Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 10:22, 22 lut 2013

Do góry
Lista obecności podpisana
Praca domowa odrobiona.. irys niebieski jest
Gdzieś na końcu świata... 10:19, 22 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

dziś zamówione dzisiaj kwitnące

hahah super ...dzięki Zbyniu
Nigdy nie mów nigdy 10:17, 22 lut 2013

Do góry
Witam Kasiu, jestem pierwsza na 200 stronek. Gratulacje składam i życzę Ci wielu ciekawych stronek, wielu miłych gości i oczywiście realizacji wszystkich planów ogrodowych, aby Ci kwitło i rosło pięknie.

Igiełkowy ogródeczek 10:12, 22 lut 2013

Do góry
Miłego dnia życzę Gosiu - pozdrawiam ciepło, cieplutko, bo dzisiaj pogoda u nas okropna - mróz, wiatr, śnieg (i to w lutym )

Mazury i mój kawałek ziemi 10:08, 22 lut 2013

Do góry
Pospacerowałam u Ciebie Ewo, ładnie, przestrzennie, jest co robić Pozdrawiam - będę odwiedzać. Na dzień dobry kwiatuszka zostawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 22 lut 2013

Do góry
Basiu - dzięki za nazwę Kupowałam od kobiety na ryneczku.. i nie było metki..a pani też wiedziała tylko, że to ciemiernik.

Aniu - Parocję kupiłam wiosną 2011, przez internet.. dokładnie to co w linku, tych większych wtedy nei było http://www.funkie.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=708&category_id=144&option=com_virtuemart&Itemid=85.
Ogólnie bardzo dobra szkółka. Tawułki tez tu kupowałam jak kogoś interesuje..bardzo duże sadzonki i inne rośliny też.. Zresztą jest zawsze wielkość sadzonki pokazana na foto i faktycznie takie dostawałam jak na zdjęciu.

Marzenko - chociaż fotki obejrzałaś, aja już i tego nie mam kiedy

Kasiu - słoneczko wysłałam w Waszą stronę, bo widzę, że depresja się szerzy..... i pada śnieg.. ale mi to nie przeszkadza i nie smuci ..

Miłego dnia
Trochę zeszłorocznych majowych kolorów

Blaski i cienie nowego życia 09:50, 22 lut 2013

Do góry
Gratki i kwiatki:
Ogrodowe zacisze 09:49, 22 lut 2013

Do góry
Witam serdecznie Piękne to Twoje zacisze!

Bardzo wysmakowane i zadbane

Blaski i cienie nowego życia 09:43, 22 lut 2013

Do góry
Spóźnione ale serdeczne gratulacje. Kolejnej setki życzę

ogrodoweimpresjejolki 09:33, 22 lut 2013

Do góry
Kolorystyka jak wczoraj, ale dziś irys

Nigdy nie mów nigdy 08:46, 22 lut 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I przeczytałam sobie : WIOSNA IDZIE !

Ja też przeczytałam Sobie i innym. Inni nie uwierzyli Ja.. mam nadzieję
Nigdy nie mów nigdy 08:38, 22 lut 2013

Do góry
I przeczytałam sobie : WIOSNA IDZIE !

Mój jesienny ogród 08:26, 22 lut 2013

Do góry
Witajcie
Dziś krótko, muszę się jeszcze spakować a dopiero zupę skończyłem, jutro z budowy zabieram się z Danem do Kelowna a rano w poniedziałek odbierze mnie i pojedziemy na budowę. Dziś znów widziałem dwa kojoty, jutro wiozę sprzęt na kolanach, może się uda. Pokażę zdjęcia z Kelowna które robiłem rano. Złapałem wtedy Irenkę na skype i rozmawiając czekałem aż się rozwidni. W aparacie mam czas letni i pokazuję godzinę później. Jutro przyjadę o 18, to tylko po sklepach po latam. Jak będę miał siłę to jutro się odezwę.

Mój kawałek raju II 08:25, 22 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Kindziu już koniec lutego marzec przeleci na przygotowaniach do świąt i potem już kwiecień, fajnie co nie?

O matko!!! Ale cudo!!!! Co to?
Rododendronowy ogród II. 08:21, 22 lut 2013

Do góry
Z rana fachowa dyskusja! To mobilizuje! Franczeska piękna, ale i innym nic nie brakuje jak zakwitną!
Szczególnie w takiej masie jaku Ciebie!
Miłego dnia!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:18, 22 lut 2013

Do góry
Ciemierniki wczorajsze:

I zamia jeszcze z Warszawy (mam ją już parę lat) - w nowej doniczce:
Gdzieś na końcu świata... 08:15, 22 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Zamówiłam troszke ...
różnorodne kwiatuszki ...
Mieczyk Priscilla
...
Liliowiec El Desperado
...

dziś zamówione dzisiaj kwitnące

Blaski i cienie nowego życia 07:47, 22 lut 2013

Do góry

Różyczka dla ciebie z mojej różanki.
Polskie Stowarzyszenie Naturalnych Wód Kąpielowych 07:46, 22 lut 2013

Do góry
Chciałabym poinformować o powstaniu Polskiego Stowarzyszenia Naturalnych Wód Kąpielowych, którego Gardenarium też jest członkiem.

Poniżej główne jego cele. Można się zwracać w celu konsultacji i pomocy w sprawach dotyczących stawów oczyszczanych naturalnie.

Stawy kąpielowe

Ekologiczną alternatywą konwencjonalnych basenów są kąpieliska ukształtowane w oparciu o wykorzystanie i zintensyfikowanie między innymi naturalnych procesów samooczyszczania się wód. O ile w konwencjonalnych basenach poprzez dodatek chloru likwiduje się życie organiczne i giną powodujące nieprzezroczystość wody glony (indykator stężenia związków biogennych), to w stawie kąpielowym dąży się do eliminacji biogenów wykorzystując konkurencje o związki odżywcze między glonami, a roślinami bagiennymi oraz zjawiska sorbcyjne w złożu filtra. Zamiast chemii i chloru stosuje się wydajne filtry roślinne (złoża bagienne) z dodatkiem specjalnie dobranych minerałów, w tym wymieniaczy jonowych i absorbentów. Innymi słowy to baseny kąpielowe uzdatniane w sposób biologiczny. Na świecie istnieje kilkaset kąpielisk publicznych oraz dziesiątki tysięcy prywatnych obiektów kąpielowych uzdatnianych naturalnymi metodami.

Projektanci oraz wykonawcy zrzeszeni są w krajowych stowarzyszeniach naturalnych wod kąpielowych (aktualnie 11 organizacji krajowych) które zrzeszone są w międzynarodowym stowarzyszeniu IOB. Również w Polsce zarejestrowane zostało stowarzyszenie majace na celu :

- promowanie naturalnych wód kąpielowych na terenie Polski,
- organizowanie spotkań, wymiana doświadczeń, wdrażanie nowych technologii,
- ustalanie standardów jakości, tworzenie znaku jakości i norm, monitorowanie wód
kąpielowych,
- badania naukowe, wydawnictwa naukowe, organizacja kongresów i warsztatów, współpraca
i dialog z rożnymi organizacjami na szczeblu krajowym i międzynarodowym,

Stowarzyszenie prowadząc swoją działalność nieodpłatnie i odpłatnie realizuje swoje cele po-przez:
1. organizowanie i finansowanie samodzielnie lub we współpracy z innymi podmiotami konfe¬rencji, szkoleń, wystaw, pokazów, konkursów oraz wyjazdów studialnych o profilu zgodnym z celami Stowarzyszenia.
2. prowadzenie działalności usługowej w zakresie konsultacjnym i szkoleniowym
3. pozyskiwanie środków finansowych na działania statutowe Stowarzyszenia.
4. działalność informacyjną, lobbystyczną, wydawniczą, uwzględniającą zagadnienia wiążące się ze statutowymi celami Stowarzyszenia; badania rynku
5. wspieranie rozwoju gospodarczego, obronę interesów małych i średnich przedsiębiorstw,
6. reprezentowanie interesów członków Stowarzyszenia wobec różnych władz i instytucji;
7. współpracę z samorządami lokalnymi oraz wspieranie inicjatyw obywatelskich w dziedzinach zgodnych z celami statutowymi Stowarzyszenia.

A to nasza realizacja, staw o pow.380 m2 ze strefą glebowo-korzeniową.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:07, 22 lut 2013

Do góry
Ania cudne to!!!

Agnieszko u nas jest przynajmniej 5 biedronek w Pabianicach, warto spróbować w innej! A ziemi nie widziałam, ale pewnie niedługo będzie? Nasiona już są - produkowane przez firmę Vilmorin, a po 69 i 99 groszy

pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies