u Madżenki przeczytałam o tataraku ... potem doczytałam, że był lub jest u Dany w ogrodzie ... ja mam głowę pełną tataraku po iwaszkiewiczowsku i na świeżo jego ekranizację Wajdy ... w niej piękny stary osadzony w pieknej roślinności Dom Doktora i to taki o jakim się marzy ... i mam działkę gdzie miejscami mokro więc chyba tatarak mi pisany ...
sceny z filmu
hosty przed wejściem ... wejścia zwykle bywały od północy ... idealne rozwiązanie
I "gorąca nowość" wydana przez wydawadwnictwo Royal Botanic Gardens Kew ,pozycja o obuwikach.Literatury na ten temat jak jak na lekarstwo, ostatatnia pozycja na ten temat ukazała sie prawie 13 lat temu..Temat bardzo ciekawy,a rosliny tym bardziej /choc prawde mówiac nie tanie/
Ksiązka napisana przez Wernera Froscha/ czołowy hodowca obuwików na swiecie pochodzacy z Niemiec / oraz Phillipa Cribba -kuratora działu orchidei w Kew Garden.Jak kazda ksiazka wydana przez to wydawnictwo to po prostu rewalacja, pieknie ilustrowana , po kilka zdjec z kazdego gatunku dokładny opis morfologiczny roslin oraz zaznaczone na mapach ich wystepowanie.Troche po macoszemu potraktowany temat ich uprawy./zaledwie dwie strony/
To jest tragiczny stan???? Kasia, przesadzasz One sa naprawde w calkiem niezlym stanie. Na razie je zostaw, przystrzyc mozesz zawsze, ale moim zdaniem nie ma powodu do narzekan
Phiiiiiii, slaba ta ekipa... I to maja byc prawdziwi faceci??? To jakies chinskie podrobki Prawdziwy facet zamiast kaloryferka na brzuchu to ma bojler, ot co
Ale ten pierwszy moglby mi okna pomyc w drodze wyjatkowego wyjatku
Napisałam już w wątku "oddam" i jeszcze tu u siebie informuję, że:
Wysiałam werbenę i zostało mi trochę nasion, czy jest jeszcze ktoś chętny? proszę o wiadomość na pw
pozdrawiam
na moich doniczkach jest tylko pasta ... ja nie stosowałam bejcy (pomyślałam o niej widząc Twoje szarości) i sama pasta moim zdaniem świetnie rozbiela terakotę ... rozbiela ale i trochę jej koloru pozostaje w domyśle ... to daje ciekawy efekt ...
poniżej terakotowa bez zabiegów i obok tylko wybielona bez bejcy na tle szarego tynku
Wczoraj obchodzik robiłam i patrzyłam co tam nowego. Wiele nowego nie ma - jedynie bardziej się rozwijają pąki- u mnie dość ciepło jest ja na to co zapowiadali - +6 stopni, na razie nie pada, nie wieje szczególnie, jest nieźle, ale jeszcze nie "rozpakowałam" roślin, bo jak tak
Wyszły dodatkowe 4 tulipki - maluśko ale wyszły, zatem mam nadzieję, na następne też.
Kilka marnych zdjątek wszystko to już było, no ale... na to co będzie to dopiero poczekać trzeba