Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nemophila maculata - porcelanka 23:43, 11 mar 2013

Do góry
Roślina jednoroczna wys. 15 cm na rabaty, obwódki do ogródków skalnych i w okolice oczek wodnych. Może posłużyć do obsadzania pojemników i doniczek – na tarasy, balkony i patio. Dobrze rośnie na każdej glebie ogrodniczej, wilgotnej, w miejscu słonecznym, znosi zacienienie,
niska roślina o płożących pędach, tworząca zwarte poduchy kwiatów o ciekawym zabarwieniu jak ta

druga ciekawą porcelanka jest discoidalis Penny Black, o bardzo ciemnofioletowych kwiatach z bialą obwódką, kupiłam w tym roku jak zakwitnie wstawię zdjęcie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:42, 11 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Nie wiem czy nie wywołam dodatkowego zejścia w dół poprzez rozpamiętywanie strat, ale muszę zapytać: CO TO SĄ OKSFORDKI CO JE PIESA ZJADŁA???

teraz to som oksfordki co je piesa zjadła ... skorzystałam z dokumentacji zbrodni i oto one

mam bogatą teczkę takich obdukcji i wiele par butów do "odkupienia" ... tylko Kila łypie okiem i numeru konta nie zdradza ...
A miało być tak pięknie.... 23:33, 11 mar 2013

Do góry
Zaczynaja kwitnąć moje hiacynty.
Czy różowe nie pachną tak mocno,jak inne kolory ?
Ogród w skali mikro :) 23:29, 11 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Jesssst ... Znalazłam masaźystę .., u Anki Asc... Od Reni ... Wynajmę go na chwilę , mam nadzieję ,że się nie pogniewają..

Włochaty ten masażysta , rzeczywiście

Masażysta fajny ale mi się wydawało że u Ani asc jakiś bardziej ruchliwy był - ten tutaj coś nie bardzo Zmęczył się czy co?
Dobranoc
Rododendronowy ogród II. 23:28, 11 mar 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bogdziu,dobry wieczor.Dzieki Tobie i Twojej milosci do rh i ja je mam w ogrodzie,dzieki Twoim przepieknym fotografiom ptakow-kupilam ksiazki :

Dziekuje za Twoj ogrod i za to ze jestes.

Kasiu dzięki za miłe słowa i zainteresowanie ptakami oraz rh. Cieszę sie jak inni podzielają moje zainteresowania bo wtedy mam z kim o tym rozmawiac , a tu na forum są sami ludzie wrażliwi na piękno przyrody. Ja też mam kilka atlasów ale akurat inne niż Twoje, ostatnio nic nie kupowałam a to pewnie najnowsze wydawnictwa.To będziemy gadac o ptaszkach jeszcze więcej i naszykuj jeszcze aparat i rób im zdjęcia.Oczywiście zdjęcia musisz nam pokazywac. Pozdrówka śle .
Rododendronowy ogród II. 23:20, 11 mar 2013

Do góry
Bogdziu,dobry wieczor.Dzieki Tobie i Twojej milosci do rh i ja je mam w ogrodzie,dzieki Twoim przepieknym fotografiom ptakow-kupilam ksiazki :

Dziekuje za Twoj ogrod i za to ze jestes.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:16, 11 mar 2013

Do góry
Muszę się poradzić Mam takie miejsce:

to ostatnie zdjęcie pokazuje inną rabatkę ale dokładnie na przeciwko - tylko ten chodniczek z kostki dzieli te dwie rabatki a potem już wiata na samochod sąsiada i dom. Pokazuję to po to bo to jest południowa strona, ale słońca nie jest tam bardzo wiele, bo osłonięte jest domem sąsiada. Do południa jest trochę i potem po poludniu. W tym miejscu jest też ciut przeciągu.
Jak widać szału na rabatce nie ma, ale i tak jestem z niej dumna bo w zeszłym roku było tam strasznie - moje dziecko twierdziło, że straszyły połamane krzaczory i kamienie. Udało mi się wszystko wykopać, przerobić i coś tam posadzić ale ja jak to ja uznałam że lepiej mniej niż za dużo I może i dobrze bo... jak widac wypadł tam jeden krzaczek (cokolwiek to bylo) i zastanawiam się czy mogłabym w tym miejscu posadzić hortensję bukietową - niekoniecznie jedną - mogę to ciut przerobić - bo jakby tam hortensja była to mi ten jałowiec płożący nie pasuje... W każdym razie - musiałaby byc raczej zwarta i niekoniecznie ogromna. Szukałam, czytalam, znalazłam - wybrałam takie: Limelight (trochę chyba za duża), Pinky Winky, Magical fire,Silver dolar (do 1,5m -ładna), Sundae Fraise (nieduża) To są właściwie te które mi się najbardziej spodobały przy przeszukiwaniu - właściwie żadnej nie wyróżniam z nich "tak na oko" wszystkie mi się podobają. I pytanie do was kochani moi - co sądzicie i co radzicie??? Hortensje tutaj to rośliny z pierwszych miejsc więc wierzę, że doradzicie Plissssss
Len wielkokwiatowy 23:16, 11 mar 2013

Do góry
http://zojeczka.wordpress.com/2012/04/09/len-wielkokwiatowy/ a ja wklejam mój len poświęcony bogini mądrości
W Gąszczu u Tess 23:07, 11 mar 2013

Do góry
Tesia, nieśmiało zapytam - saletra wapniowa po co?... matko... ja muszę notatki porobić. Jest jakaś ściąga?...

Myślałam, że sypnę azofoską i już
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:50, 11 mar 2013

Do góry
Chyba jednak Twoje 2 grudniki.. bo grudniki maja takie spiczaste na liściach.. mój grudnik teraz też kwitnie Na różowo
Mój pozdrawia Twego... śliczny jest , jak ułamie się kawałek to możesz mi go wsadzić do ziemi
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 11 mar 2013

Do góry
Misiek vel Everest.... cały dzień nie pił, nie jadł (i o dziwo nie che.. to naprawdę bardzo chory)... i od powrotu śpi.. trzaskanie drzwi, nic nie działa na niego... a ja pracuję, wiec nie zaglądam praktycznie nigdzie sorki....
I napewno nie mam Was dość, bo co chwila zaglądam........
Jeżeli ktoś myślał, że się mnie pozbędzie to zasmucę ........ rozczaruję....... ja się tu tak zadomowiłam, że żadna siła mnie stąd nie wyrzuci... no chyba, że Danusia Ale staram się być grzeczna

I nawet kwiatka wkleję Zeszłorocznego.... bo tegoroczne.. nie głupie.. wiedzą, że nie ma sie do czego spieszyć, ale prognoza długoterminowa już zeszła z obiecywanych -20 na -18 a potem WIOSNA
M. stwierdził, że jeżeli co 2 dni będzie tak spadało o 2 stopnie..... to mamy szansę na ten krytyczny mróz zejść do -12......
Pokazywałam, ale pokażę jeszcze raz bo mi się bardzo podoba
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 11 mar 2013

Do góry
Pozdrowienia dla Miśka ślą moje staruszki. Patrz jakby chciały się do niego poprzytulać.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:31, 11 mar 2013

Do góry
wiosna w donicach

Mój kawałek raju II 22:30, 11 mar 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Pozdrawiam Aniu

Z wzajemnością Reniu tu był jeszcze kos, ale jak robiłam zdjęcie, to akurat odfrunął
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:29, 11 mar 2013

Do góry
Klapnięte stokrotki - podnoszą głowy

bratki też
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:28, 11 mar 2013

Do góry
Tatarak odtajał, ziemia mu rozmarzała... nie jest źle, chyba w ostatniej chwili go przed śmiercią ratowałam.
Zdjęcia w osłonkach, bo donicy rynny nie dałam rady wtargać do domu....

Mój kawałek raju II 22:27, 11 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

No oczywiście, że szpak! Szpak, ptak wiosenny! Tak wcześnie się tu zjawił, ze w ogóle o szpaku nie pomyślałam!

hahahaha to wstawię dzisiejszego gościa
Ogród w Tarnowie 21:57, 11 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Z okazji Międzynarodowego Dnia Mężczyzny
Przynoszę Tobie kwiatuszki tęczowe, abyś miał gładkie życie i spokojną głowę.

Aniu, pięknie dziękuję za trafne życzenia i sympatyczne kwiaty
W cieniu - zacieniona 21:54, 11 mar 2013

Do góry
Moja cleome....taka jakaś wyciągnięta....chyba za mało słońca..ma takie chude nóżki...
Ogród w skali mikro :) 21:43, 11 mar 2013

Do góry

Jesssst ... Znalazłam masaźystę .., u Anki Asc... Od Reni ... Wynajmę go na chwilę , mam nadzieję ,że się nie pogniewają..

Włochaty ten masażysta , rzeczywiście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies