No właśnie u mnie też jeszcze śladu nie ma miłka, a sarenki fajne, tylko szkodę robią , chociaż w lesie jeszcze śnieg kawałami zalega, nie mogą znaleźć jedzenia?
no nieźle to podsumowaliście...kotka i kotki
ale od zrobienia tamtego zdjęcia juz dwukrotnie moja kotka pochwaliła się, tzn przyniosła pod drzwi, raz gryzonia a raz kreta ...
byłam zdziwiona, bo zwykle raczej leniwa była...
ostatnio mam tyle pracy w ogrodzie, ze nawet nie mam chęci robić fotek...
zrobiłam tylko takie ...trzmiele na ciemierniku
i te też brzydkie
i w ogóle nie wzdycham znowu do tych Twoich zdjęć - nic a nic
Przesadzanie 2 metrowego serba to już coś Czyli sezon roboczo-wiosenny rozpoczęty porządnie i solidnie
Kupiłam choinę kanadyjską Pendula - przyznaję w internecie bo w pobliżu nigdzie nie ma - teraz czekam co też takiego mi dojdzie....
Pozdrawiam Zbyszku wiosennie
W zeszłym roku, zaraz po kupieniu domu odwiedził nas znajomy Anglik, starszy pan.
Bardzo byłam dumna z naszego nowego miejsca i zapytałam Russela, czy mu sie podoba
ogrod, a on mi na to, z agielskim, stoickim spokojem i wyrazem twarzy: ogrod, to ty dopiero bedziesz miala ...
Bardzo mnie te slowa wtedy oburzyly )) Bo mi sie na tamta chwile wydawało, że to był ogród
Teraz wszystko wygląda o niebo lepiej ale czy powinnam nazywać to ogrodem?
Stan na dziś:
Śmieci wysprzątane, stare fundamenty wywiezione, teren w miarę równy ...
Tu "rośnie" pagórek pod łąkę kwietną.
Tu jeszcze do rozebrania stare ogrodzenie i sterta do spalenia.
A tu jedyna oaza zieloności u nas Dziś dzieci miały pierwszy piknik na dworze!
Ale rosną także zupełnie inne rzeczy, na przykład u mnie rośnie mini szklarnia Na skrzyni na warzywa. Szklarni baaaardzo daleko do profesjonalizmu, zbyt ładna też nie będzie, ale co tam Ja się cieszę, bo pomidorom które tam zamieszkają nie będzie padać na głowę
Wkrótce folia i będzie gotowe Nic większego by się nie zmieściło
Renatko ja teraz ciągnę popoludniówki i żal mi serce ściska,ale cuż,na to nie ma rady,ale w czwartek mam wolne,a w piątek idę na noc więc cieszę się bardzo z tego -ma być letnia pogoda ,zaszaleję Pozdrawiam słonecznie
Tą lewą tuję czy cyprysika usuń z tego miejsca, przesadź, bo ma nijaką formę, ani kolumna ani kula. W to miejsce posadź prawdziwą kulę formowaną i trawki i żurawki