Hakone (przed runianką) w oczekiwaniu na sadzenie.. Czekamy aż ciemierniki przekwitną i wtedy bedzie podmianka pod magnolią
No i niech Wam będzie pokaże grabiszcza. Rabat jeszcze nie skończona - krokusy nie wycięte, żwirek nie wysypany , graby bez liści , bukszpany krzywe, potnę w czerwcu dopiero ... ale wole niz poprzednie. M narzeka że te chude patyki będą nam włączać lampe nad garażem w czasie wiatru... I wczoraj nie rozumiał po co ja poprzednie wykopałam... tak jak rok temu dziwił się dlaczego jedną kostrzewę siną wymieniam na drugą..
Wczesne tulipany królują, w oczekiwaniu na kolejne czadu dają Exotic. Sesleria heufleriana nawet już po 2 cięciu ruszyła (po prawej) a na wprost jesienna
Grabiszcza cieszą oczy
i ostatnie spojrzenia na pomarańczowe drewno!! Szara farba zamówiona, ostatnie jego dni. Prze 6 lat cierpiałam patrząc na ten kolor, który miał być jasną sosną...
Miąłam wczoraj Was odwiedzić, poszłam prasować i potem padałam na nos, zagasnęłam wcześnie. To mi się rzadko zdarza. Ale może i dobrze, bo znów mam szlaony tydzień zawodowo
Kilka fotek zatem z dzisiaj w nagrodę. Kolnejne foty dopiero w weekend a tu się codziennie coś dzieje
Magnolia gubi płatki...
Graby ruszają, oj lubię ten moment u nich
Ja kilka dni temu przesadzałam, wiec działaj. Teraz chyba najlepszy moment, bo ryzyka przymrozków nie zapowiadają a moja perovskia dopiero się budzi. Moje krzewy ciachnęłam w tym roku, oj ciachnęłam, ostro!!!
W ogóle jakiś mnie radyklaizm w tym roku ogarnął z cięciem
Kupuj jaskry, nawet sie nie zastanwiaj. Na zywo sa pięć razy ładniejsze. Az kują w oczy swoimi różyczkami kwiatów, po prostu cudo i wcale nie przekwitają, trzymaja bardzo długo kwiaty, nieważne czy w deszczu czy palącym słońcu!
Jesli znajdę białe to będą w szarych donicach
Ja sie o parapety nie pytałam bo nie mam. Sorki mam szt jeden, ktory jest blatem kuchennym
Dom sie odmieni i to bardzo, ale marzy mi sie stale przemalowanie tynku na jasniejszy. Ale to nie teraz, wszedzie plac budowy , na moim szarym kurzu nie widac...
Pergola stalowa poza moim zasięgiem finansowym ... 32-58 tys!!!!! To ja juz wole wczasy w egzotycznych miejscahc z cała rodzina dw lata pod rząd.... Jak sie uporam z elewacja wróce do tematu pergoli drewnianej. Licze namówić fachowców do wmurowania mi bloczków betonowych