Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród z lustrem 18:39, 11 paź 2011

Do góry
Cała woda jaką wyleje system zostanie obliczona przez Witka, jak wróci. Ja już wróciłam a on pojechał bidula na bazę, bo ma jeszcze sporo obowiązków zwiazanych ze sprawnością naszego sprzętu na następny dzień.

Przemek ma rację co do rodzaju zraszaczy i ich wydatku na minutę, ale połączone w sekcję - rotacyjne oddzielnie, a statyczne oddzielnie wylewają tyle wody, ile mają zaplanowane do wylania.
Po prostu statyczne "chodzą" krócej bo są w stanie wylać w czasie minuty więcej wody na 1m2, a obrotowe chodzą dłużej po wylewają wodę stopniowo, jak się obracają, więc ten czas ich pracy powinien być dłuższy.

Firmy bez certyfikatu czy szkoleń, a montujące systemy na "chłopski rozum" o tym nie wiedzą i często łączą w jedną sekcję zarówno statyczne jak rotacyjne, za co powinno im się odbierać "prawo do wykonywania tego zawodu" hehe.

Nasz przydomowy ogródek 18:26, 11 paź 2011

Do góry
Odwiedzam Zbysiu
Ogród z lustrem 17:48, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Fajnie pracuje się z optymistami

U nas wszyscy to optymiści z natury. Nie ma trudności, których by się nie dało pokonać.

Najniewdzięczniejszą rolę ma Witek, bo ja wymyślam to wszystko, a on musi się "głowić" jak to technicznie wykonać. Ale Wicio akurat to podwójny optymista i "pomysłowy Dobromir".

Jednak ogólny wynik jest taki

Danusiu, Ty i Witek tworzycie wspaniały, wzajemnie inspirujący się 'tandem'.Wznosicie się na wyżyny!
Jestem pełna podziwu dla całej Waszej ekipy.
A tak żartem, nielekko ma Wituś z Tobą)) Pozdrówka!
Robi na trzystu metrach ;) 17:18, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Zobaczcie Kochani, jak ślicznie drewno jest poukładane.
Haniu, troszkę się nie zgodzę, jakość prac Robi, jest doskonała i bardzo dba o estetykę całości. Ten lekki, przezroczysty daszek prawie jest niewidoczny.
Ja bym się nie czepała

U moich sąsiadów to dopiero są przybudówki, niektore obite kartonami.

Jeszcze zapytam jaką opcję ustawiasz w aparacie, że masz taką panoramę Bardzo mi sie to spodobało.
Pewnie mam taką a nawet nie wiem.

to się nazywa rybie oko - Fish-eye interesowałem się tym efektem
kiedyś ale na wynalezieniu nazwy się skończyło. Jak to robisz Robi?
Nietypowo :D Balkon... 16:11, 11 paź 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Bea gdyby Danusia widziała jak ja to robiłam i czym to by padła trupem bladym

A czym, czym???

..no dobra napiszę.... nożyczkami do ........... drobiu (jedyne ostre w domu

P.S Anka skąd wiedziałaś??!!!!!

No jak to skąd.....
Ogród Bogusława 15:32, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Szczepione okazy rarytasów są u Romka. Byłam z nim w Anglii, pewnie ta oferta by Cię zainteresowała.

Dzięki Danusiu jak czs pozwoli podjadę do p Romana z Łodzi to nie tak daleko.
Ogród Dominiki 14:03, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Szybciej będą narastały wszerz, jak już je przytniesz Tylko na wiosnę, bo już za późno.

Danusiu, czy masz jakiś sprawdzony sposób na równe przycięcie bardzo długiego żywopłotu? Wspomniałaś o patyczku: stawiamy patyk pionowo przy każdym drzewku i tniemy równo z końcem?
Wiem, że niektórzy stosują sznurek rozpięty między patykami. Ale dałaś mi zadanie na wiosnę
Ogród Dominiki 13:54, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Czy dobrze widzę że też w tym roku miałaś problem z askochytozą? Wyłysiały nieco, czy tylko tak wygląda?

Aż poszłam pooglądać te stożki. To ich pierwszy sezon w gruncie. Na moje oko nic im nie jest. Kolor mają trochę bardziej żółty, ale żadnych plam, skręceń listków. Będę je obserwować. W ubiegłym tygodniu traktowane były środkiem na choroby grzybowe. Hmm... muszę poczytać o tej chorobie.
Ogród Dominiki 13:47, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Szybciej będą narastały wszerz, jak już je przytniesz Tylko na wiosnę, bo już za późno.

Dziękuję za radę. Tak zrobię. Przytnę je na wiosnę, podnawożę.
Ogród Bogusława 13:43, 11 paź 2011

Do góry
Szczepione okazy rarytasów są u Romka. Byłam z nim w Anglii, pewnie ta oferta by Cię zainteresowała.

Ogród Bogusława 13:40, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Brzoza mocno ograniczona, ale nie jest okaleczona, jak nieraz to potrafią niektórzy zrobić.
Będzie piękna za kilka lat
podcinając miałem wątpliwości ale mam nadzieje pokazać Ci ją na żywo pozdrawki
Ogród Dominiki 13:39, 11 paź 2011

Do góry
Ogród Bogusława 13:37, 11 paź 2011

Do góry
Brzoza mocno ograniczona, ale nie jest okaleczona, jak nieraz to potrafią niektórzy zrobić.
Będzie piękna za kilka lat
Ogród Dominiki 13:29, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

No i tutaj moje wprawne oko wychwyciło nierówne tuje. Trzeba je wyrównać cięciem z "patyczkiem" czyli wysokim bambusem na równą wysokość. O, w Twoim doskonałym ogrodzie się do czegoś przydałam

Tuje nie były jeszcze przycinane Chcę, żeby jeszcze trochę poszły w górę, bo dopiero w tym roku zaczęły stykać się bokami.
Ogród z lustrem 13:28, 11 paź 2011

Do góry
Teraz lecę doglądnąć ogrodu i porobić zdjęcia
Ogród z lustrem 13:24, 11 paź 2011

Do góry
Mam jeszcze inną w zanadrzu, ultrasupernowoczesny, czarny dom, kostka - jak bunkier i supernowoczesny ogród

Ogród Dominiki 13:19, 11 paź 2011

Do góry
Domi napisał(a)

No i tutaj moje wprawne oko wychwyciło nierówne tuje. Trzeba je wyrównać cięciem z "patyczkiem" czyli wysokim bambusem na równą wysokość. O, w Twoim doskonałym ogrodzie się do czegoś przydałam
Ogród Dominiki 13:17, 11 paź 2011

Do góry
Czy dobrze widzę że też w tym roku miałaś problem z askochytozą? Stożki wyłysiały nieco, czy tylko tak wygląda?
Ogród z lustrem 13:01, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Marzę aby kiedyś móc się przechadzać gołymi stopami po takim dywanie.......ech......................
Ogród Dominiki 12:55, 11 paź 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Szukając inpiracji i porad dot. pielęgnacji bukszpanu trafiłam na stronę Gardenarium i odkryłam kradzież zdjęć przedstawiających ogród bukszpanowy. Napisałam do Danusi, a Danusia zaprosiła mnie na powstający wkrótce portal ogrodniczy. Ogrodowisko powstało, a ja kibicowałam wszystkim z boku.

Pod wpływem Ogrodowiska "dorobiłam się" obwódki bukszpanowej przed kuleczkami (będę przycinać dopiero na wiosnę) oraz stożków z bukszpanu, które pokażę na kolejnych fotkach. Zmieniłam również nasadzenia z barwinka na tojeść rozesłaną.

Dziękuję Domi za powiadomienie mnie wtedy o kradzieży moich zdjęć To się zdarza cały czas, dlatego mamy już znaki wodne na obu stronach ( a tak dla informacji, na stronie Gardenarium mamy już całkiem nowe zdjęcia, moim zdaniem dużo lepsze )

Nie mogę doczekać się stożków.
Chciałabym pochwalić także Twoje cudowne zdjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies