Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:25, 13 kwi 2013

Do góry

Mój kawałek raju II 22:24, 13 kwi 2013

Do góry
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:24, 13 kwi 2013

Do góry
Wiosne tez znalazłam.

Działka wkoło Lubczyka :) 22:22, 13 kwi 2013

Do góry
byłam dziś patrzeć na ten taras i tak sobie wymyśliłam, że może jednak dać go troszkę inaczej! tam gdzie to czerwone to w środku taras, a zielone to te skarpy:

i jeszcze myślę nad studnią, czy jej przypadkiem nie zrobić, to zawsze jakaś oszczędność wody!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:20, 13 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
U mnie nareszcie nie ma już śniegu! Hurra! Nie sądziłam, że tak mnie to będzie cieszyć Cały dzień pracowałam w ogrodzie i nie wiem czy jutro się podniosę, ale jestem taka zadowolona. To mi dało niesamowitego powera. To nic że mam już odciski od sekatora, wcale mnie to nie martwi. Cudowny dzień Słonko tak na przemian z ożywczym deszczykiem. Momentami było tak ciepło, że pracowałam tylko w bluzie. I mam wrażenie, że opaliłam się na twarzy Rewelacja

A to kilka fotek wiosennych z dzisiejszego dnia

Przyroda budzi się do życia To mój wielki sprzymierzeniec w walce ze ślimakami i nie tylko Mam nadzieję, że licznie się rozmnoży

Miło popatrzeć
U mnie też już podobnie
Tylko muszę fotki wstawić....
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:20, 13 kwi 2013

Do góry
No to dziewczyny nie pomogłyście z tymi drzwiami. Dalej jestem w punkcie wyjścia.

Irenko - cieszę się, że wracasz do siebie. Zapowiadają piękną pogode, więc zdrowie będzie potrzebne, bo to grzech siedzieć w taką pogode w domu.

Ja dzisiaj też pobiegłam do ogrodu, niestety deszcz mnie wygonił do domu i niewiele zrobiłam. Usunęłam częściowo zeschnięte byliny i rozwiązałam yuki. Zdjęłam też osłony z roślin.

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:19, 13 kwi 2013

Do góry
Proszę Okładeczka i kilka ciekawych zdjęć na zachętę

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 13 kwi 2013

Do góry
Przeklełam dzisiaj swój jesienny pomysł na okrycie róż... przez 2 godziny walczyłam by ta maleńką rabatę reanimować... na szczęście róże ok. Wyobraźcie sobie, że angielka miała zielone ubiegłoroczne liście, a pienne pączki
jako tło moja czyściuteńka rączka

Muszę kupić ładne podpory dla róż!!!! ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie
Mój kawałek raju II 22:11, 13 kwi 2013

Do góry
A teraz ptaszki taki z czubkiem
Ogród Dominiki 22:06, 13 kwi 2013

Do góry
Ogródek Anity 22:06, 13 kwi 2013

Do góry
Tak było jeszcze 3dni temu...

Jutro wstawię już zdecydowanie bardziej wiosenne zdjęcia)
Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 22:03, 13 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za wszystkie porady. Drzewka poprzycinaliśmy i podwiązaliśmy. Wyglądają w miarę OK. Jeszcze musimy tylko paliki do prostowania wiodących wbić (skąd takie paliki - można kupić w jakimś casto/obi? przy wbijaniu nie uszkodzą się korzenie?)

Natomiast zastanawiają mniej jeszcze te drobne, krótkie gałązki, na śliwkach, których jest bardzo dużo. Zostawić je? czy wyciąć?

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:03, 13 kwi 2013

Do góry
Bogusia,Aniula,Aniu,Gosiu-jak miło Was u mnie widzieć,dzięki za dobre słowo ,zaraz biegnę zobaczyć co u Was słychać

Kasiek normalnie jestem zazdrosna o tego tulipanka,ślicznota-mamy podobne kompozycje ,też mam te małe tulipanki posadzone z płomykami

Agnieszka dzięki za mile słowa i za imię tych kwiatuszkow
Już dawno bylam w Twoim ogrodzie-jest niezwykle piękny !

Kasiu ja Ci już mówiłam ze jesteś urodzoną ogrodniczką,za chwilę Twój ogrod to będzie sama bajka,widzialam cały Twój arsenał ktory czeka lada dzień do boju !

Aniu dzięki za miłe słowa

Asia cieszę się że mnie odwiedzilaś

Danusia,Ty się nie wygłupiaj tylko zdrowiej szybko,słoneczko w najbliższych dniach ma być cudne !

Dziewczyny idę do Was

Moje iryski :

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:01, 13 kwi 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)

No i jednak wiosna, krokusy urocze, fajne na tle mchu, a żaba koło resztki śniegu... ciekawe, czy była zdziwiona...
Mówisz, że warto nabyć Magnolię, że inspirująca... to i ja chyba poszukam
Pozdrawiam serdecznie, jutro zawitam do swojego ogródka, już się cieszę na to.

Sprostuję, że to są dwie żabki hahaha ta druga pod nią Polecam.. to jest specjalne wydanie Magnolii... wrzucę zaraz w sumie foty, to zobaczysz Naprawdę polecam Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 22:00, 13 kwi 2013

Do góry
Puszkinie już wszystkie rozkwitły, mam w małych kępkach w całym ogrodzie powsadzane
serduszki coraz większe i tulipki
i cesarskie korony z przodu domu mam wyższe, ale nie sfocilam bo aparat się rozładował
kupiłam przepiękną pelargonię którą mi wczoraj przysłano, liście pachną cytryną i różą herbacianą
a kwiat ma jak róża podaję linka, to Kasia może rozszyfruje ta plakietkę http://www.florini.pl/pelargonia-rozana-div-classlat-pelargonium-x-species-rose-div-p2103.html
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 13 kwi 2013

Do góry
Krokusy.....jednak rosną z roku na rok - w tamtym było mniej

Tutaj trawnika nie grabiłem, bo było za mokro - ale nawóz już się rozpuszcza

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 13 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj u mnie co 15 minut padało i co 15 minut świeciło słońce - podczas deszczu rozsypałem nawóz po trawniku. Ale jak wyszło słońce to stwierdziłem, że jednak wezmę się za grabienie i chyba muszę powtórzyć nawożenie
Trawnik tragicznie nie wygląda - kilka ciepłych dni i powinien szaleć Na razie nie dosiewam trawy - zobaczę gdzie będą dziury to wtedy to zrobię

Wczorajsza robótka - ściśnięte bukszpany i runianka w nóżkach

Mój kawałek raju II 21:52, 13 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Nie wiem co Wam dzisiaj pokazać najpierw, ptaki czy kwiaty? pracowałam dzisiaj na skalniaku przy domu, potem wsadziłam bordową i łososiową malwę do ogrodu, wysiałam w szklarence, majeranek sałaty, mizunę, bazylię kulista i rzodkiewkę, wysiewałam kiedy na dworze padało po pikowałam w końcu bakłażana, wsadziłam do donicy tarasowej agapant Piccolo no i praktycznie do wieczora byłam na dworze Rozkwitł mi następny irysek
to są już 3 kolorki
Na jeden dzień to pracy sporo...widzę,że się nie oszczędzasz...piękne te iryski.
Mój kawałek raju II 21:49, 13 kwi 2013

Do góry
Nie wiem co Wam dzisiaj pokazać najpierw, ptaki czy kwiaty? pracowałam dzisiaj na skalniaku przy domu, potem wsadziłam bordową i łososiową malwę do ogrodu, wysiałam w szklarence, majeranek sałaty, mizunę, bazylię kulista i rzodkiewkę, wysiewałam kiedy na dworze padało po pikowałam w końcu bakłażana, wsadziłam do donicy tarasowej agapant Piccolo no i praktycznie do wieczora byłam na dworze Rozkwitł mi następny irysek
to są już 3 kolorki pierwiosnek
jutro zapewne otworzą się śnieżniki
Liliowo i kolorowo:) 21:49, 13 kwi 2013

Do góry
Danusiu, zmartwiłam się, bo czytam, że to zapalenie płuc. Życzę Ci dużo zdrowia, bo to już nie jest zwykły wirus i trzeba bardzo dbać o siebie. Jestem przy Tobie myślami, przesyłam pozytywną energię i
zostawiam Ci brateczka na poprawienie nastroju.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies