Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Eve 13:25, 03 maj 2013

Ale różnica! Aż trudno uwierzyć! Fantastycznie wyglądają teraz, czy one zrzuciły wszystkie przemarznięte liście?

Czekam na festiwal kwiatów u Ciebie Bogdziu
Bogdzia 13:51, 03 maj 2013

Eve napisał(a)
Ale różnica! Aż trudno uwierzyć! Fantastycznie wyglądają teraz, czy one zrzuciły wszystkie przemarznięte liście?

Czekam na festiwal kwiatów u Ciebie Bogdziu

Najbardziej spalone listki od razu oberwałam , dostały dolistnie nawóz a wcześniej je przesadziłam ( to o balalajkach).Częśc z tych liści jeszcze jest pod nowymi liscmi i pomału same odpadają.Pozdrawiam Ewo.
Eve 13:53, 03 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Najbardziej spalone listki od razu oberwałam , dostały dolistnie nawóz a wcześniej je przesadziłam ( to o balalajkach).Częśc z tych liści jeszcze jest pod nowymi liscmi i pomału same odpadają.Pozdrawiam Ewo.

I to jest dowód na to, że nie należy się poddawać!
Kasiek 15:32, 03 maj 2013

Bogdziu,spojrz,myslalam ze bedzie rozowy, a tu niespodziankaPaki mial i ma rozowe a kwiaty biale z jasnozielona szachowniczka w srodku.

agniecha973 15:40, 03 maj 2013

Bogdziu, Ty walczyłaś z fytoftorozą? Tak wyczytałam na poprzedniej stronie. Podpowiedz zatem co oprócz wycięcia do zdrowej tkanki robiłaś? Moje rh Brigitte tak właśnie potraktowałam. Czy jeszcze coś powinnam zrobić oprócz obcięcia?
Bogdzia 15:53, 03 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu,spojrz,myslalam ze bedzie rozowy, a tu niespodziankaPaki mial i ma rozowe a kwiaty biale z jasnozielona szachowniczka w srodku.

Podobny do Album Novum.Nie znasz nazwy?
Bogdzia 15:54, 03 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, Ty walczyłaś z fytoftorozą? Tak wyczytałam na poprzedniej stronie. Podpowiedz zatem co oprócz wycięcia do zdrowej tkanki robiłaś? Moje rh Brigitte tak właśnie potraktowałam. Czy jeszcze coś powinnam zrobić oprócz obcięcia?

Podlewac Previcur Energy.
Kasiek 15:58, 03 maj 2013

Bogdziu,niestety nie Do tej pory nie zwracalam zbytniej uwagi przy zakupie w Obi na na nazwy,czesto nie ma opisu przy roslinach.Mam tylko nazwy roslin(rh) ktore zostaly zakupione u ogrodnika.Poprawie sie teraz,to tez przeciez wazne prawda?
Milka 17:06, 03 maj 2013

Bożenko, rzeczywiście kolosalna różnica i wielkie szczęście, a zarazem twoja miłość do tych roślin...i uratowane

a ja pokazuję miłka, nie kwitł ale jest i goryczka chyba, ta co ma ciemne kwiaty ma pak, kto wie, może jak przestanie padać i wyjdzie słońce, jeszcze mnie zaskoczą
bez tez się przyjął i liliowce już solidnie wylazły
Mala_Mi 18:57, 03 maj 2013

Najpierw zauroczyłam się nad Twoim stawem - taka oaza spokoju, potem oczarowała mnie zieleń młodych listków bukowych... a na koniec szok, szok, szok, szok i jeszcze raz szok... na widok zregenerowanych rh i azali..... niesamowite

Bogdziu u nas ciepło ,ale latają od nocy burze..... Maćkowi zniszczył grad wielkości pięści samochód ( i wszystkie auta w całej miesjcowości... dzwonił i mówił, że karetki tylko jeżdżą i poszkodowanych ludzi zbierają .... poniszczone kolektory, pozrywane dachy... kosmos... ludzie patrzą na to co zostało i wszyscy płaczą... )

Nocne burze przespalam.. ale 2 km obok pozrywało linie energetyczne, pozrywało dachy i połamało drzewa...... po południu burze chodzą z każdej strony, od południa, północy i zachodu..... Kilka razy zamykałam kompa.. i znó wali , ledwo zdążyłam napisać do ciebie posta.... aż szyby dzwonią w domu.....

Roślinki od Ciebie też mi ładnie rosną.. bez, cyprys żółty, te powojniki czy inne (zapomniałąm jak sie nazywają.. posadziłam w 3 miejscach i wszędzie rośnie) bez malutki też się przyjął, chociaż wsadziłam go byle jak, liliowce już wielkie, miłek tez nie zakwitł ale ładnie rośnie.....
Oj znó daje burza.... lecę do siebie i wyłaczam kompa... który to juz raz???