Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Postawić trawkę nad i... 16:51, 28 lut 2013

Do góry
... życzę dużo słoneczka i cieplutkiej wiosny wszystkim odwiedzającym...

Postawić trawkę nad i... 16:50, 28 lut 2013

Do góry
...pączki magnolii i tulipanowca...

...i sprzęt który już nie będzie potrzebny....!!!!! można schować....

Postawić trawkę nad i... 16:47, 28 lut 2013

Do góry
...koleżanki i koledzy tego żółtego z góry...
Postawić trawkę nad i... 16:46, 28 lut 2013

Do góry
...zrobiłam krótki obchód po "włościach" z mim spragnionym słońca i spacerów futrem...
...i mam takie widoki.....na wiosnę...
...jutro będzie w pełni....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:29, 28 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Padłem ze śmiechu . Genialne!!!!

Też mi sie wierszyk podoba
Ogród Wandzi 16:23, 28 lut 2013

Do góry
Wiosna poczyna sobie coraz śmielej. Zdjęcie z mojej rabaty
Marzy mi się Siedlisko.... 16:13, 28 lut 2013

Do góry
Dziś od rana pięknie świeci słońce i jest aż 6,5st, ptaki śpiewają, normalnie czuje się wiosnę. Tak szybciutko przycięłam jabłonki, no i nie wytrzymałam i poszłam szukać wiosny.

Drzewko bonsai gubi liście 16:12, 28 lut 2013

Do góry

Witam .6 tyg.temu kupiłam drzewko bonsai w Castoramie traciło liście ,ale pewnie dlatego że stało tam około rok.Pan mi je przecenił no i byłam szczęśliwa.Po przyniesieniu do domu traciło liście i miało taki nalot na ziemi wyglądający jak pleśń.Nie podlewałam go przez jakieś 3 tyg.W ziemie wsadziłam patyczek i kontrolowałam wilgotność gleby.Drzewko jest dobrze oświetlone stoi przy drzwiach balkonowych.Nalot z ziemi zniknął ale liście dalej opadają.chodz drzewko wypuściło mnóstwo nowych liści.Ale zauważyłam ze i one opadają-może nie wszystkie ale się zdarza.I od spodu na liściach jest taki biały nalot.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:56, 28 lut 2013

Do góry
No jedziemy, jedziemy, nareszczie

Moja sałata wygląda, jak twoja, ale aksamitki jeszcze nie wykiełkowały Moze im za zimno...?
Nie stoja na parapecie, tylko na dole, przy oknie balkonowym.

Renata, ja tez musze cos zrobic z trawnikiem, bo to jest jedna wielka masakra, nie trawnik
Na pewno musze go na wiosne wyczesać i napowietrzyć.
Myslicie, ze ręczny wertykulator sie sprawdzi? Ja nie mam duzo trawnika (przynajmniej tak mi sie wydaje, kiedy patrze na inne ogrody

Karola, a wy dokupiliscie juz ten kawałek ziemi, o którym pisałaś w ub. roku?
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 15:49, 28 lut 2013

Do góry
Czy umielibyście mi doradzić jak przyciąć moje drzewa owocowe? Czy mogę zrobić to teraz? Wiem, że tnie się w zależności od rodzaju korony, boję sie za to zabraż żeby nie wyciąć za dużo.
czereśnia a poniżej Jabłoń Kosztela

Ogród w skali mikro :) 15:42, 28 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

ależ dziś odkryłam znalezisko .... po drodze do pracy znalazłam pole na którym leży sterta.. obornika .. teraz robię plan , jak troszku Sąsiadowi zaiwanić... obawiam się,ze zapach i tak mnie zdradzi

a Wy macie doświadczenie z obornikiem ? ... trzeba go z glebą przekopać, czy jak ??

a gaz-maskę ktosik ma , pożyczyć ... chyba ,że do obornika jest w komplecie , jako wyposażenie dodatkowe

Dinozaury tam u ciebie???
Miejska ogrodniczka :) 15:40, 28 lut 2013

Do góry
No właśnie tylko to wykopywanie mnie powstrzymało, bo ja nienawidzę tego robić. Ale mi sie sentymentalnie przy tych cebulkach zrobiło, bo mi się Dziadziuś przypomniał. Uwielbiał gladiole i zawsze miał ich całe łany... Kochany
Ja uwielbiam byliny, bo zawsze mi duzo radosci sprawia, jak kiełkują wiosną. Wprawdzie nigdy nie wiadomo, co przezyło, ale... Dobrze jest. Teraz sie cieszę, że tych cebul nie kupiłam
Juz mi sie mniej więcej wizja zmian w ogrodzie ukształtowała - ciągle coś zmieniam, ale juz mniej więcej wiem, co i jak.
Kiedy kupimy skrzynie, to stwierdziłam, że z nimi po ogrodzie będe latać i ustawie tam, gdzie najbardziej bedą pasować.
Po skrzynie pojade chyba jednak moim autkiem - po złożeniu siedzeń powinny sie zmieścić z bagażnika, przez fotel pasażera, na skos...

Juz niedługo
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:37, 28 lut 2013

Do góry

Moja hortensja dla Ciebie Haniu !!!
Postawić trawkę nad i... 15:27, 28 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
... i....

a to się trafiło inni latami czekają , przy poprzednim zdjęciu myślałem że "kwitnący tulipanek" to żart z M ...
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:15, 28 lut 2013

Do góry
Gosia zobacz tam z jaką ceną chodzi sosna Joppi -wydarłem za pół ceny(bo tyle tylko miałem przy sobie po pozostałych zakupach) dlatego nie brałem już wydmowej

Karolina ale oczywiście są już zamówione

Irena i teraz zaczynam się znowu zastanawiać nad tym buczkiem tylko że mam już trzy buczki

przygrzało roztopiło i wyszło (a u innych już dawno)

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:04, 28 lut 2013

Do góry
Zeszłoroczne róże... może już wspomnienie, ale fajnie przetrwały do wiosny

I tak sobie chodziłam i cykałam foteczki... a teraz wracam do ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:02, 28 lut 2013

Do góry
Tak Irenko.. tego słonka nam bardzo już brakowało...
A to wypatrzony bratek miniaturek..

A to pąki w przylaszczkach od Bogdzi

A to oczar co jeszcze nie oczarowuję, ale będzie.... do finkowego mu daleko..... ale obiecał się postarać..

Ogródek Hanusi po zimie 15:00, 28 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam wiosennie
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:59, 28 lut 2013

Do góry
Z cyklu ptaki... dzwoniec dał sobie robić fotki... i to wcale nie przez szybę.. tylko z odległości ok 3 metrów... mało tego obserwowałam jak sprytnie obiera słonecznik z łusek w dziobie.. wiec poszłam po aparat wróciłam, a on miał mnie w nosie.. dziobał dalej..

Za to wrona czy inne coś wronopodobne... mnie rozbawiło..słyszę drze się to kra, kra, kra i stukot jak by dzięcioł walił... lecę za głosem..patrzę..a tu wrona stuka dziobem w płytkę CD (na czereśni sąsiada)... i się denerwuje. Ale gdybym była megalomanem, te bym się zdenerwowała, że zepsuta i grać nie chce

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:55, 28 lut 2013

Do góry
Kochani czytam wszystko, wszyściutko, ale z braku czasu odpowiada tylko na konkretne pytania, ale cieszę się, że zaglądacie

Dziś ładniej niż wczoraj.... aż się wierzyć nie che że długoterminowe zapowiadają powrót mrozów nawet do -11..
Pies szczęśliwy, że może pospać na trawce... już go w domu prawie nie widuję

Ale jak pańcia wyjdzie to już jest mega szczęśliwy...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies