Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 12:25, 12 kwi 2013

Czy Ziemia czarna - humus za 40zł/kubik to dobra cena?

rere79 23:18, 12 kwi 2013

Malkul, witam się pięknie u Ciebie. Pierwszy post na tym forum. Fajnie zaczynać od początku ,
ale do rzeczy....

W końcu uchyliłaś rąbka tajemnicy i pokazałaś plan kawalątka ogrodu. Oczywiście, że czuję niedosyt
Kibicuję i czekam na więcej!!!
Madzenka 09:51, 13 kwi 2013

malkul napisał(a)
Aga- już wcześniej ją pytałam i zaglądałam ale same drożyzny.

Madzia – nie gram więc i nie wygram.

Magnolio – dzięki kochana
znam tę stronkę i te zestawy ale mi się nie widzą one.

Temat już zresztą nieaktualny bo wczoraj już zamówiliśmy ten komplet. http://www.leroymerlin.pl/relaks-w-ogrodzie/meble-ogrodowe/zestawy-mebli-ogrodowych/zestaw-mebli-ogrodowych-monaco-allibert,p148382,l209.html

Za tę kasę naprawdę wygląda ok. A reszta się okaże.

Dziś pikuję. Właśnie się zabieram do pracy.

Value for money super będzie się Wam na nich wypoczywało, a jak się znudzą nie będziesz cierpieć aby się ich pozbyć

malkul 21:33, 14 kwi 2013

My też padamy na pyski nie dam rady wkleić fotek, ale postawiliśmy wszystkie warzywniki prawie na gotowo są.
Enya73 21:35, 14 kwi 2013

Brawo, czekamy na fotki, jak dojdziesz do siebie.
stychaz 21:48, 14 kwi 2013

To tempo rzeczywiście macie niezłe
Magda70 22:00, 14 kwi 2013

Ulala...my tylko 2 postawiliśmy....jeszcze 3 szt...
malkul 22:06, 14 kwi 2013

O tak muszą przyznać, że poszło nieźle.
W sobotę moje małe dzidzi smacznie spało a ja pobiegłam i w deszczu przesadzałm wszytsko z mojego kątka roslinnego (przedszkola) pod ogrodzenie, poszły tam irysy, hosty , bukszpany i ciski malusie.
Około 14 zwiozłam dzieci od mamy i wpadliśmy z M. w wir pracy.
Nawieźliśmy wszytskie tuje, kosiarka przeszła gruntowny serwis i jest gotowa do sezonu, przenieśliśmy stary prowizoryczny kompst do nowego zakupionego na allegro i musze Wam powiedzieć że chyab jestem za bardzo wymagająca bo dla mnie to straszne dziadosatwo nie wart tej ceny, chude deski, wypaczyło się po bokach po napełnieniu, niskie i małe. Kiepskie.
A dla porównania fotka (kawłek kompostownika i kawałek warzywnik)
malkul 22:15, 14 kwi 2013

Potem wzięliśmy się za warzywniku szybko pomalowałm od wenątrz, wyschło błyskaiwcznie bo żar z nieba się lał. potem projekt w rękę i ustawialiśmy w docelowoe miejsca. Tam pdkopa, tu podsypać, bo M. ma poziomice w oczach musiało byc idealnie, wszytsko na jednym poziome w równiótkich odległościach. Mamy 75 cm odległości pomiędzy skrzyniami. spokojnie mozna wjechac taczką.
Potem siatka na krety( u nas siatka tynkarska, duzo taniej z spełnia równie dobrze swoja funkcję). Przybita pistoletem na zszywki, z zakładka do góry na boki

potem folia kubełkowa, też przystrzelona

na spód gałąęzie i gorsza ziemia wymieszana z kompostem nie do końca przerobionym jeszcze.
malkul 22:17, 14 kwi 2013

Nawet rano na sniadanko gościa mieliśmy

Słabo widać ale to bażant