź 2011

Do góry
U mnie było rankiem minus 1.
Teraz słoneczko, a chłopaki już w robocie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies