Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 21:51, 18 lut 2013

Do góry
dziękuję za odwiedziny a Bogusi i Basi dodatkowo za piękne kolorki

bo u mnie nadal tylko śnieg...i ani śladu wiosny...

dobrze, że w tym roku sarny nie zniszczyły mi wszystkich bluszczy i trzmielin...

Mój kawałek raju II 21:48, 18 lut 2013

Do góry
Z moimi też nie za bardzo do usług, cieszę się, że mogłam pokazać, ty mi ptaszki pokazujesz
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 21:47, 18 lut 2013

Do góry
Bardzo lubię odmiany o rysunku na płatkach korony ('Phil Edinger', 'Berlin Tiger', Tiger Brother')

Angielski ogród - chciałabym... 21:45, 18 lut 2013

Do góry
Dziękuję z góry za odwiedziny.

Dzisiaj kwestia ogrodzenia. Zawsze marzyło mi się ogrodzenie pełne, najlepiej mur ale warunki zabudowy wykluczają ten wariant. No cóż, wszyscy sąsiedzi zaglądają sobie w okna i dopóki roślinność nie da nam trochę intymności zapewne tak będzie. Z przodu więc wymyśliłam że zrobię z pomocą zaprzyjaźnionej "ekipy" w postaci mojego przyjaciela płot drewniany
Wielkość desek idealnie pasuje do naszego układu więc padło na taki. Jak wystarczy funduszy to furtkę chcę dodatkowo wymurować aby wyglądała mniej więcej tak
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:42, 18 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zajechałam dzisiaj do Biedrony po tulipany a wyszłam z sukulentami... Sprawdzałam trzy razy czy nie są sztuczne... tak się błyszczą jakby ktoś lakierem na wysoki połysk je pomalował ...

Dobrze , że na zakupy z Tobą nie jeżdżę przyganiał kocioł ..... ostatnio gdzie nie wejdę, obładowana wychodzę buziam Marzenko
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 21:38, 18 lut 2013

Do góry
Kosaciec żółty Iris pseudacorus
Na terenie naszego kraju jest pospolitym gatunkiem. Zasiedla bagniska, brzegi rzek, stawów, rowów, podmokłe łąki.
Kłącze jest grube, rozgałęzione, czołgające się po podłożu. Liście szablaste, równowąskie, wyrastające do około jednego metra. Pierwsze żółte kwiaty pojawiają się w maju, ostatnie końcem czerwca.
Kosaciec żółty idealnie nadaje się do uprawy w stawach, sadzawkach i oczkach wodnych. Roślina trzyma się w kępach, wyróżnia się w kompozycjach roślinnych, nie jest nadmiernie ekspansywna. Ma duże zapotrzebowanie na składniki odżywcze, w związku z tym jest świetnym filtratorem wody w oczkach wodnych. W wielu zbiornikach sadzona jest bezpośrednio w żwirku, aby lepiej wykorzystać chłonność jej gęstych korzeni.
Na świecie powstało wiele bardzo atrakcyjnych odmian. Największą krajową kolekcję podziwiać można w Arboretum Bolestraszyce.

Kosaciec żółty i jego odmiana 'Alba'. Na przodzie o niebieskich kwiatach kosaciec syberyjski.
Rododendronowy ogród II. 21:37, 18 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
A jakie cudne są w zestawieniu z bodziszkami!

A nie przyfruń ty Motylku do mnie to dopiero ci przyelfię skrzydełkiem )))))))))
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:36, 18 lut 2013

Do góry
Zajechałam dzisiaj do Biedrony po tulipany a wyszłam z sukulentami... Sprawdzałam trzy razy czy nie są sztuczne... tak się błyszczą jakby ktoś lakierem na wysoki połysk je pomalował ...
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:34, 18 lut 2013

Do góry
vita napisał(a)

Znalazłam w niej opisy warzyw, o których od dawna szukałam informacji, na przykład o koprze morskim, głąbigroszku, kolokazji. No i nasiona groszku w fioletowych łupinach udało mi się dopaść.
Jak bieli się modraka morskiego, same fascynujące informacje. I pachną farbą drukarską!

Vivo, czy mnie oczy mylą, czy dobrze widzę, że i przepisy kulinarne w niej znajdziesz?
W Gąszczu u Tess 21:32, 18 lut 2013

Do góry
Teresko wpadnij do mnie proszę

OOOOO!! dwusetka zadzwoniła Tobie! Gratulacje!

W cieniu - zacieniona 21:32, 18 lut 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witam serdecznie!
Przychodzę z rewizytą. masz piękny ogród. Zazdroszczę sąsiedztwa tego pięknego jeziora...
Pozdrawiam.
...miło Cię gościć....
Mój kawałek raju II 21:28, 18 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Zaglądaj Bogdziu, będę wstawiała wiosnę

Oczy nie pozwalają mi już dłużej siedziec , będę kończyc.Dzięki za cudne kwiaty.
Testowe dodawanie zdjęć 21:28, 18 lut 2013
Do góry
Test

Mój kawałek raju II 21:27, 18 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
O to już porządne inwestycje, ja mam w warmińskim za mały ogródek, ma od płotu do płotu 5, 5 m zdjęcie z października tamtego roku bardzo wąski

To bedziesz miała problem bo lubisz miec wiele roslin . Tak mysle jakby tą ścieżke poprowadzic tak by tworzyły się kwadraty o róznym charakterze roślinnosci. Jak myslisz , czy wolisz tak jak teraz że wszystko od razu widac?
Mój kawałek raju II 21:25, 18 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Oj pięknie, wiosennie u Ciebie i lepiej nie patrzeć za okno. Pozdrawiam.

Zaglądaj Bogdziu, będę wstawiała wiosnę

Mój kawałek raju II 21:14, 18 lut 2013

Do góry
O to już porządne inwestycje, ja mam w warmińskim za mały ogródek, ma od płotu do płotu 5, 5 m zdjęcie z października tamtego roku bardzo wąski

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:13, 18 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Co patrzę na niego to mi się przypomina twoja bajka... i naprawdę to wygląda jakby się uczył od innych ptaków.... mam kupę fotek jak zlatuje bo nie może się utrzymać...
A tu s[prawda jak daleko może zejść po gałązce by się nie ugięła, a by sięgnąć do karmnika... ubaw miałam dziś na całego patrząc na te wszystkie zabiegi.

A za siatką chadzał sobie bażant...

Moim zdaniem one sie uczą od innych ptaków jak ludzie. Najpierw obserwują , potem próbują i znów obserwuja jak się nie uda aż do skutku. Nie tylko my się uczymy.Daj do bajek .
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:11, 18 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Mam tulipanowca tego pstrolistnego.... i dobre słowo nie pomaga.. nie kwitnie.... ale w końcu musi
Jest już wysoki.. ten po lewej, a po prawej katalpa (foto z dachu )

Ma takie liście

czyli on ma taki bardziej kolumnowy pokrój?
Kondziowy Ogród :) 21:07, 18 lut 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Trzeci

[/quot

Piękny bukiet w kolorze green.
Twoja Vena twórcza natchnęła Cię na piękne kompozycje w nagrodę :- po stracie kotków.
Zdolniacha to jesteś, mam na myśli krzesła i to w stylowych wzorach, a praca najlepsza na smutki.
Dojrzałam jeszcze u Ciebie na kanapie kotka rudzielca, mam podobnego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies