super co? ale tu nie ma wcześniejszych 2 zdjęć i wpisów
tereny klawe pracy orany,ale człowiek będzie jak mały himen hihi pewnie będę dużo pytać prosić o poradę
bo nigdy nie miałam do czynienia z ogródkiem |(
P|)
Hej Zuza jakie cudowne leki sobie zaaplikowałaś byłam wczoraj w obi ale kupiłam tylko nasionka kobei, białego ubiorka i dzwonków irlandzkich, jak widzisz tylko te o przedłużonym działaniu a dla oczu na teraz nic nie wybrałam
Sorki, ale nie dam rady zaliczyc cofki Za to wiem, ze bedzie wieeeelkie spotkanie na Gardenii.
Bawcie sie dobrze, tymczasem zotawiam palucha i kwiatucha
Martuś!
Nie jestem profesjonalistką. Jestem czystej krwi amatorką, która nie potrafi nic zaprojektowć. Jadę do szkółki z roślinami, coś kupuję, a potem biegam po ogrodzie i zastanawiam się, gdzie to wsadzić. Działam impulsywnie i intuicyjnie, często pod wpływem chwili. Za jakiś czas przesadzam rośliny, bo okazuje się, że są za wysokie, albo zbyt ekspansywne. Ale to nie mienia faktu, że sprawia mi to ogromną przyjemność.
Otoz to, ja juz pisalam u siebie, ze ta zima mi sie podoba i mimo, ze tez tesknie za wiosna to na tegoroczny snieg i w ogole aure nie powiem zlego slowa
A teraz chciałam pokazać kawałeczek oczka. Nie jest zbyt duże. Mieści zaledwie 6 tys. litrów wody. Przy zakładaniu popełnilismy kilka błędów, które wciąż się za nami ciągną, ale cóż. Tak bardzo chciałam mieć oczko i najlepiej szybko, że w tym pospiechu pewne zasady gdzieś umknęły.
No, ale cóż. Jest, jak jest.
Miło mi ze Ci się podoba. Wiosna juz niedługo będzie . Po tamtym roku w którym u mnie wogóle nie było śniegu i było długo wyjątkowo ciepło a potem mróz bardzo pomroził rosliny , w tym roku nie marzę o wczesnej wiosnie bo na ogół jest niebezpieczna dla roślin. Niech się zima skończy w normalnym czasie i będzie piękna wiosna bez przykrych niespodzianek . Tamten rok był najgorszy jaki przezyłam i w tym ani myslę narzekac na śnieg w lutym.Luty juz sie kończy więc od wiosny dziela nas naprawde już tylko dni.Pozdrawiam serdecznie.
Alinko, jak nazywa się ta roślinka w ciemniejszym zielonym kolorze (ta po bokach)?
Dostałam od sąsiadki jesienią, chucham i dmucham żeby urosła do wiosny, właśnie do kompozycji donicowych myślę ją wykorzystać. Podobno nie kwitnie.
I jeszcze jedno pytanie, z rodzaju tych spóźnionych, bo hosty już zamówiłam
Kilka z tych, co zamówiłam, jest w doniczkach p9. To małe doniczki są...
Czy taka hosta będzie miała jeden kiełek, czy więcej?