Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 16:39, 11 maj 2022

Do góry
Dzień dobry,
Prosze o pomoc w ustaleniu szkodnika

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:56, 11 maj 2022

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ławeczka w miejscu tych płyt będzie się super prezentować. Wybrałaś już ją? Albo styl i kolor? Będziesz sama ją robiła czy zamawiasz gotową?

Dziękuję ławeczka już zamówiona, powinna niedługo do mnie dojechać. O taka

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:49, 11 maj 2022

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

maj??

kilka jeszcze czeka w kolejce

Zbyszku- jaka piękna kolekcja bzów
Uwielbiam bez, chyba to dzięki nim majowe powietrze po prostu pachnie - kwitną wszędzie dookoła - i oby ich było jak najwiecej. Ja nam u siebie 2 sztuki - niestety nie znam odmian, jak już w pełni zakwitną to wstawię zdjęcia- może ktoś rozpozna. Ostatnio koleżanka mnie namawia na zakup szczepionego bzu w odmianie Krasawica Moskwy - bez śliczny ( chyba jeden z Twoich podobny trochę) , może nazwa trochę niefortunna na te czasy, trzeba będzie my zmienić na inną..
Buk tez cudny, ma takie delikatne złote listki- nie pali go słońce ?

Ps. Oczywiście powinnam napisać : lilaki
Pzdr. S.
Wszystkiego po trochu 15:32, 11 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Te są z tych nowych, na drugi rok po posadzeniu nie wykopałam ich, na kilkanaście cebul zakwitł jeden, zaczęłąm zasilać i wykopałam, teraz mam ich sporo kwitnących

te liliokształtne ale słabo przyrastają, mam wrażenie że ciągle mam tyle samo

Te natomiast cudownie się mnożą, ale wykopuję zaczynają jako żółto-maślane, kończą prawie białe uwielbiam je na rabacie

Przecudne te tulipany- a te ostatnie - lody waniliowe - przeurocze
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:06, 11 maj 2022

Do góry
I taka niespodzianka na liliowcowej

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:06, 11 maj 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Ławeczka w miejscu tych płyt będzie się super prezentować. Wybrałaś już ją? Albo styl i kolor? Będziesz sama ją robiła czy zamawiasz gotową?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:05, 11 maj 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, pocieszę Cię, że u mnie połowa tulipanów dopiero zaczyna kwitnienie Też tak muszę czekać na swoje kwiatki, gdy u innych kwitną.
Piękną masz już kolekcję magnolii. Każda wyjątkowa

Przydałaby się jeszcze taka piekna jak twoja Genie
Spełnione marzenia 14:44, 11 maj 2022

Do góry
Chciałabym poprosić o pomoc w zrobieniu czegoś przy tym kamieniu. Nie mam pomysłu jak to zaaranżować. W tej chwili leżą pod nim kamyczki trochę jak dla mnie to wygląda jak grób… myślałam nad tym żeby posadzić tam Hakone Żeby wystawały z tyłu zza kamienia Ale nie wiem czy dobrze będzie mieszać ją z tym co tam już rośnie? Stracilam wenę. Pomóżcie

Ogród... 14:31, 11 maj 2022

Do góry
beamilusia napisał(a)
Mutant

Beata bardzo miły widok ogrodowy.

Taka ilość tych cesarskich koron robi wrażenie i tulipanów również.

U nas też sucho, jutro podobno ma padać.

Nie znoszę zapachu berberysów i bukszpanów

Ogród do odnowy 13:42, 11 maj 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

A co to takie zwisające na pniu ?
Zieleń, drewno i antracyt 13:40, 11 maj 2022

Do góry
Dziewczyny, normalnie nie mam siły o pogodzie pisać...upał lipcowy i brak perspektyw na deszcz przez najbliższy tydzień. Jak tak dalej pójdzie, to za tydzień dalie mi kwitnąć zaczną(o ile nie zwiędną) i chyba nie będzie mnie to cieszyć.
Planowałam dzisiaj dokończyć i pochwalić się na koniec, ale w takich temperaturach to ja strajkuję. Także nie wytrzymam do finału i chwalę się już teraz
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:30, 11 maj 2022

Do góry
Eskimo

Tulipany Flava

Kolejny rodek tuż tuż

Zaraz zalewamy wieniec

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 13:02, 11 maj 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Wykopałam dziś z piaskownicy krzewuszkę, która rosła pośrodku między tawułami, przesadziłam ją bliżej huśtawki. Denerwowała mnie od dłuższego czasu, bo wiatr tak ją wydmuchał, że rosła na jedną stronę, poza tym krótko kwitła. Poradzcie co mogłabym fajnego posadzić na jej miejsce?

Aniu, patrzę na to zdjęcie i nie wiem gdzie była krzewuszka.

Zakupy koniecznie pokaż.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:27, 11 maj 2022

Do góry
Upolowalam kinkiety, normalnie muszę się pochwalić tak mi się podobają
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:14, 11 maj 2022

Do góry
Pola napisał(a)
To zachód słońca nad jeziorem Sumin, było cudnie. Kawałek nowego miejsca, na razie rozwiązujemy dylematy gdzie co ma być, ale miejsce na warzywnik i szklarnie już jest uzgodniony.

Miejsce piękne Ten widok na jezioro zachwyca
Ogród Basi 12:00, 11 maj 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu co to za ładne drzewko masz ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:55, 11 maj 2022

Do góry

maj??

kilka jeszcze czeka w kolejce
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:45, 11 maj 2022

Do góry
gobasia napisał(a)

Z ogródka tyle...w domu teraz jestem na etapie pachnących świecowych bukiecików

Sama robisz takie cuda???
Blaski i cienie nowego życia 11:45, 11 maj 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dwie niespodzianki, które miały być kolumnowe....

Ula może jeszcze będą, muszą sobie puścić przewodnik co bukom potrafi zająć i dwa lata, młode pędy zawsze nawet u kolumnowych są miękkie wiszące dopiero potem wstają do pionu.
ale jak już przewodnik puszczą to potem ciągną w górę.
Ogrodowe wariacje 11:31, 11 maj 2022

Do góry
Kupiłam lawendę ładne sadzonki, małe ale rozkrzewione. Ciężko się połapać przy obecnych tulipanach to wrzucam fotkę z października. Kolory się nie zgrywają trochę bo już na niej wszystko rude, ale łatwiej mi pokazać o co chodzi

Lawenda powędruje koło seslerii jesiennej, zrobię takie fajne poletko limonkowo fioletowe, z tyłu w przyszłości będą kostki cisowe, na razie małe ciski. Wymagania podobne.

Pod grabem są jezówki Magnus i Pretty parasols.

Tu po lewej są same kulki, z tyłu rozplenica, ale zanim jest taka wielka przydałoby się mi coś w bieli właśnie na tle zielonej jeszcze rozplenicy. Ten kawałek jest super widoczny od frontu, teraz jak są białe tulipany to aż świecą, o taki efekt świecenia mi chodzi po tulipanach

Jeszcze wygrzebałam taką fotkę zeszłoroczną płyty tylko będą inne, a rośliny tak właśnie rosną, aż się prosi o lawendę przy seslerii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies