Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Szarobiałego ogrodowe początki. 21:02, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Cześć Jolu
Nie doczytałam, czy ktoś odpowiedział na pytanie o liście szafirków, więc odpowiem - szafirki tak mają. Jesienią wyrastają im liście.

Wzdłuż podjazdu - moim zdaniem - świetnie wyglądałby szpaler traw. Trzcinnika ma Gusiarz, rewelacyjnie to wygląda. A ma pasek chyba węższy niż Ty.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2253-ogrod-do-kwadratu?page=576
I Malkul ma szpaler traw zdłuż podjazdu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1972

Opaska z wokół domu z otoczaków polnych bardzo mi się podoba, ale słusznie myslisz, że przydałoby się tam coś zimozielonego. Może lawendę? Jest zimozielona, wody nie potrzebuje wiele. Takie cudne poduchy lawendowe, jak u Malkul.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=570

Witam Tereso i dziękuję za pomoc. Bałam się, że szafirki mi zmarzną, bo je źle, za płytko posadziłam.
Szpaler traw wzdłuż podjazdu bardzo mi się podoba. Tylko, że za tym szpalerem miałabym odkrytą przestrzeń i to od północy. Chyba lepiej jeśli zasłonię podjazd nie tyle przed xzyimś wzrokiem, co przed wiatrem.
Kuszą mnie cisy na ten wąski pasek. Dziś zaszłam do szkółki przejeżdźajac obok. Są całkiem fajne, zdrowe, około metrowe cisy w gruncie. Cena 25 i 35 zł chyba dobra.
Jeśli chodzi o tą kamienną opaskę wokół domu, to myślałam też o czymś w doniczkach, wstawionych w otoczaki. Czy lawenda tak będzie rosła? Słońce tam operuje caly dzień.
Moja codzienność - ogród Oli 20:05, 21 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ola jak tam jesień w donicach ?

nic nowego Gosiu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:41, 21 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
no normalnei babajaga

nie od dziś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:24, 21 wrz 2016

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ja bym kopała nawet jakby mi się nie chciało.

O jakim Ty długu mówisz Bardzo fajnie i relaksowo "malowało" mi się te obrazki dla Ciebie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:24, 21 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Gosia mi na drugie miskant gracimullus
Trzcinnika ma Aga z kwadratowego

tak ja mam Gracki a trzcinnika mam przy tarasie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:22, 21 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
A poroża mojego eM nie chcesz? Jakiś ostatnio rogaty się zrobił Hahah

biore w ciemnoo, podać adres
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:16, 21 wrz 2016

Do góry
kasia-bede kciuki mocno trzymała. pamiętasz że mam dług wobec ciebie więc kciuki zaciskam już
a to był taki żart bo Ola po poprstu nie ma zamiaru kopać róz dla mamy więc dlatego jej wymarzną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:55, 21 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hihi Kasiu znaczy że musisz nas trochę lepiej poznać aby ci jednak te róże nei wymarzły :

Hi... ;( Lepiej trzymaj kciuki, żeby mojej różance zima nie zaszkodziła. Mam na niej 70 krzewów. A jeszcze 4 pnące gdzie indziej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:57, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Nie mam Mam w domku letniskowym żyrandol z poroża, podobny do tego, tylko nie bielony, naturalny.
http://dobreprojekty-blog.blogspot.com/2013/08/bardzo-w-moim-stylu.html
ale nie dam, eM by mnie zabił. Pamiątka po przodkach.

hihih ładnie mu w bieli
zapędy męża oznaczają że jesteś na przegranej w tej kwestii
ale to faktycznei musi pasowac do całości a podejrzewam ze w domku letnikskowym do reszty ci pasuje Sauté
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 21 wrz 2016

Do góry
Tesiu najpierw to muszę znaleźć darczyńcę poroża
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 21 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)

dumam jeszcze

Nie wierzę Idę o zakład, że masz już wszystko przemyślane i poukładane, po Malkowemu
Pokażesz, jak zrobisz? Plisss.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 21 wrz 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Poroże mnie zaintrygowąło. Będziesz je malowac, czy w nature idziesz?[/

dumam jeszcze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:19, 21 wrz 2016

Do góry
pestka56 napisał(a)
O co chodzi z tym wymarzaniem róż Ja nie chcę żeby mi wymarły

Rykowisko mam na kozły . Przewodnik "naszego" stadka saren dorobił się w tym roku rywala.

hihi Kasiu znaczy że musisz nas trochę lepiej poznać aby ci jednak te róże nei wymarzły :
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:03, 21 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co z tym porożem, kto potrzebuje i na co? Bo ja mam taki gabinet osobliwości.

A rykowisko się zaczęło i w tym roku jest po naszej stronie góry. Coś pięknego!

wróciłam bo "gabinet osobliwości" to bardzo trafnie dobrane słowa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 21 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dawno mnie tu nie było, a tu takie piękności. Cudny ogród nowoczesny Twój i klimatyczny, z pazurem nowoczesności ogród Magnolii - dobrze, że tu zajrzałam Pozdrawiam ciepło

aguś no ciebie to moje oczy juz wieki nie widziały! ależ się cieszę co u was?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 21 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Gosia zaintrygowałaś mnie tym porożem...u mnie sporo sarniny po sąsiedzku,ale żywe egzemplarze

czyli masz skąd czerpnąć łapką?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 21 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co z tym porożem, kto potrzebuje i na co? Bo ja mam taki gabinet osobliwości.

A rykowisko się zaczęło i w tym roku jest po naszej stronie góry. Coś pięknego!

ja ja ja ja do mojego domku chcialam
Szarobiałego ogrodowe początki. 12:36, 21 wrz 2016

Do góry
Cześć Jolu
Nie doczytałam, czy ktoś odpowiedział na pytanie o liście szafirków, więc odpowiem - szafirki tak mają. Jesienią wyrastają im liście.

Wzdłuż podjazdu - moim zdaniem - świetnie wyglądałby szpaler traw. Trzcinnika ma Gusiarz, rewelacyjnie to wygląda. A ma pasek chyba węższy niż Ty.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2253-ogrod-do-kwadratu?page=576
I Malkul ma szpaler traw zdłuż podjazdu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1972

Opaska z wokół domu z otoczaków polnych bardzo mi się podoba, ale słusznie myslisz, że przydałoby się tam coś zimozielonego. Może lawendę? Jest zimozielona, wody nie potrzebuje wiele. Takie cudne poduchy lawendowe, jak u Malkul.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=570
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:17, 21 wrz 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

ciiiiiii róże mają zimą wymarznąć
no normalnei babajaga
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:17, 21 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja szukałam w ubiegłym roku.i nadal szukam.można kupić tylko ciągle coś mi nie pobdrodze
mam rodzinkę na mazurach i już dzwoniłam do wuja czy na strychu się coś nie wala, i niestety
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies