Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 18:51, 08 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Cebule a nie cebulki
Oj jak ja Wam zazdraszczam, że Wam się jeszcze chce- ja to już leniem obrastam

To prawda, krokusy dorodne, sadzić mi się nie chce strasznie, ale po trochu i do przodu.
Tu ma być ogród :) 18:50, 08 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyto gdzie zginęłas?krokusy posadzone?

Krokusy akurat tak, ale tylko 200 szt miałam, z nimi leci szybko bo po kilka do jednej dziurki, ale tulipany jeszcze mam do sadzenia, wcześniej się nie dało bo to na rabatę z Umbrami gdzie przeróbki trwały i na rabatę gdzie mają być graby (dziś sobie wybrałam, a może do końca tygodnia posadzimy).
Tu ma być ogród :) 18:47, 08 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czosnków wschodzących u siebie jeszcze nie widziałam, może bardziej skryte w lawendzie, ale rozchodniki małe kapusty już wychodzą

A u mnie to już takie 10 cm szczypiorki wystają, mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi, u rozchodników dziś zaobserwowałam to samo.
Tu ma być ogród :) 18:45, 08 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
piękne cebulki kupiłaś ja jeszcze zastanawiam się czy nie dokupić czosnków chociaż już sporo posadziłam

Z tymi cebulkami to różnie raz się trafi na porządne innym razem przyślą drobnicę, w tym roku większość zakupów cebulowych zrobiłam w L i B.

A jakie Ty czosnki sadziłaś i ile?
Ja miałam w tym roku czosnków nie kupować, ale nie wyszło
Tu ma być ogród :) 18:41, 08 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hehe źródła mają to do siebie że lubia wysychać
macham Wam kobitki

sama żałuję, że więcej nie kupiłam, bo okazałe te cebule mi przysłali.
Tu ma być ogród :) 18:40, 08 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Masz cudowne przedpłocie.
Widzę ze kontynuujesz rewolucje przy płocie. Ja mam lenia i poza zbieraniem lisci nic mi sie nie chce robić

nicol21 napisał(a)
Przedpłocie super!!!

kasja83 napisał(a)
Edytka Ty masz takie przedpłocie, że mucha nie siada!!!!!Droga widzę też zreperowana. A cebulki....że Ci się też sadzić chce

Magda70 napisał(a)
No zajefajnie przedpłocie wygląda

czosneczki małe różowe będą pasować

Dziękuję dziewczyny, cieszy mnie to przedpłocie, bez żenady można kogoś zaprosić, bo wcześniej to tam chwastowisko było.

Marzenka, nie chce mi się okrutnie na dwór wychodzić i grzebać się w ziemi, zmuszam się - 5 kostek bukszpanowych posadzonych, została jeszcze jedna do zrobienia, ale coś mi się wydaje, że pogoda już nie pozwoli się do niej zabrać, zostanie chyba na wiosnę.
Kasia, jak już kupione to mus posadzić, ale nie łatwo się zebrać i iść na zimnicę.

Magda, dzięki za odpowiedź, czosnki kupione, ale nie zaszalałam z ilością, będę je testować, jak mi się spodobają to w przyszłym roku dokupię, a najlepiej jakby się same zechciały rozmnożyć
Jak to wszystko ogarnąć? 21:16, 06 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zakątku brzozowego zazdroszczę. Marzę o takim miejscu w moim ogrodzie, ale nie ma szans.
U Ciebie fajnie się zapowiada. Czy jeszcze coś będzie na tej rabacie, bo jak wrzosy przekwitną to pusto.
Na O najbardziej podoba mi się rabata z brzozami u Edyty Lindsay80. Znasz jej wątek? Piękną ma tą rabatę: brzozy, rozplenice, bukszpany, berberysy cudnie
Będę zimą planować. Pomalutku pokażę nad czym będę pracować. A mam do zaplanowania około 1500 m2 Do wątku Edyty jeszcze nie trafiłam, ale zaraz tam zajrzę. Dziękuję.
Jak to wszystko ogarnąć? 21:05, 06 lis 2016

Do góry
Zakątku brzozowego zazdroszczę. Marzę o takim miejscu w moim ogrodzie, ale nie ma szans.
U Ciebie fajnie się zapowiada. Czy jeszcze coś będzie na tej rabacie, bo jak wrzosy przekwitną to pusto.
Na O najbardziej podoba mi się rabata z brzozami u Edyty Lindsay80. Znasz jej wątek? Piękną ma tą rabatę: brzozy, rozplenice, bukszpany, berberysy cudnie
Tu ma być ogród :) 16:31, 04 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

już Ci napisałam na prive, ale sprawdzałam i źródło już wyschnięte.

hehe źródła mają to do siebie że lubia wysychać
macham Wam kobitki
Ogród Mirelli 19:44, 31 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mirella, donice śliczne masz, miejmy nadzieje, że na przebarwione berberysy się doczekasz, życze takiego efektu jak u Jagody!

Kupiłam sobie dziś trochę pomarańczowych tulipanów, będę mieszać z rózowymi i czarnymi, zaraziłaś mnie tym zestawem

Berberysy widzisz jak wyglądają, pierwszy sezon posadzone. Na wiosnę obetnę i na lepszy efekt liczę w przyszłym roku.

A Ty mnie zainspirowałaś pomieszaniem tulipanów pomarańczowych z ciemnymi
Dosadzać będę w przyszłym roku

A wiesz, że w donicach to pierwszy raz sadziłam kompozycje i chyba nieźle mi wyszło skoro Tobie się podoba
Życie w wiejskim ogrodzie 17:44, 31 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękne jesienne widoczki, a dmuszek z szałwią mistrzostwo świata!

Podziękował Widoczek dla Ciebie z sierpnia

Moja "przyziemna" :) pasja 10:23, 31 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
zdjęcie kłosownicy unaocznia, że trzeba ją ciąć, żeby ładna była cały sezon, potraktuję je jako naukę dla siebie bo mam tą trawkę od wiosny.
Erecty na tle ścianki niezmiennie mnie zachwycają.

Zdecydowanie trzeba ściąć, jeśli ma być do późnej jesieni zielona i świeża.
Tu ma być ogród :) 20:07, 29 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dzięki ...pierwszy raz widzę ze narcyzy teraz kiełkują....nie myślałam ich okrywać ...nic nie myślałam im robić

to tym bardziej się stresować nie będę, że jeszcze sporo cebul mam w garażu, widać, że późne sadzenie wcale nie jest złe.
Tu ma być ogród :) 20:06, 29 paź 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Z doświadczenia wiem że nic im się nie stanie,nie przejmuj się i nie okrywaj ich a na pewno będziesz się cieszyć z nich na wiosnę

to i ja przy okazji czegoś nowego się dowiedziałam.
Tu ma być ogród :) 20:06, 29 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

o masz!!! no szok!!!
skąd to? co to za źródło?

już Ci napisałam na prive, ale sprawdzałam i źródło już wyschnięte.
Tu ma być ogród :) 20:05, 29 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
widziałm urobek

i kiełkujace krokusy tez mi kielki pusciły podczas garazowania

czy ty masz narcyzy z zeszlego roku w ziemi? moje juz ruszyły ...wystają z ziemi ...nie wiem czy to dobrze czy zle ..bo jak nie zastopują to zakwitną w grudniu ...albo raczej i najpewniej zgniją i tyle bedzie z zeszłorocznych narcyzów

Justyna, mam trochę narcyzów, ale w kamieniu, przyznam, że w ogóle do nich nie zaglądałam i nie wiem czy wychodzą.
Za to wychodzą już główkowate, szczypiorek na rabatach widziałam.
Tu ma być ogród :) 20:02, 29 paź 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Edytko Piękne masz to przedpłocie

dziękuję Aniu
Tu ma być ogród :) 19:13, 29 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zamówiłam sobie krokusy Pickwick na promocji i sama w szoku jestem jakie wielkie cebulki przyszły - dobry zakup

o masz!!! no szok!!!
skąd to? co to za źródło?
Tu ma być ogród :) 16:59, 29 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Już wklejam, na razie te miskanty to młodziaki, ale w przyszłym roku na pewno będą się znacznie okazalej prezentować

Edytko Piękne masz to przedpłocie
Tu ma być ogród :) 16:54, 29 paź 2016

Do góry
Zamówiłam sobie krokusy Pickwick na promocji i sama w szoku jestem jakie wielkie cebulki przyszły - dobry zakup

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies