Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

zbigniew_gazda 08:46, 03 maj 2013

Bogdziu przybiegłem się przywitać i pozdrawiam świątecznie. To chyba dobrze że pada deszczyk. Wiosennego nigdy za wiele i on bardzo przyspieszy wegetację. U mnie w nocy padało i to dosyć mocno. Rośliny odżyły od razu.
Bogdzia 08:55, 03 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu przybiegłem się przywitać i pozdrawiam świątecznie. To chyba dobrze że pada deszczyk. Wiosennego nigdy za wiele i on bardzo przyspieszy wegetację. U mnie w nocy padało i to dosyć mocno. Rośliny odżyły od razu.

Zbyszku witaj. Mnie deszczyk zawsze odpowiada bo rh go lubią ale teraz szczególnie mi pasuje bo mam przesadzone 8 rh i azalii dosyc starych . Przez długą zimę były przesadzone dośc późno więc w deszczu sa większe szanse na przyjęcie. Bez deszczu byłu 2 razy dziennie podlewane ale wiadomo ze deszcz lepszy.Trochę się boje żeby magnolie za bardzo od niego nie ucierpiały bo kwiaty za deszczem nie przepadają ale może jakos będzie bo deszcz nie jest gwałtowny. Pozdrówka.
danuta_szwajcer 09:02, 03 maj 2013

Piękny ten Twoj ogrod Bozenko w poczatkach rozkwitku a co dopiero bedzie jak rh zakwitna. Teraz ta zielen jest najpiekniejsza a jeszcze u Ciebie na tle tego lasu to cudnie to wygląda. Magnolia tez bardzo ładna. Jednak drzewa liściaste mają najwiekszu urok i z biegiem lat to żałuje, ze tyle igliwia u mnie.U juz dwa dni leje ale w oczach rosnie wszystko Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 09:05, 03 maj 2013

Przetacznik napisał(a)
Bogdziu, muszę opowiedzieć... spotkałam w parku ptaszka nieznanego mi i pomyślałam od razu o Tobie, że Ty wys wiedziała jaki to gatunek. Zrobiłam mu zdjęcie iz dumą zidentyfikowałam jako ziębę, myślę że tę ciekawość zawdzięczam w dużej mierze właśnie Tobie : ) Dziękuję

Bardzo mnie cieszy że zwracasz uwagę na ptaki i je rozpoznajesz. Ogromnie się cieszę.Myślę zprawia i Tobie przyjemnosc. Byłam u Ciebie. Mnóstwo pięknych zdjęc ale zięby nie było albo jestem gapa.
Bogdzia 09:09, 03 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Twoj ogrod Bozenko w poczatkach rozkwitku a co dopiero bedzie jak rh zakwitna. Teraz ta zielen jest najpiekniejsza a jeszcze u Ciebie na tle tego lasu to cudnie to wygląda. Magnolia tez bardzo ładna. Jednak drzewa liściaste mają najwiekszu urok i z biegiem lat to żałuje, ze tyle igliwia u mnie.U juz dwa dni leje ale w oczach rosnie wszystko Pozdrawiam serdecznie

Ja kupiłam działke przy lesie liściastym a marzył mi sie iglasty więc zaczełam oczywiście od sadzenia drzew iglastych. Dobrze ze sie szybko opamiętałam bo zasłoniłabym ten cudny las iglakową zielenia ktora zimą ma duże znaczenie ale przez pozostałe pory roku jednak liściaste rośliny dają zmiennośc wyglądu ogrodu, więc koniecznie trzba je miec. pozdrawiam Danusiu.
Bogdzia 09:11, 03 maj 2013

Lukas napisał(a)
Fajnie wygląda ten wczesny rh, zdradzisz jaka to odmiana?

Z moich rh najwcześniejszy jest JPM Elite ale nie wiem czy nie myślisz o rh którego zdjęcia sa u mnie ale on nie jest mój tylko Kasi.
Bogdzia 09:12, 03 maj 2013

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!

Miło Cię widziec. Pozdrówka.
Welka 10:20, 03 maj 2013

Zaglądam, śliczną magnolię widziałam i śliczne narcyzy/żonkile (nigdy nie moge zapamiętać, które to które) podziwiałam. Pozdrawiam
Bogdzia 10:24, 03 maj 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Zaglądam, śliczną magnolię widziałam i śliczne narcyzy/żonkile (nigdy nie moge zapamiętać, które to które) podziwiałam. Pozdrawiam

Tym się nie martw ze ich nie rozróżniasz bo w łacinie i tak mają wspólną nazwę narcisus.Pozdrawiam Ewelinko.

Bogdzia 10:27, 03 maj 2013

Pobiegałam w deszczu po ogrodzie i kilka zdjęc zrobiłam . Tulipany w większosci w pąkach więc nie fotografowałam .