Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:20, 24 mar 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Jeszcze dwie serwetki każda wykonana inną techniką.
najpierw koronka klockowa

a teraz koronka rumuńska - taki wiosenny motyw z narcyzami

Marek ile czasu robi się taką serwetkę?
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 20:18, 24 mar 2013

Do góry

Języczka pomarańczowa Bazylia Belamkanda
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:11, 24 mar 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Do sobotniej wystawy i jarmarku już niedaleko, ale na szczęście właśnie zrobiłem ostatnie pisanki.

No i znowu złapałem za pergamin.

No, że nasza "brzydsza" płeć taka zdolna? podziwiam
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:09, 24 mar 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Ok, no w końcu coś tam sfociłem, ale to nie wszystko. Interesują mnie różne techniki, więc i prace są wykonane w różnym stylu. Na początek haft z Asyżu (punto d'Asisi) - to krzyżyki ale na odwrót

dalej haft hardanger lub punto in ago

i na koniec szydełko

Na razie to tyle, ale będzie więcej za jakiś czas

Za rzadko tu zaglądam, Marek sam haftowałeś? pięknie
Ogród w skali mikro :) 20:08, 24 mar 2013

Do góry
Dziewczynki .. Poszukiwałam dziś w TK prezentów świątecznych i znów mnie nowa dostawa lampionów zauroczyła .. Kurczę , tylko ileż tego można mieć.. Achhh.. Fotki słabiutkie ale może cosik ujrzycie

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:06, 24 mar 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Dziś kolejne trzy pisaneczki i więcej już chyba nie będzie bo palce strasznie bolą od tego dziergania.

Marek obejrzałam wszystko ślicznie to wygląda ja tak nie potrafię a może czasu nie mam
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:05, 24 mar 2013

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:02, 24 mar 2013

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:01, 24 mar 2013

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:59, 24 mar 2013

Do góry
To może i ja pochwalę się moimi pracami

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:57, 24 mar 2013

Do góry
Pola napisał(a)
Udało się, w tylnym kole na środku rzeźba lub donica i otoczone to będzie bukszpanami.Pomiędzy kołami na przewężeniu dwa stożki cisowe literka C, literka B buki , w drugim kole jest naniesiona rabata, ale jeszcze się do niej nie przekonałam więc nie wiem czy będzie....

Witaj Polka,
jak zobaczyłam Twój ogród to się zrobiłam zazdrosna. Zawsze chciałam mieć długą, wąską działkę, a mam na odwrót. To wymarzona działka do robienia pokoików i zakamarków. Ja bym nie sadziła w mniejszym kole nic na środku. Tylko z boku np buka kolumnowego, albo wiśnię czerwoną i powtórzyła przy domku. Tak jakoś. Chyba bardziej skracałabym perspektywę. Może ścieżka z kamyków/ płytek/drewna w trawie, a nasadzenia oprócz żywopłotów w takie jęzory, łuki i fale o kontrastowych kolorach?
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:53, 24 mar 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witam wszystkich, trochę mnie nie było, ale za to ściany w całym domu wymalowane, a przy okazji wszystkie kąty wysprzątane, okna umyte, firanki wyprane i w takim świeżutkim domku można czekać na Święta

W ogrodzie śnieg, ale słonko ślicznie świeci. Ptaszki się tak się ożywiły że, zrobiły napad na karmnik i inne pojemniki z jedzeniem i ćwierkają wesoło jakby czuły, że wiosna choć spóźniona to jednak jest blisko

Na parapecie siewki kobei mają się chyba dobrze, nie mam żadnego doświadczenia, ale wyglądają zdrowo, zobaczymy czy się zbytnio nie wyciągną, ale mam nadzieję, że dziewczyny zerkną i podpowiedzą co dalej. Z sześciu nasionek wyrosło pięć, więc wynik dobry

Witaj ,wreszcie nadgonilam troszke zaleglosci u Ciebie i co widze? Piekna kobea Ja swoja dopiero dzisiaj posialam,mam nadzieje ze cos z tego bedzie bo tez sialam po raz pierwszy Cieplutko i wiosennie pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 19:48, 24 mar 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

wersja uboższa, bez otworu

Ale ładne jajka Kingi chwalę ją za te jajeczka pozdrawiam dziewczyny o pogodzie nie piszę, bo mam doła
Co z tym ogródeczkiem począć 19:47, 24 mar 2013

Do góry
Takie listki miały zaraz jak je przyniosłam ,teraz to uschło
No i te muszki ?może to jest przyczyna ,a może coś z ziemia nie tak ?

A doniczki za wysokie nie są jakieś 70 cm te wyższe i z 50 ta niższa .
Ogród Magdalenka 19:46, 24 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Zaglądam i podziwiam zakupy Madziu, ciepełka w tę mroźną niedzielę życzę

Dziękuję Kochana ciepełko dzisiaj bardzo potrzebne ... przez cały dzień palimy w komiku
Ogród do kwadratu 19:44, 24 mar 2013

Do góry
Vito - miejmy nadzieję, że wkrótce skończy się ta wstrętna zima. Zadomowiła się na dobre i jak nachalny gość, co za długo w domu biesiaduje nie ma zamiaru odejść. Trzeba jej zupę przesolić czy jak...

Nie tak dawno temu sadziłam cebule amarylisów. Miałam trzy. Dwa mają pąki a trzeci puścił niestety tylko liście. Pierwszy z pąkami niedługo zakwitnie - może na Wielkanoc . A drugi chwilę później, bo dopiero wystartował

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:44, 24 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Dałam moim hortensją ukorzeniacza i wsadziłam do donicy. Może zechcą ze mną zostać

Aguś - jak one ładnie wyglądają - miodzio
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:34, 24 mar 2013

Do góry
Elizo, Gabrysiu, witam. Dzisiaj pierwszy raz od miesiąca za oknem plusowo i nawet słoneczko było. Ale bezchmurnie zaszło ,to mróz w nocy murowany.
Idę z psem obadać sytuację na zewnątrz.

Tak mi wzeszła cleome

PO ścięciu zimującej pelargonii, na starej zawiązało się jeszcze mnóstwo nowych odgałęzień.

A tegoroczna sadzonka już kwitnie

I zamiast palemki życzenia miłego tygodnia

Czym wyłożyć taras i balkon? 19:28, 24 mar 2013

Do góry
Netka napisał(a)
A my mieliśmy robić taras drewniany, a ostatecznie stanęło na kostce betonowej. Na dzień dzisiejszy ( po pół roku użytkowania ) jestem z niego bardzo zadowolona, ale czas pokaże

Super ta kostka wygląda , ciekawa jestem gdzie można taką kupić ..
Pierwszy raz coś takiego widzę fajne..
Moja działka. 19:24, 24 mar 2013

Do góry
Przychodzę na pocieszenie smutku z palmowym pozdrowieniem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies