Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:11, 21 lut 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Nom.... zmień specjalizację, bo ta wiosna od Ciebie nas troszkę przysypała

A tak w ogóle to toffam Twojego kota

Sebek, robie co moge, telegramy naglace sle, rodzina w pelnej mobilizacji leci co sil w skrzydlach, daj zyc

Nawet moja szklana kula tak czaruje wiosne, ze az sie spocila

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:09, 21 lut 2013

Do góry
Irenko - zagraciłam się kwiatkami na maksa... ale narcyzki rozwijają się w błyskawicznym tempie... po południu było 25 kwiatków, a już jest 32.. policzyłam.. Niedługo już nie będzie minus..... u nas lekko na minusie, ale ziemia zamarznięta.. łopaty jeszcze nie wbije ..

Grażynko- miłośnikiem herbaty to nie jestem... mogę się wogle bez niej obejść, ale filiżankę i bez.... to sobie bym zabrała.... Za to Bogdzia chętnie skorzystała z ciepłej herbatki.. i wszyscy zadowoleni

Basiu - poszłam się przejść po ogrodzie i wiosny jeszcze nie widać.. oczar stoi w miejscu.. ale mi się nie spieszy... wiosnę zrobiłam na parapecie i na biurku.. wystarczy.... do 8 marca zima, a potem wiosna.. dzięki temu nie ma chlapy-ciapy, błota wszędzie... czas mi tak szybko leci, że ja raczej jestem przerażona tą wiosną niż jej wyczekuję ..... oj dostanie mi się po uszach.. Ale ja twierdzę, że minimum do końca lutego ma być zima..

Zima tegoroczna jest bardzo łaskawa, chyba wstyd jej się zrobiło po ostatniej, gdzie było tyle strat w ogrodzie. Nawet berberys i ogniki nie zrzuciły żadnego listka.. nie umarzłą żadna gałązka, a tak co roku prawie do ziemi ścinałam. Miałam je wiosna wyrzucić, ale teraz będzie żal......

Agatko - w rewanżu też wrzucam wiosnę..

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:06, 21 lut 2013

Do góry
bylo w domu, a teraz hmmm, to samo co u Was

Trzeba zacząć wszystko od początku 19:05, 21 lut 2013

Do góry
Gosiu! Witam na Twoim terenie.
Dziękuję za odwiedziny i przychodzę z rewizytą. Masa pracy za Tobą, ale jaki efekt!
Widzę, że też masz oczko. Jak Ci idzie utrzymanie wody, zwłaszcza w upały?

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:03, 21 lut 2013

Do góry
Na zewnatrz ziab, a w domku czary mary

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:59, 21 lut 2013

Do góry
Tessi, nie oszukuj, to Ciotka Gienia, ona jeszcze jest w Afryce, to z zeszlego roku fotka

Aniu ASC, jestes THE BEST STORCK EVER

Wszystkim Walentynkom i Walentemu dziekuje za kwiatki i zyczenia (Aniu zabka jest boska)

Zanim zaczne ganiac po Waszych ogrodach opowiem co sie dzieje u mnie. A wieeeec....

Mam snieg... duzo sniegu i coraz wiecej sniegu

Futro juz ma dosyc karceru, zreszta komentarz chyba zbedny

Nowe restauracje zalozone, nie nadazam z kupowaniem slonecznika (ale nie gardza tez orzeszkami ziemnymi), zarloczne te moje ptasiory - ekipa w zasadzie bez zmian - sikorki w konfiguracjach wszelakich, bogatki, modre, czubatki, do tego zgraja dzwoncow, sroki rozbojniczki i sojki i nawet raz widzialam dzieciola z czerwona czapeczka.

Restauracja u Bocka

Rajski ogród Ani 18:58, 21 lut 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, pozdrawiam powalentynkowo co to za roślina, której zdjęcie mi podarowałaś? śliczne kwiaty
Zdjęcia zimowe wyglądają cudnie Serdecznie pozdrawiam!
Hejka Kasiu zdjęcie to wykonałam w palmiarni oliwskiej, może Bogusia z zacienionej wie co to za okaz, ja niestety nie zapisałam sobie ...to o nim mowa
Tu odpoczywam 18:57, 21 lut 2013

Do góry
Skusiła mnie ta fotka z kawą, więc zaglądam do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 21 lut 2013

Do góry
U mnie kompletny brak czasu, wiec odpowiadać będę hurtem... (brak czasu jest ,ale zajrzeć tu muszę i zaglądam cały dzień, tylko już nie piszę.. musicie wybaczyć)
Aldona - szkoda wyrzucać cebulek...a w ogrodzie zawsze te malotki gdzieś się wciśnie.. zwłaszcza, że i tak z czasem jednych cebul przybywa, a innych ubywa.. to samo się dzieje z roślinami. Wszystko co rośnie jest jak ludzie, chorują i starzeją się....

Dorotka - byłam u Ciebie, ale na fuksjach się nie znam, żadnej nie miałam... to siedzę cicho, westchnęłam tylko głośna na wpis, że u Ciebie jeszcze dużo miejsca... i pełen prymulki też są na mojej liście, ale niestety jeszcze ich nie widać .. ale też i ja nie jeżdżę po sklepach. pilnuję roboty, czyli siedzę przed kompem kamieniem. Idzie wiosna, dziś już było wyraźnie czuć.. jak tylko słońce na chwilę wyszło, to od razu prawie wiosna. M się śmieje że niedługo kawkę będę pić na ławeczce.. Zaczną sie też prace w ogrodzie, a wiosna . najgorętszy czas..

Sylwia - jak miło Cię widzieć.... wykasowało mi wątki, wykasowało Twój, ścieżki nasze się nie krzyżują, mus do Ciebie zajrzeć..... zajrzałam .. i chwilkę się zostałam

Basiu - moje prymulki też nie wypasione..... i też niektóre giną... one nie lubią chyba zimą za mokro i nie lubią słońca.... muszę poczytać dokładniej co lubią ... kurcze.. gdzieś chyba miałam posadzone jakieś inne...... faktycznie znalazłam.... ciekawe czy przeżyły.. muszę jutro zajrzeć.... i to pełne

Liliowo i kolorowo:) 18:55, 21 lut 2013

Do góry
Na ten zimowy mijający dzień troche barw i zapachów clematis NN miał być Westerplatte a to raczej nie ten? Veronica Choice pełe kwiaty bardzo duże z moją ukochaną ciocią miłośniczką ogrodów no i kolorowo i liliowo

Sośnica japońska - Sciadopitys verticillata 18:54, 21 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Dziesięcioletnia sośnica nigdy nie była okrywana

Witaj,
tak też myślałam, to bardzo ciekawa roslina
Załozyłam wątek, bo zdobycie wiedzy na jej temat przerosło moje dotychczasowe mozliwości. Liczę na to, że więcej osób z forum podzieli się swoim doświadczeniem.
Nasz przydomowy ogródek 18:48, 21 lut 2013

Do góry
To i ja dołączam się do życzeń, przede wszystkim zdrówka i radości

Sośnica japońska - Sciadopitys verticillata 18:47, 21 lut 2013

Do góry
Dziesięcioletnia sośnica nigdy nie była okrywana

Rajski ogród Ani 18:47, 21 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu życzę miłego weekendu z wnukami
Dziękuję Aniu wizyta udana ku zadowoleniu wszystkich
Igiełkowy ogródeczek 18:45, 21 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Moje hiacynty:

wspaniała perfumeria u Ciebie
Rajski ogród Ani 18:43, 21 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Podtrzymuję naganę!! Pierwsze ostrzeżenie

Celinko, ale mnie wystraszyłaś tym kogutem! nie che się wyłączyć
Blaski i cienie nowego życia 18:40, 21 lut 2013

Do góry
Ula!
Widzę, ze nie tylko ja czekam na wiosnę.Pozdrawiam serdecznie!

Rajski ogród Ani 18:40, 21 lut 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe odwiedziny i pamięć
...no cóż tak się nie raz składa, że ogrodniczka nie zawsze może być tam gdzie by najbardziej chciała, tzn. w swoim ogrodzie w tak wspaniałym towarzystwie
życie pędzi i przypomina, że nie tylko przyjemności są na tym świecie

Mój 4 arowy azyl... 18:33, 21 lut 2013

Do góry
Ech, dziewczyny! Słońca, słońca, słońca nam trza!

Wiesiołki w kolorze słońca
Rododendronowy ogród II. 18:21, 21 lut 2013

Do góry
Bogusiu!
Oglądałam Twoją wizytówkę i jestem zauroczona. Co wspaniałego! Uwielbiam oglądać takie cudne ogrody.
Boże, kiedy ta wiosna?!?
Podobno w przyszłym tygodniu ma być + 16 st. Oczywiście w to głęboko wierzę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies