Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomysł na ogród 13:35, 10 mar 2013

Do góry
co powiecie na taką propozycję ?

Atelier Ogrodowe... 13:35, 10 mar 2013

Do góry
Miłego Dnia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:34, 10 mar 2013

Do góry
u Madżenki przeczytałam o tataraku ... potem doczytałam, że był lub jest u Dany w ogrodzie ... ja mam głowę pełną tataraku po iwaszkiewiczowsku i na świeżo jego ekranizację Wajdy ... w niej piękny stary osadzony w pieknej roślinności Dom Doktora i to taki o jakim się marzy ... i mam działkę gdzie miejscami mokro więc chyba tatarak mi pisany ...

sceny z filmu

hosty przed wejściem ... wejścia zwykle bywały od północy ... idealne rozwiązanie

a tu trochę o samym filmie ... http://przestrzenkultury.blogspot.com/2009/05/tatarak-andrzej-wajda.html
Książki o tematyce ogrodniczej 13:33, 10 mar 2013

Do góry
I "gorąca nowość" wydana przez wydawadwnictwo Royal Botanic Gardens Kew ,pozycja o obuwikach.Literatury na ten temat jak jak na lekarstwo, ostatatnia pozycja na ten temat ukazała sie prawie 13 lat temu..Temat bardzo ciekawy,a rosliny tym bardziej /choc prawde mówiac nie tanie/
Ksiązka napisana przez Wernera Froscha/ czołowy hodowca obuwików na swiecie pochodzacy z Niemiec / oraz Phillipa Cribba -kuratora działu orchidei w Kew Garden.Jak kazda ksiazka wydana przez to wydawnictwo to po prostu rewalacja, pieknie ilustrowana , po kilka zdjec z kazdego gatunku dokładny opis morfologiczny roslin oraz zaznaczone na mapach ich wystepowanie.Troche po macoszemu potraktowany temat ich uprawy./zaledwie dwie strony/

Nigdy nie mów nigdy 13:31, 10 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

miotlaste w tragicznym stanie...do ostrzyżenia?

To jest tragiczny stan???? Kasia, przesadzasz One sa naprawde w calkiem niezlym stanie. Na razie je zostaw, przystrzyc mozesz zawsze, ale moim zdaniem nie ma powodu do narzekan

Kamien fajny
Ogród niby nowoczesny ale... 13:29, 10 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja pokażę bo Madzia się wstydzi
Ten sprzatał

A ten podlewał to co Madzia posiała

Ewka..ja muszę dobrze porozglądąc się po mojej chałupce i znależć kamerki , którymi podladasz moich pomocików
Marzena2007 napisał(a)
Ale dyskusje o fartuszkach
Pokażesz jutro jak posiałaś? A jak deseczki na warzywniak?

Pokaże
Deseczki przygotowane...może też pokaże
ka1sia napisał(a)
no z taką pomocą to też bym posiała

Hola hola...sama siałam. Panowie tylko sprzątali i podlewali...
Gosiniak napisał(a)
Drugiego poznaję...on już u kogoś podlewał...hihi
Widzę Madzia w doświadczonych gustuje, co by jej ogródka nie zepsuł
A pierwszy widać silny- chyba że bicepsy napompowane powietrzem....
Ale się ubawiłam....hihih
Pozdrówka ślę

Ja też
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:29, 10 mar 2013

Do góry
Takie małe, a tak cieszy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:28, 10 mar 2013

Do góry
Irenko gratuluję

Ogród niby nowoczesny ale... 13:27, 10 mar 2013

Do góry

Phiiiiiii, slaba ta ekipa... I to maja byc prawdziwi faceci??? To jakies chinskie podrobki Prawdziwy facet zamiast kaloryferka na brzuchu to ma bojler, ot co
Ale ten pierwszy moglby mi okna pomyc w drodze wyjatkowego wyjatku
Rajski ogród Ani 13:24, 10 mar 2013

Do góry
Napisałam już w wątku "oddam" i jeszcze tu u siebie informuję, że:

Wysiałam werbenę i zostało mi trochę nasion, czy jest jeszcze ktoś chętny? proszę o wiadomość na pw
pozdrawiam

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:23, 10 mar 2013

Do góry
Fajnie masz, jeszcze nie dotarłam do końca wątku, ale staram się. Też lubię storczyki.
Atelier Ogrodowe... 13:21, 10 mar 2013

Do góry
A ode mnie zielone kwiatuszki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 10 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

te uważam za bardzo pomysłowe i wygodne, można zawiesić na rynnie, drzewie lub innych nieciekawych miejscach; są po 8 zł, kupiłam w innym miejscu po kiermaszu; wiem, ze te dokupię

Ta koncepcja jest super, gdyby byly takie w kolorze ciemny braz to bym sie skusila, chociaz organicznie nie znosze plastiku
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:19, 10 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza cudnie!!! Właśnie o taki efekt jak po lewej stronie mi zależy. Jutro lecę po doniczkę !!!

A gdzie taką pastę i bejcę kupić. W markecie czy w jakimś specjalistycznym sklepie?

na moich doniczkach jest tylko pasta ... ja nie stosowałam bejcy (pomyślałam o niej widząc Twoje szarości) i sama pasta moim zdaniem świetnie rozbiela terakotę ... rozbiela ale i trochę jej koloru pozostaje w domyśle ... to daje ciekawy efekt ...

poniżej terakotowa bez zabiegów i obok tylko wybielona bez bejcy na tle szarego tynku

http://www.starwax.pl/pol/Produkty/Drewno/Efekty-dekoracyjne/Pasta-do-wybielania-drewna ja uzywam od zawsze do drewna i do eksperymentów

a tu bejca http://www.starwax.pl/pol/Produkty/Drewno/Bejcowanie/Bejca-ekologiczna-Starwax

choć można na tylko wybieloną pastą donicę daj wosk w szarym odcieniu ... zamiast bejcy ... możliwości wiele ...

ja kupowałam w castro ... szukaj w marketach budowlanych ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 10 mar 2013

Do góry
Irenko, Ty sie chyba Boga nie boisz, juz 700 stronek

Nie morduj Waligory, zdazycie powiesic co trzeba Pogrzejcie sie w ciepelku, bo potem to juz tylko dzika orka bedzie

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:10, 10 mar 2013

Do góry
Pola napisał(a)
Byłam dzisiaj w Katowicach, odwoziłam córcię na lotnisko i w powrotnej drodze wiadomo co robiłam hihihi
W Ikei 2 kuleczki wypatrzyłam, w centrum ogrodniczym udało mi się kupić czerwoną porzeczkę i agrest pienny no i donice, których wypatrywałam dość długo, co w nich posadzę hmmmmm zastanawiam się czy kuleczki bukszpanowe czy coś na patyku, a może stożek bukszpanowy....
Widzi mi się kulki bukszpanowe posadzić, a nad dodatkiem do nich trzeba pomyśleć, ponieważ tam w lecie straszna spiekota, słońce od 12 do wieczora.....
Oj czekam, na wiosnę i w innych donicach brateczki posadzić.....
[/quote

Jakie piękne donice a kulki to normalnie bym ci podebrała ha,ha Czas wybrać się do Ikei i innych marketów Nie lubię takich sklepów ale czasami widzę można fajne rzeczy upolować Świetne zakupy Polu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:08, 10 mar 2013

Do góry

Przygotowania do wiosny i tylko słoneczka brak

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:06, 10 mar 2013

Do góry

Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:05, 10 mar 2013

Do góry
Imprezka siem udala, ale jakos czary malo skuteczne, bo sypie i zimno
Miotla wrocila na swoje miejsce

Resztki serniczka szans na dozycie wieczora nie maja wielkich Kto pierwszy ten lepszy

Zycze milej niedzieli

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:04, 10 mar 2013

Do góry
Wczoraj obchodzik robiłam i patrzyłam co tam nowego. Wiele nowego nie ma - jedynie bardziej się rozwijają pąki- u mnie dość ciepło jest ja na to co zapowiadali - +6 stopni, na razie nie pada, nie wieje szczególnie, jest nieźle, ale jeszcze nie "rozpakowałam" roślin, bo jak tak
Wyszły dodatkowe 4 tulipki - maluśko ale wyszły, zatem mam nadzieję, na następne też.
Kilka marnych zdjątek wszystko to już było, no ale... na to co będzie to dopiero poczekać trzeba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies