Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 12:50, 14 maj 2013

anna_pisalska napisał(a)
Piękne tulipany Jeśli chodzi o żurawki i w ogóle byliny, to kupuję najczęściej w Choroszczy u pani inżynier, która sama rozmnaża genetycznie i zna się na rzeczy. Andrzej ma szybciej, dla klientów którzy chcą mieć już, natychmiast duże rośliny. Ja sobie poczekam. Bukszpany miał wyjątkowo ładne na obwódki, więc kupiłam 60 sztuk. Puścił taniej. U Szmitów lawenda szczepiona 50 u niego 90. Wszystko na temat. Spotkać musimy się koniecznie. Zapraszam do Giełczyna

myślę, że zakup roślin, miejsc, centra to temat rzeka... wiadomo, że każdy chcialby kupić najładniejsze rośliny jak najtaniej, a sprzedwcy jak najdrożej
Mam obcykane chyba wszystkie ogrodnicze w okolicy, wiem gdzie jest jaki wybór, na co mogę liczyć. Ostatnio spodobal mi się w jednym ze sklepów perukowiec szczepiony wysoko ale cena 75zł mnie przystopowała, na drugi dzień w Konarzycach identycznego kupilam za 45zł. U Andrzeja napewno jest największy wybór roślin, miewa też sporo takich rzeczy które my na prowincji możemy nazwać 'rarytasami' i sobie je ceni. W myśl zasady kupieckiej nie ma nikt mogę zarobić i ja to rozumiem...Tak jest w przypadku tej lawendy, którą też kupiłam, a potem widziałam identyczną u Szmita... ale np żurawki, bergenie, trzcinniaki ma w takiej samej cenie jak Szmit. A do Szmita mamy 130km w jedną stronę są rośliny po które nie raz jeździłam do Szmita... ale np kulki bukszpanowe są u nich po 350zł, a takiej samej wielkości kupiłam pod Warszawą za 150zł. Bukszpany na obwódki kupywałam w Rogienicach, ale i we Wrocławiu. Cisy na ekrany kupowałam i u Andrzeja i w Jakaci Dwornej. Duże kule cisowe i bonzaja pod Toruniem. Nie mamy takich możliwości jak dziewczyny z Warszawy czy Wrocławia gdzie jest zatrzęsienie towaru w atrakcyjnych cenach i trzeba się z tym pogodzić
Lubię po drodze do domu zajechać do ogrodniczego i dokupić cos jak mi się spodoba
Evchen 13:19, 14 maj 2013

ana_art napisał(a)

Pięknie Aniu cudownie zestawienie kolorów, ślicznie po prostu! Stożek cisowy czy bukszpanowy>?
Kondzio 22:13, 14 maj 2013

Śliczne tulipany a to moje ulubione hi hi hi
Margarete 02:52, 15 maj 2013

Mhm.... ależ mnie sie podobają te twoje tulipanowe męczarnie, nie żebym masochistką jakąs była ale możesz mnie jeszcze pomęczyć dalej.........
Ja nie mam u siebie cebulowych ale - już postanowione - na przyszły rok będą na pewno.
Jak to odmiana te amarantowe, ciemne ze zdjec na stronie 602 ?
Masz tam jednokolorowe i takie z obwódka białą.... pamietasz nazwy ?
Evchen 04:44, 15 maj 2013

An, pytanie mam odnośnie brzóz - w jakiej odległości je sadziłaś?.. interesuje mnie możliwie gęste nasadzenie, bo inaczej nie "upcham" u siebie a mam chciejstwo brzozowe nader rozwinięte
atena35 09:16, 15 maj 2013

Bajkowo - tulipanowo, a to moje ulubione kwiaty.
ana_art 11:02, 15 maj 2013

Evchen napisał(a)

Pięknie Aniu cudownie zestawienie kolorów, ślicznie po prostu! Stożek cisowy czy bukszpanowy>?
stożki są bukszpanowe, niestety w tamtym roku chorował... ale już jest dobrze (tutfutfu), muszę go dopieścić
ana_art 11:03, 15 maj 2013

Kondzio napisał(a)
Śliczne tulipany a to moje ulubione hi hi hi

hihihi śliczne wszystkie te pełne
ana_art 11:06, 15 maj 2013

Margarete napisał(a)
Mhm.... ależ mnie sie podobają te twoje tulipanowe męczarnie, nie żebym masochistką jakąs była ale możesz mnie jeszcze pomęczyć dalej.........
Ja nie mam u siebie cebulowych ale - już postanowione - na przyszły rok będą na pewno.
Jak to odmiana te amarantowe, ciemne ze zdjec na stronie 602 ?
Masz tam jednokolorowe i takie z obwódka białą.... pamietasz nazwy ?

te ciemne to napewno 'queen of night' te fioletowo -białe liliokształtne musiałabym poszukać
ana_art 11:07, 15 maj 2013

Evchen napisał(a)
An, pytanie mam odnośnie brzóz - w jakiej odległości je sadziłaś?.. interesuje mnie możliwie gęste nasadzenie, bo inaczej nie "upcham" u siebie a mam chciejstwo brzozowe nader rozwinięte
hmmm sprawdzę ale mysle że ze 2 metry maksymalnie, u mojego sąsiada rosna co pół metra nawet